Patologická lhářka moje tchýně

12
19.2.15 00:13

patologická lhářka moje tchýně

Potřebuju radu, jak se chovat k patologickemu lháři. Moje tchýně si pořád něco vymýšlí a nejhorší je, ze i když vím, že lže a řeknu ji proč si vymýšlí, že vím že si vymýšlí, dokáže to převrátit tak, že ona je ten chudák a všichni kolem jsou proti ní. Neexistuje snad nikdo v rodině, kdo se s ni nepřestal bavit, dokonce i manžel se s ni roky nebavil a teď ty metody zkouší na me. Snažím se s ni vychazet vklidu, ale dneska mi ruply nervy a rekla jsem ji svoje a úplně se to minulo účinku. Nevím jak s takovým člověkem jednat, pořad si něco vymýšlí a věří tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
19.2.15 00:25

Omezit konverzaci jen na nejnutnější témata :nevim: říká se tomu myslím bájná lhavost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.2.15 00:28

Kdyz uz se s ni vsichni v rodine prestali bavit, nemus az tak moc resit, ze i ty se s ni prestanes bavit :nevim: Protoze co jineho, pokud je takova jak pises, tak s tim stejne nic nenadelas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4060
19.2.15 00:38

Zkus na ní to, co dělá ona..taky si vymýšlej..buď se chytne, nebo je fakt nemocná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
19.2.15 04:35

Nebavit se, ostatní toho měli také dost.jdi s davem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
19.2.15 06:52

Mluvit pouze v jednoduchých větách, aby se nadali moc překroutit, odpovídat co nejstručněji, pokud možno ano, ne :nevim: a když to jde tak mlčet a myslet si své :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
19.2.15 07:45

Nejmenuje se tchyně náhodou křestním jménem Jitka? :mrgreen: Jsem asi tak plus minus v jejím věku (odhaduju, taky už jsem tchyně) a měla jsem ve svých školních letech spolužačku Jitku, která byla taky taková patologická lhářka a vymýšlečka. Podle mě je to nějaká nemoc nebo úchylka, či co. Ona byla neskutečná, vyprávěla různé zkazky, slibovla nesplnitelné… všechno „věrohodně“, zapáleně, evidentně tomu sama věřila. Jak na ni neporadím, jedině brát ji s hodně velkou rezervou a myslet si svý. Taky záleží, čeho se ty její lži týkají, chápu, že nad něco není snadné se povznést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.2.15 08:02

Ignorovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.2.15 10:20

Ignorovala jsem ji a snažím se, jen mám obavu ztoho, ze ona si vymýšlí i před cizími lidmi a bojim se ať tim svým vymýšlení někomu z nás neudělá zbytečné problémy. Ono totiž když ji někdo řekne, ze lže a vše je výmysl, dokáže ze sebe udělat takového chudáka a z vás největšího blbce. Vídáme se s ni minimálně, jen je to bohužel babicka našich dětí a syn se na ni ptá, tak zatím to snáším, ale nevim jak dlouho. Někteří clenove rodiny se s ni radsi nechcou vubec stykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
19.2.15 10:32

Pokud je tchýně patologická lhářka nebo trpí bájnou lhavostí, tak budeš muset zvážit kam sahá tvoje tolerance.
Měla jsem několik let takového člověka ve své blízkosti a je to opravdu k uzoufání. Opravdu věrohodně si vymýšlela různé situace co se staly jí nebo někomu v okolí. Některé fabulovala tak, že jsme jí to opravdu nějaký čas věřili. Myslím, že tomu věřila i ona sama.
Nevím co poradit. Dobré je se bavit opravdu jen stručně, jednoduše. Myslet na to, že druhá strana každou větu klidně překroutí proti tobě. Nicméně moje zkušenost je, že i když se přestanete stýkat, tak druhá strana si stejně o tobě něco vymyslí a bude to trousit dál. My jsme se stýkat přestali a mě se moc ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
19.2.15 10:38

@Mo34 neboj většina okolí ví o tom jak moc si vymýšlí a lže a překrucuje, takže jí určitě berou s rezervou a nevěří jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
19.2.15 10:41
@ka2ka píše:
@Mo34 neboj většina okolí ví o tom jak moc si vymýšlí a lže a překrucuje, takže jí určitě berou s rezervou a nevěří jí

přesně…tim bych se netrápila a s ní se bavila jen v rámci nejnutnějších věcí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
19.2.15 20:01

@Denisa56 taky jsem jednu znala, ale Alenu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
25.2.15 21:12
@Mo34 píše:
Ignorovala jsem ji a snažím se, jen mám obavu ztoho, ze ona si vymýšlí i před cizími lidmi a bojim se ať tim svým vymýšlení někomu z nás neudělá zbytečné problémy. Ono totiž když ji někdo řekne, ze lže a vše je výmysl, dokáže ze sebe udělat takového chudáka a z vás největšího blbce. Vídáme se s ni minimálně, jen je to bohužel babicka našich dětí a syn se na ni ptá, tak zatím to snáším, ale nevim jak dlouho. Někteří clenove rodiny se s ni radsi nechcou vubec stykat.

Vidím, úplně mou situaci, ale až na to, že jí věří každý a mě nikdo. Ona, když už neví kudy kam, tak to hodí do situace, že jí bylo špatně, ale přesto se snažila být s námi :potlesk: Tudíž jí začnou zase všichni litovat, že i v nemoci se snaží a já nemám pochopení. Co se týče u cizích lidí, vypadám jako matka, která svému synovi dává jen párek, která řeší jen svůj vzhled a bla bla bla… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12
25.2.15 22:01

Tohle taky znám, když už neví kudy kam vymluví se na nemoc. Naštěstí ji aspoň členové rodiny berou s rezervou, sourozenci mého manžela si s ní taky užili a dodnes si od ní drží odstup, ale všem vykládá jaká byla a je skvělá matka a jak ji jsou nevděční, kolik jim toho neobětovala a můj manžel si nese z dětství pěkné následky z toho jak ho a jeho sourozence deptala, ale když ji to pripomenou, tak jsou lháři apod. Akorát cizí co ji tak neznají ji to věří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová