Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych rozjet diskusi🙂
Situace se týká mě kamarádky a nevi si rady co dále, tlumočim:
S mým manželem jsme vzetí dva roky, a máme spolu dceru, bydelli jsme společne s jeho rodici v horním patře, před nedávnem jsem zjistila, ze můj manzel vypisuje kamarádkám nevhodné věci typu jak jim to slusi, jestli někam nezajdou, prosi je o fotku atd. vse jsem si přečetla v jeho telefonu, který střežil jako oko v hlavě, nevím zda došlo i k intimnostem mimo psaní… Myslite si, ze člověk může změnit, když to takhle vlastně vypisuje celý náš vztah, ale tvrdí, že s nikým nic neměl a že vlastně neví proč to dělá….
Nicméně teď nevím co dal, zda mu dat novou šanci, u jeho rodičů bydlet už nechci, ale on nedokáže odstoupit, protože ten dům je jeho a nechce je tam nechat samotné, jelikož jsou invalidní důchodci, ale sobestacni, zároveň nechce platit dva domy nebo byt zároveň…
On mě prostě nedokáže pochopit, že mi vadí, že nemám svou kuchyň a že nepotřebuju, aby všichni okolo viděli, co si dělám a co jim, a že nepotřebuji žít s jeho matkou, ale s ním a s malou..
Co byste delaly na mem místě ci setkali jste se s podobnou situaci? Když tvrdí, že už to nikdy neudělá, že se poučil a že o nás nechce přijít..
Příspěvek upraven 16.11.23 v 15:30
Takze on si (nejspis nejen) vypisuje cely vas vztah, ale ted najednou myslis a doufas, ze s tim prestane? No na to bylo nejlepsi nastehovat se k jeho rodicum do baraku, vzit si ho a mit s nim dite. Co jineho taky. Chlapi se vzdycky zmeni po svatbe a po prichodu ditete k lepsimu. ![]()
@Secure
a jinak ti držel někdo bouchačku u hlavy, když ses tam stěhovala k jeho máti do té společné kuchyně, nebo když sis ho brala a pořizovala si s ním dítě??
tak vzala sis, koho sis vzala, šla jsi, kam jsi šla… teď jsi zřejmě na rodičáku, finančně nesamostatná, takže silně doporučuji hodně spolehlivou antikoncepci, co nejrychleji jít do práce, u vás doma si zařídit aspoň „varný koutek“ na kafe a menší vaření (stačí dvouplotýnka za dvojku do zásuvky, konvici koupíš za 300, pár hrnců a nádobí je v Ikea otázka pár Kč, mám vlastní kuchyni od 18 a nikdy s nikým bych se o ni nedělila..) i kdybych vodu měla nosit z koupelny a mýt tam nádobí…
no a makat na osamostatnění
tyhle dvougenerační projekty mívají málokdy happyend…
já vůbec nechápu, jak to po tolika statisících zkušeností ještě lidi furt a furt dokola zkouší…
Příspěvek upraven 16.11.23 v 15:17
@Eowyn01 píše:
Takze on si (nejspis nejen) vypisuje cely vas vztah, ale ted najednou myslis a doufas, ze s tim prestane? No na to bylo nejlepsi nastehovat se k jeho rodicum do baraku, vzit si ho a mit s nim dite. Co jineho taky. Chlapi se vzdycky zmeni po svatbe a po prichodu ditete k lepsimu.
Přesně.
Já nikdy nepochopím proč někdo čeká, že se ten druhý změní. Vždyť jsou miliardy různých lidí. Nemůže si prostě najít někoho, kdo už jiný je tak nějak sám od sebe? ![]()
Situace se týká mé kamarádky, je ji 23 let a manželovi 28 let, bohužel před svatbou nevěděla, ontom, co děla
@Secure píše:
Situace se týká mé kamarádky, je ji 23 let a manželovi 28 let, bohužel před svatbou nevěděla, ontom, co děla
A just má odejít. Takovej nestojí za promarněné mládí.
Jak se to stane, že si přečteš zprávy v telefonu, který si střeží jako oko v hlavě? Fascinují mě muži, kteří k nevěře využívají svůj hlavní telefon a ještě tam nemají face id, nebo aspoň kód…
@Katydr píše:
Jak se to stane, že si přečteš zprávy v telefonu, který si střeží jako oko v hlavě? Fascinují mě muži, kteří k nevěře využívají svůj hlavní telefon a ještě tam nemají face id, nebo aspoň kód…
Toť otázka. Asi prostě nikdo nevydrží být opatrný věčně.
@Katydr jediná příležitost byla v noci, když spal, gesto tam má, ale má to okoukané
Ne, nezmeni se, nema proc. Barak je jen jeho, nemusi zenske nic vyplacet, na zenske neni zavisly ani finance ani zjevne citove a na vareni a uklizeni ma doma matinku. Co tam mas dal?
Nezmění se, naopak to časem může přerůst i v podvádění (pokud už tak není).
Pokud chce bydlet v domě s rodiči trvala bych minimálně na rekonstrukci, tak aby to byli 2 samostatné jednotky - vlastní vchod, koupelna, kuchyně. Tohle společné soužití nikdy nefunguje. Jednou jsem taky zažila s ex a bála si jít večer při zkouškovým udělat do společné kuchyně i kafe. ![]()
Jenže teď na mateřské bez peněz si asi moc vyskakovat nemůžeš, to bydlení jste měli probrat ještě před svatbou, dokud nezačneš pracovat pochybuju, že teď bude chtít dělat změny když vše platí on.
@Katydr snadno já třeba manželův kód na pc, mobil i většinu hesel znám taky. Znala jsem i u předchozích dlouhodobých vztahů, kteří si psali s kdekým a stejně jsem na to vždy přišla, ne že bych cíleně šla po telefonu, ale něco tu důvěru nahlodávalo a i kamarádi občas práskli. Spíš to blbec když už, tak měl mazat, nebo ideálně nedělat vůbec. Na tohle mi pomohlo až najít si chlapa, kterýho nemusím měnit a věřím mu i po letech a najednou žádnou potřebu kontroly telefonů nemám. ![]()
@Secure proč lžeš??
na začátku zněl příspěvek, že je o Tobě!
po hodině o kámošce
twl, že já se tu furt o něco snažím… ![]()
každý druhý příspěvek do diskuse tady je fejk…
@Lucy75 píše:
@Secure proč lžeš??
na začátku zněl příspěvek, že je o Tobě!
po hodině o kámošce
twl, že já se tu furt o něco snažím…
každý druhý příspěvek do diskuse tady je fejk…
Klid. Neber to prostě vážně ![]()