Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakl. na dite si pravdepodobne cas udela, toho bych se. tolik nebala.Ale,ze by se zasadne zmenil jeho ziv.cil a hobby-podnikat a byt uspesny, to uz neni zdaleka.tak jiste. Vsechno je „neco za neco“.
Chlap, ktery vydelava nadprumerne a prijde.domu ve 4?Utopie.
I pro zenu je tezke najit praci do 4,aby stihla. vyzvednout deti ze skolky.
Je. spousta chlapu, ktteri v te praci musi byt furt a extra prachy za to neberou, kdyz maji stesti, tak je to alespon bavi…
Uprimne muz, ktery ma.jako konicek praci a sport muze byt velmi perspektivni a dobry otec.Pro.mne lepsi nez ten, ktery bere malo a jeho hobby je nakupovani vybavicky…,a kazdy den je s detmi v MC, znam takove muze, na muj vkus jsou takovi moc zensti, jemni,nepritahuji.mne.
Byt tebou vyuziju priznive situace,po.MD.si zajistim praxi pres. manzela, pri RD si poridim. chuvu a parkrat tydne chodim. cvicit, vzdelavam se, s ditetem. cestuju.
A pokud by chlap. opravdu vubec.netravil.cas s ditetem,tak.ja,ackoliv s tim mnohe nebudou souhlasit, bych dala. jasne ultimatum-typu jeden.den.v tydnu jen pro. rodinu nebo jednou mesicne cely vikend apod..Ale.na to je casu dost!!!Rozjet mezinarodni business chce cas, cas a cas…a tvou trpelivost
.A dokud se dite nenarodi, tak. nevis dopredu, jak se bude chovat…
Po přečtení nadpisu jsem získala dojem, že synovi je minimálně už na světě. Popravdě si myslím, že v prvních několika týdnech, i měsících je tomu prckovi jedno, kdo kolem něj pobíhá. A hlavně, aby ta osoba měla jako výbavu prsa nebo láhev s um. A do té doby, než malej bude víc vnímat, se třeba Váš manžel zaběhne v práci, trochu zbrzdí a budete spokojení oba.
Můj muž se taky vrací z práce pozdě, často maká o víkendech. Během mého posledního těhotenství stavěl náš dům, já k tomu měla na starost starší kousky, k tomu chodila do práce. U porodu byl jen proto, že nestačil odjet. Z porodnice mě teda dovezl a šup hned na stavbu. Neříkám, že to bylo idylické období, ale byl to čas, kdy dítě stejně potřebuje hlavně matku. Na miminka v bříšku nikdy nebyl, z novorozenců měl panickou hrůzu. Kluci odrostli, a i když času nepřibylo, mají společné zážitky.
@Blekota píše:
Máš chlapa, co tě zabezpečí, má 2 firmy, peněz zřejmě také dostatek, daří se mu očividně v podnikání.
A ty chceš, aby s tebou seděl doma? 24hodin denně?
o 24. hodinách denně jsem nic nečetla? Hlavně, že vydělává
@Blekota píše:
Máš chlapa, co tě zabezpečí, má 2 firmy, peněz zřejmě také dostatek, daří se mu očividně v podnikání.
A ty chceš, aby s tebou seděl doma? 24hodin denně?
o 24. hodinách denně jsem nic nečetla? Hlavně, že vydělává ![]()
@Blekota píše:
No tak za lásku a sezení doma asi těžko koupí pleny a jídlo pro dítě. Na vše bude potřebovat peníze. Tady slečna má schopného muže, kterému se daří, finančně je schopen zabezpečit rodinu a jí se to nelíbí, že s ní bude jen večery.
komu by se to líbilo, to může být rovnou sama
@jalemina píše:
jo všechno má svoje pro a proti. Buď mu budeš oporou, spokojíš se s tím minimem času který s vámi bude a s penězi, které vydělá. Nebo se s tím nespokojíš, půjdeš o dům dál i s dítětem a budeš ráda že z mateřské vyjdeš…V tomhle směru to chlapům moc nezávidím, chtějí něco dokázat a za zadkem jim stojí ufňukaná žena (myslím dost nadneseně jo, bez urážky) a ještě na ně tlačí, bu´d práce nebo oni. kamarádka má muže na vyšším postu, jezdí denno denně přes půl republiky do práce a domů. přijíždí večer, a ještě má plno pracovních hovorů, když se něco pos** musí jet. K tomu nějaké ty firemní večírky a pod. Občas si chce vyjít s chlapama, nebo na fotbal a k tomu rodina. Zvládají to už několik let, a do toho ještě staví barák. Ona mu je prostě oporou a nefňuká, i když je to pro ní těžký. jak to jde, o víkendu spolu někam jako rodina vyrazí…mmch idealizovat si, že chlap bude po narození potomka celej hin a bude ho ńunat a starat se a hlídat a uspávat a hrát si do večera a tak.. to není zrovna ideál
Ono často uřvaný mimino chlapům nic moc neříká
tak hlavně ten, kdo chce dělat kariéru a vydělávat, tak by měl mít dost rozumu a nepořizovat si rodinu, kterou stejně skoro neuvidí… takhle je to opruz pro všechny
@Blackova.K píše:
Dítě je ještě v břiše a ty už víš že se nebude starat.
Vydělává, zajistí tě a víkendy s tebou tráví co chceš ještě víc?
tak to ani spolu nemusí bydlet ne, mohl by jen občas zajít o víkendu na návštěvu a odevzdat peníze… efekt bude stejný
@Venetia píše:
tak hlavně ten, kdo chce dělat kariéru a vydělávat, tak by měl mít dost rozumu a nepořizovat si rodinu, kterou stejně skoro neuvidí… takhle je to opruz pro všechny
A ty jsi kdo, ze soudis, kdo by si mel ci nemel porizovat rodinu? ![]()
@Gorlami píše:
A ty jsi kdo, ze soudis, kdo by si mel ci nemel porizovat rodinu?
je to pouze můj názor… pokud preferuje jiný způsob života kariéra, ženský apod… není to vůči manželce a dětem fér
@Venetia píše:
Tak to chce snad každý! Dle tvé logiky by měli mít děti jen povaleči.
@vilda1 píše:
Tak to chce snad každý! Dle tvé logiky by měli mít děti jen povaleči.
Co chce každý?
Zakladatelko, chápu, že tě to trápí, ale zatím nemůžeš vědět, jaké to bude, až se dítě narodí (a ani podle prvních měsíců, kdy se všechno usazuje, nemůžeš moc soudit), a až povyroste (to často chlapy bere o dost víc). Protože ale víš, jakého máš chlapa, je potřeba asi už ze začátku nastavit pravidla, prostě akceptovat - do jisté míry - vysoké pracovní zatížení, ale vydobýt si v tom čas, který bude jen pro tebe a syna, dát mu najevo, že ho potřebuješ. TO, co řekl, hezké rozhodně není, ale na druhou stranu v tom jsou rozdíly mezi těhotnou ženskou a chlapem dost markantní - on si to zatím asi pořádně neumí představit, pouto s dítětem zatím nemá, vidí to prostě úplně jinak, navíc neodhadne tvé rozpoložení. Tak se drž.
Chceš mít úspěšného chlapa, který je doma sice málo, ale donese peníze a je spokojený, protože je pro něj práce důležitá, a bude se dítěti maximálně věnovat, když to půjde? Nebo otráveného chlapíka, který by se chtěl realizovat profesně, a místo toho „kvůli malému“ z donucení musí odříkat schůzky a mazat v půl pátý domů?
Podle mě děti nejsou blbé. Spokojený otec, který se jim věnuje, když je (a není to jen v úterý a v dubnu), je pro ně větší hodnota, než tatínek, co sedí doma, protože ho matka a žena donutily.
Jestli si ale fakt myslíš, že to je pro dítě nejlepší, mít jednoho tatínka „na peníze“, co si ho bude brát o víkendu, a druhého doma „na hraní“, tak mu vesele vyraž nějakého hledat…
Položila jsem zakladatelce několik dotazů, na které neodpověděla. Tak se ptám znova. Protože myslím, že to je naprostej základ.
Přesně tak, univerzální návod na život není a proto je tady na světě taková sranda