Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Obnovuji diskuzi - jednak s informací, že ani v pražské Městské knihovně mi v pátrání po druhých dvou knížkách nepomohli, takže jsem to pohnala vejš
a kontaktovala knihovnu Národní, zatím bez výsledku.
A druhak mám další dotaz - nevíte někdo, zda vyšly, případně kde se dají sehnat, knížky podle kresleného seriálu o Willy Fogovi?
Díky.
To jako poskytujou službu, kdy si člověk vybaví matně děj, zkusí jim ho vysvětlit a nějaká sečtělá paní si vzpomene, co to je
? To bych potřebovala. taky mám nějakou knížku velmi matně v hlavě, ale nevzpomenu si na nic. Nedávno byl u nás bleší trh a místní knihovna tam vyprodávala za 10 Kč staré knihy, ulovila jsem tři vzpomínky na dětství. To byla nostalgie.
@danyk To právě ještě nevím, zatím jsem jen psala na odbor služeb čtenářům, jestli tam náhodou nějakého takového vševěda nemají. ![]()
Já bych se s dovolení přiživila.
Pamatuju si nějakou knihu pohádek, něco jako Pohádky pod polštář nebo Pohádky před spaním (ale nic takového jsem nenašla). Byly tam krásné pohádky a obrázky. Jedna o Ježíškovi, jak nestihl nakoupit a nakonec pro děti nakupuje na trhu u staré babičky. Byl tam obrázek, jak letí letadýlkem nakupovat, a pak jak na trhu malej andělíček (tedy jakože Ježíšek) s nahatým zadečkem se natahuje a bere ze stánku nějakýho panáčka či co. Jiná pohádka byla o nějakém klukovi, jak bydlel ve sklepním bytě a oknem viděl reklamní poutač na panáčka Michelina (takový ten opneumatikovaný). To je všechno co si pamatuju. Jestli by to někdo neměl / neznal / věděl přesný název či autora, byla bych vděčná.
Jiřina
Kdyby to někoho zajímalo, povedlo se mi čirou náhodou narazit na tu druhou hledanou knížku z úvodního příspěvku - je to Volání moře od Hectora Malota.
Takže za sebe hlásím úspěšnost pátrání dvě ze tří (s laskavou dopomocí - ještě jednou díky, @danyk
), pokud nepočítám knížky o Willy Fogovi, ale myslím, že ty ani neexistují.
@Bersaba tož to je super, můžeš napsat, jak jsi se dopátrala názvu?
Willyho Foga znám od nedávna, třeba to je jen kreslený seriál bez knížky. Ne všechno má knižní předlohu (nebo možná i zálohu
, nevím, jak se nazývá, když knížka je až po filmu).
@danyk Dopátrala jsem se vtipně - čirou náhodou jsem na ni dneska narazila v knihovně. Půjčovala jsem si Sinkiewicze a zatímco se dcerka hrabala v pohádkách, tak jsem projížděla regály a najednou mi na ni spadlo oko.
Dokonce je to to samé vydání, které si pamatuju, známé obrázky… Dneska se žehlit nebude, čeká mě čtenářská noc. ![]()
A Foga jsem gůglila, co to šlo, ale opravdu to nejspíš bude jen seriál. Budu muset počkat, až dcerka doroste plnotučným verneovkám. ![]()
@Bersaba a poslední výpůjční číslo průkazky je Tvé z roku 1992
. Takhle jsem si celé dětství půjčovala jednu oblíbenou knížku každý rok jedenkrát a mezitím ji kupodivu nikdo nechtěl.
Ahoj, zajimava diskuze. Mohu se take pripojit? Treba mi poradite. Jako mala holka jsem cetla knizku o holce, ktera si psala denik a ta knizka byla vlastne tim denikem, vybavuji se mi cervene desky a text uvnitr byl rozdeleny podle datumu. Te holcicce se narodil braska a stalo se tam myslim neco oskliveho. Vic si bohuzel nevybavuji. Mela jsem ji pujcenou a je to uz asi 17 let. Ta knizka uz v te dobe byla starsi.
Willy Fog samozřejmě má knižní předlohu, jen v trochu jiné podobě, než je ten kreslený seriál. Je to přeci Cesta kolem světa za 80 dní od Julese Vernea, ta další seriálová pokračování jsou tuším podle Cesty do středu země. V knížce jsou samozřejmě normální lidi, ne zvířata
.
@tweetydee mně to nic neříká, ale před 17 lety jsem už byla plnoletá, tak jsem možná věkově mimo.
@tweetydee píše:
Ahoj, zajimava diskuze. Mohu se take pripojit? Treba mi poradite. Jako mala holka jsem cetla knizku o holce, ktera si psala denik a ta knizka byla vlastne tim denikem, vybavuji se mi cervene desky a text uvnitr byl rozdeleny podle datumu. Te holcicce se narodil braska a stalo se tam myslim neco oskliveho. Vic si bohuzel nevybavuji. Mela jsem ji pujcenou a je to uz asi 17 let. Ta knizka uz v te dobe byla starsi.
Napadá mě moje v dětství oblíbená knížka Saška maminkou od francouzské spisovatelky Colette Nastové (nevím, jestli to píšu správně), má to jen tu chybku, že se jí tuším narodila sestřička, nic se jí nestalo, ale maminka byla nějak nemocná, tak musela hned po porodu do léčebny a ona se starala o mimčo a domácnost. To asi není ono, viď?