Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš chlapa, co tě zabezpečí, má 2 firmy, peněz zřejmě také dostatek, daří se mu očividně v podnikání.
A ty chceš, aby s tebou seděl doma? 24hodin denně?
@Blekota píše:
Máš chlapa, co tě zabezpečí, má 2 firmy, peněz zřejmě také dostatek, daří se mu očividně v podnikání.
Ano, peníze jsou na prvním místě, co tam po rodině. ![]()
@Blekota píše:
Ne. Chci, aby se o svého syna také staral. Aby byl zkrátka táta. A ne, že se ukáže 2× týdně doma na pár minut. Ty peníze to tomu dítěti nevysvětli, kde má tátu
No tak za lásku a sezení doma asi těžko koupí pleny a jídlo pro dítě. Na vše bude potřebovat peníze. Tady slečna má schopného muže, kterému se daří, finančně je schopen zabezpečit rodinu a jí se to nelíbí, že s ní bude jen večery.
Netlačíte na něj obě moc? Třeba z toho má sám hlavu jako pátrací balon. Jestli se cítil zahnaný do kouta, pak z něj ta věta vyklouzla ani neví jak. Ale taková příležitost pracovní se málokdy odmítá. člověk nemůže mít všechno- říkala mi máma, když jsem si stěžovala, že je muž hooodně v práci a to domů balík peněž nenosí. Ale je slušný, nechodí do hospody, nehraje automaty, má nás rád a snaží se pro nás udělat, co nám na očích vidí.
Pokud to jinak nepůjde, asi bych se s ním natvrdo domluvila na dny, kdy bude s vámi bez ohledu na práci. Každý druhý víkend od pátku do neděle, případně jedno odpoledne v týdnu. Pokud nepochopí, že ho potřebujete, tak moc šancí na kompletní rodinu nemáte.
Nech to chvilku uležet, jseš těhotná, hormony dělají své, až se mimino narodí, je možné, že se tatínek tak do něho zamiluje, že bude chtít být s vámi co nejvíce. Vše se dá řešit, ale musí na tom pracovat obě strany. Držím palce, ať to vyřešíte k spokojenosti obou
@Blekota píše:
No tak za lásku a sezení doma asi těžko koupí pleny a jídlo pro dítě. Na vše bude potřebovat peníze. Tady slečna má schopného muže, kterému se daří, finančně je schopen zabezpečit rodinu a jí se to nelíbí, že s ní bude jen večery.
Tak podle mně to nevypadá, že nemají na chleba, spíš naopak. Ode zdi ke zdi ![]()
Dítě evidentně nebylo plánované, co? Spíš TO prostě vyšlo…
Dej mu čas…ty jsi teď zblblá hormonama, rozbrečí tě i reklama na plínky…
Uvidíš v praxi, buď to půjde nebo za sebe na Slovensko někoho sežene…pokud se mu daří, přej mu to, je to bonus i pro tebe a dítě…Hlavně ho nevydírej nebo nedělej scénky…zkus se v klidu domluvit. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě choulostivé.Přítel od otce převzal firmu, udělal tam mnoho změn k lepšímu, obětuje firmě mnoho času a my dva se vidíme akorát po večerech. To mi ještě nijak extra nevadí, vynahrazujeme si to o víkendu, občas se sejdeme i ve městě v týdnu.
Nicméně, teď dostal nabídku na další pobočku na Slovensku a on se toho chytil. S tím, že tam bude dojíždět 2× týdně, někdy i o víkendu. A ještě se bude dál starat o pobočku zde v Čechách. K tomu chce opět hrát fotbal o víkendech, takže na mě a na dítě čas žádný. Slibuje, že si to zařídí a už tu práci nebude brát tak vážně, aby na nás měl čas. Prý vždy, až se malý vzbudí, přijede domů. Dnes se pohádal se svou mámou. Řekla mu, že je sobec, když chce jít ještě na Slovensko a měl si rozmyslet, jestli chce dítě nebo práci. On na o řekl, že kdyby si mohl vybrat, chtěl by kariéru a práci. Je mi z toho na nic. Položila jsem mu telefon a ani nevím, jestli se s ním chci dál bavit. Nejraději bych šla pryč, takhle nechtěně jsem se v životě necítila. A co ještě ten malý…
Jsem těhotná v 7 měsíci, první partnerova reakce na těhotenství byla, jak to udělá v práci. Poté se začal těšit a vše bylo nějak ok. Brala jsem to tak, že už je z té práce tak zblblej, že reaguje takhle.
jo všechno má svoje pro a proti. Buď mu budeš oporou, spokojíš se s tím minimem času který s vámi bude a s penězi, které vydělá. Nebo se s tím nespokojíš, půjdeš o dům dál i s dítětem a budeš ráda že z mateřské vyjdeš…
V tomhle směru to chlapům moc nezávidím, chtějí něco dokázat a za zadkem jim stojí ufňukaná žena (myslím dost nadneseně jo, bez urážky) a ještě na ně tlačí, bu´d práce nebo oni. kamarádka má muže na vyšším postu, jezdí denno denně přes půl republiky do práce a domů. přijíždí večer, a ještě má plno pracovních hovorů, když se něco pos** musí jet. K tomu nějaké ty firemní večírky a pod. Občas si chce vyjít s chlapama, nebo na fotbal a k tomu rodina. Zvládají to už několik let, a do toho ještě staví barák. Ona mu je prostě oporou a nefňuká, i když je to pro ní těžký. jak to jde, o víkendu spolu někam jako rodina vyrazí…
mmch idealizovat si, že chlap bude po narození potomka celej hin a bude ho ńunat a starat se a hlídat a uspávat a hrát si do večera a tak.. to není zrovna ideál
Ono často uřvaný mimino chlapům nic moc neříká ![]()
A kolik mu je let? Asi bude jeste docela mlady, ze? On na to casem prijde, ze cas straveny s rodinou je lip naplneny cas, nez v praci. Ale tohle prozreni chce cas; moje zkusenost. Jaj, tolikrat napsat cas ve dvou vetach ![]()
Je mi moc líto, co prožíváš. Chlapům docela trvá sžít se s rolí otce. Často řeknou věci, které snad ani nemůžou myslet vážně a neuvědomují si, jak to ženě ublíží. Dej tomu čas, těhotenství a čekání na potomka není tak idylické, jak ho spousta žen popisuje.
Já musela zůstat pro hrozící předčasný porod na neschopence a první manželova reakce byla: To je bezva, to už budeme až do porodu sedět doma a nikam se nepodíváme. 2 dny jsem probrečela, že ho ani nenapadlo se strachovat, jestli bude dítě v pořádku, ale měl strach, že budeme sedět doma
Teď je skvělý táta a za tu větu by si nejraději nafackoval.
@kvetinka56 píše:
Pokud to jinak nepůjde, asi bych se s ním natvrdo domluvila na dny, kdy bude s vámi bez ohledu na práci. Každý druhý víkend od pátku do neděle, případně jedno odpoledne v týdnu. Pokud nepochopí, že ho potřebujete, tak moc šancí na kompletní rodinu nemáte.
Nech to chvilku uležet, jseš těhotná, hormony dělají své, až se mimino narodí, je možné, že se tatínek tak do něho zamiluje, že bude chtít být s vámi co nejvíce. Vše se dá řešit, ale musí na tom pracovat obě strany. Držím palce, ať to vyřešíte k spokojenosti obou
Dítě je ještě v břiše a ty už víš že se nebude starat.
Vydělává, zajistí tě a víkendy s tebou tráví co chceš ještě víc?
Ahoj holky,
omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě choulostivé.
Přítel od otce převzal firmu, udělal tam mnoho změn k lepšímu, obětuje firmě mnoho času a my dva se vidíme akorát po večerech. To mi ještě nijak extra nevadí, vynahrazujeme si to o víkendu, občas se sejdeme i ve městě v týdnu.
Jsem těhotná v 7 měsíci, první partnerova reakce na těhotenství byla, jak to udělá v práci. Poté se začal těšit a vše bylo nějak ok. Brala jsem to tak, že už je z té práce tak zblblej, že reaguje takhle.
Nicméně, teď dostal nabídku na další pobočku na Slovensku a on se toho chytil. S tím, že tam bude dojíždět 2× týdně, někdy i o víkendu. A ještě se bude dál starat o pobočku zde v Čechách. K tomu chce opět hrát fotbal o víkendech, takže na mě a na dítě čas žádný. Slibuje, že si to zařídí a už tu práci nebude brát tak vážně, aby na nás měl čas. Prý vždy, až se malý vzbudí, přijede domů. Dnes se pohádal se svou mámou. Řekla mu, že je sobec, když chce jít ještě na Slovensko a měl si rozmyslet, jestli chce dítě nebo práci. On na o řekl, že kdyby si mohl vybrat, chtěl by kariéru a práci. Je mi z toho na nic. Položila jsem mu telefon a ani nevím, jestli se s ním chci dál bavit. Nejraději bych šla pryč, takhle nechtěně jsem se v životě necítila. A co ještě ten malý…