Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsem si zavolala přímo vedoucí odboru a najednou mi stačí jen jeden RL prarodiče.
To abych si to vytiskla až tam půjdu, kdyby zase některá paní si to vykládala po svém ![]()
@MikaSipa píše:
Tak jsem si zavolala přímo vedoucí odboru a najednou mi stačí jen jeden RL prarodiče.
To abych si to vytiskla až tam půjdu, kdyby zase některá paní si to vykládala po svém
No, asi co úředník, to jiné doklady ![]()
Musí mít dítě svůj cestovní pas do všech zemí, nebo jsou výjimky
![]()
@Katrinka píše:
U nás teď běží spot v kabelovce a podle toho, co povídá ta pani na obrazovce, tak do všech ![]()
@Katrinka píše:
Do všech, ale pokud jede do EU, tak může mít i vlastní OP.
Holky máme v plánu jet za cca měsíc se 14 měsíčním synem na Slovensko, opravdu je třeba aby měl pas? To je na budku. Stačí snad, že mám jeho rodný list ne?
@SaMaK111 píše:
Holky máme v plánu jet za cca měsíc se 14 měsíčním synem na Slovensko, opravdu je třeba aby měl pas? To je na budku. Stačí snad, že mám jeho rodný list ne?
Na Slovensko musí mít syn bud vlastní OP nebo pas.
Ahoj holky, prosím, jak je to s vyřízením pasu pro 1,5 leté dítě? děkuji
@evulkanov píše:
Ahoj holky, prosím, jak je to s vyřízením pasu pro 1,5 leté dítě? děkuji
Dojdeš na úřad. Stačí sebou jen rodný list dítě a ty musíš mít svoji OP. Dítě si tam vyfotí sami.
Jezdíme každý rok na prodloužený víkend na SK, loni jsme to neřešili, malé byl rok a tohle pravidlo bylo necelý tyden staré
Letos už měla, byl hotový asi za 14 dní, stál tuším 100,– a hlavně při vyzvedávání mít s sebou také RL.
Po mě teda chtěli rodný list dítěte a můj a manžela plus občanku, vždy sebou beru i oddací, nic se nevypisuje, dítě si vyfotí sami, dost jsme se nasmáli, zaplatí se 100kč a 2-3týdny čekačka. Jinak při cestování po Eu stačí občanka, postup stejný jen cena 50kč.
My jsme letos dělali i měsíčnímu Kubíkovi a to teprve byla legrace při focení =D cena za pas 100 kč a stačila nám jen občanka a rodné listy dětí =) jinač u nás se na úřad objednává aby se nemuselo čekat =)
Dobry den, nenasla jsem uplne presne tema, tak se zkusim zeptat zde. Nechala jsem min tyden zhotovit pas pro dvouletou dceru, ale ted mi doslo, ze kdyz ho delali me, byl i s otiskem prstu (biometricky). To jsou, tusim, ted uz vsechny, ale dceri otisk nedelali, pouze foto. U malych deti se to tedy nedela? Nebo na to zapomnela?
Diky za pomoc,
K.
Také jsem dělala 3 letému synovi a otisky něměl, dcera 12let už ano.