Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky jak to mate vy se svyma rodicema? Ja nekdy premyslim jestli ma matka, je opravdova matka…bohuzel asi je, pac se podobou nezapru…Nikdy sme nijak extra nevychazeli, vzdycky me prislo ze ma radsi bratra(o 4 roky mladsi). Tata byl pres tyden odjetej v praci a kdyz se po tydnu vratil tak se akorat opil a delal bordel…v 19 sem se od nich odstehovala, chtela jsem normalne zit a ne poslouchat hadky..bydlim od nich 7 km..co sem se odstehovala tak mama furt volala a zvala na kavicku, prislo mi ze je to lepsi, i moje nervy se uklidnili…Ted mam dva kluky(2 roky a 4 roky),obcas je teda pohlida, ale kolikrat se o to musim doprosovat..a pak me to stihne jeste vycist :/ tchyne hlida kdykoliv si reknem a nikdy nerekla ani pul slova ze by s nima musela bejt…Mama ma kluky rada, ale jak se jedna o hlidani tak me prijde jak kdyz ji jsou na obtiz…co se tyce vztahu mezi mnou a ji tak katastrofa…pokazdy kdyz tam jedu tak to skonci hadkou a ja sem ta spatna..neda se s ni bavit, nezajima ji jak mi je jak se citim, co me trapi…kdyz se ji cci vypovidat o tom jaky to mam doma s pritelem, otoci to proti me, ja si za to muzu…misto toho aby me jako mama obejmula, pomohla, me totalne schodi, pry at se na sebe podivam ze ja ji taky nikdy nevyslechnu, nepochopi, ze kdyz mi furt rika jakej tata je a co dela, ze me to nedela dobre a jsem z toho na nervy..Dava mi na jevo, ze at udelam co udelam, ona mi nepomuze, domu me zpet neveme…A ja tu ted sedim a brecim a premyslim co sem ji udelala ze sem si nikdy jeji lasku nezaslouzila. strasne me to boli a kdyz se ji to snazim rict, jakoby to nevnimala..co delat? omlouvam se za styl psani ale potrebovala sem to ze sebe dostat
@marutom píše:
Holky jak to mate vy se svyma rodicema? Ja nekdy premyslim jestli ma matka, je opravdova matka…bohuzel asi je, pac se podobou nezapru…Nikdy sme nijak extra nevychazeli, vzdycky me prislo ze ma radsi bratra(o 4 roky mladsi). Tata byl pres tyden odjetej v praci a kdyz se po tydnu vratil tak se akorat opil a delal bordel…v 19 sem se od nich odstehovala, chtela jsem normalne zit a ne poslouchat hadky..bydlim od nich 7 km..co sem se odstehovala tak mama furt volala a zvala na kavicku, prislo mi ze je to lepsi, i moje nervy se uklidnili…Ted mam dva kluky(2 roky a 4 roky),obcas je teda pohlida, ale kolikrat se o to musim doprosovat..a pak me to stihne jeste vycist :/ tchyne hlida kdykoliv si reknem a nikdy nerekla ani pul slova ze by s nima musela bejt…Mama ma kluky rada, ale jak se jedna o hlidani tak me prijde jak kdyz ji jsou na obtiz…co se tyce vztahu mezi mnou a ji tak katastrofa…pokazdy kdyz tam jedu tak to skonci hadkou a ja sem ta spatna..neda se s ni bavit, nezajima ji jak mi je jak se citim, co me trapi…kdyz se ji cci vypovidat o tom jaky to mam doma s pritelem, otoci to proti me, ja si za to muzu…misto toho aby me jako mama obejmula, pomohla, me totalne schodi, pry at se na sebe podivam ze ja ji taky nikdy nevyslechnu, nepochopi, ze kdyz mi furt rika jakej tata je a co dela, ze me to nedela dobre a jsem z toho na nervy..Dava mi na jevo, ze at udelam co udelam, ona mi nepomuze, domu me zpet neveme…A ja tu ted sedim a brecim a premyslim co sem ji udelala ze sem si nikdy jeji lasku nezaslouzila. strasne me to boli a kdyz se ji to snazim rict, jakoby to nevnimala..co delat? omlouvam se za styl psani ale potrebovala sem to ze sebe dostat
Takže ty její stesky poslouchat nechceš a ona by měla? A když to nechce slyšet, je ta špatná? Tak buď omez kontakt, a tím přijdeš o hlídání, nebo dej přednost tomu, že hlídá a ber ji i s jejími nedostatky…
@marutom
S některými lidmi je lepší ten vztah ukončit… I když jsou z nejbližší rodiny.
Já to nedávno utnula se sestrou a mám svatý klid. ![]()
![]()
@Keyllah ja ji klidne vyslechnu ale nedela mi dobre poslouchat neco o tatoj, je mi to lito, kdyby pomlouval vecne on ji jako to dela ona taky bych mu to rekla…
@marutom píše:
@Keyllah ja ji klidne vyslechnu ale nedela mi dobre poslouchat neco o tatoj, je mi to lito, kdyby pomlouval vecne on ji jako to dela ona taky bych mu to rekla…
A jí zase nedělá dobře poslouchat o Tvých stescích… Nemůžeš po někom něco vyžadovat, aniž bys sama dávala.
Je mi z Tebe smutno - působíš velmi sobecky.
A ty se jí zeptáš, jak se má a jak se jí daří? Od ní čekáš pochopení, ale její trápení poslouchat nechceš.
Tvé syny má ráda, ale hlídací moc není, no a co? Na co si vlastně stěžuješ?
@marutom píše:
A myslíš, že jí se tvoje stesky poslouchají lehce? Pokud něco žádám, jsem připravena poskytnout to samé…
@BohunkaP dekuji,aspon ze ja nejsem sobecka ke svym detem..zrejme si nepochopila jak se citim..ona si stezuje jenom o tom jakej je tata a to ja mam furt poslouchat??
@silvik.sk volam ji kazdy den, jak se ma i stim ze pocitam ze to opet za neco schytam…zajima me jak se citi, jen mi nedela dobre poslouchat co se deje s tatou, jsem z toho na nervy a cely dny je mi akorat zle z toho, proto jsem sobecka
ona nijak extra nehlida, kdyz uz tak rekne tata ze si je vemou a vesmes me to pak vycte
Víš, teďka budu možná trošku zlá, ale měla by ses vzchopit. Takové lidi nepředěláš, moje matka byla taky taková, brácha byl její miláček, já jen odpad. Ona navíc pila, ve 13 mě vyhodila v noci z domu s igelitkou v ruce. Po 6 letech jsme si našly k sobě cestu, občas si zavoláme. Mého syna nikdy nehlídala ani hlídat nebude. Viděla ho na živo max 5×. Ale že bych tady kvůli tomu brečela, že je to svině, co mi zkazila život to teda ne. Každý svého štěstí strůjcem, už jsi dost stará, abys pochopila, že na toho člověka se spolehnout nemůžeš. Je to smutné, ale jsi dospělá, máš fajn tchýni, tak buď ráda, já nemám ani to. A partnerské problémy si řeš s chlapem a ne s člověkem, který ti nikdy nebyl oporou. Možná by ti pomohlo nějaké sezení s psychologem ( mě to pomohlo) Trošku se vypovídáš a srovnáš si to v hlavě, přeji ti, ať se ti to brzo povede ![]()
@BohunkaP @Keyllah Holky, tady jde o to, že jeden rodič pomlouvám druhého a kydá na něj pouze špínu. Zažily jste to? Ke zbytku se nevyjadřuji, ale na tomhle není sobeckého nic.
@marutom já tě chápu. Jenže jde o jinou věc. Ty chceš všechno…a to dost často prostě nejde. Co jí dáváš ty, že chceš tolik brát? Jí to taky třeba dělá zle, že se tvůj chlap nepved (jak to tak z toho chápu)…nejsme malé holky. Musíme si poradit s tím co máme. Naši taky hlídaj jednou za plůl roku, já se máme nesvěřuju, nemám s čím, jen byse trápilaa měla bych přednášky…když mám problém, jdu za kamarádkou. Děti hlídá manžel nebo velmi nárazově na chvilku hodné sousedky…musíš se zařídit jinak ![]()
Příspěvek upraven 17.02.15 v 11:10
@marutom píše:
@BohunkaP dekuji,aspon ze ja nejsem sobecka ke svym detem..zrejme si nepochopila jak se citim..ona si stezuje jenom o tom jakej je tata a to ja mam furt poslouchat??
Ty si přece také stěžuješ - a štve Tě, že máma to nechce poslouchat.
Chápu, že Tě mrzí poslouchat řeči o tátovi - slyšet špatné věci o svém otci, to by mrzelo každého.
Podívej - Ty už jsi dospělá ženská a pro svou matku jsi více partnerkou… Stejně jako Ty chceš někoho, komu se můžeš vypovídat, ona potřebuje totéž. Ty to od ní vyžaduješ, ale sama jí to dát nechceš.
Navíc se rozčiluješ, že Ti málo a špatně hlídá - propána, buď ráda, že VŮBEC hlídá. Jsou babičky, které nehlídají vůbec, to přece není povinnost. Nesrovnávej ji s tchyní - ta je zkrátka jiná, to se nedá nic dělat - ale proto není ani lepší, ani horší. Pouze je jiná.
Na Tvé straně necítím ani nejmenší špetku empatie vůči své matce. Věřím, že není ideální, to ostatně není nikdo - ale Ty máš vlastní rodinu.. Starej se tedy o ni a sniž nároky na svoji mámu. Celý problém je v tom, že od ní očekáváš příliš.