Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zkusím obnovit. Mam podaný inzerát že prodávám kočárek, ozval se mně pán (anglicky), že se mu líbí, kolik stojí apod. Já jsem, mu česky napsala a vše ok. On anglicky že pošle peníze na paypal a peníze budu mít okamžitě. Napsala jsem mu ok a šla si založit paypal (chlap ho má taky a nikdy problém neměl). Odeslala jsem adresu a email pánu a čekala. Došel mi email od paypalu že mně byla připsána částka. Kouknu tam a nic O, OO CZK. Pán pak napsal že odeslal určitou částku a že chce potvrzující email naskenovat a poslat. Jenže na paypalu žádné peníze ani do večera nebyly. A ještě že poslal peníze navíc a ty pak chce poslat přes moneygram, což nevím jak a co a pry to jinak pak poslat nejde což se mi zdá jako blbost. Bylo mne pak doporučeno at si smažu učet že takto jsou to podvodnici. Po 6dnech mě došel email z paypalu že jsem nedodržela smlouvu a vyhrožuji. Jsem neštěstná, co mám ted dělat. poradíte? předem moc děkuji
@Verunczee jsou to podvodníci, proboha.. myslíš, že se někomu vyplatí posílat si kočár do zahraničí a pod? pošli ho do háje.. snad jsi mu nedala víc údajů, aby Ti např vybral účet..
@Verunczee Ach jo, ty jsi včerejší? Ten mail od Paypalu o připsání částky byl scam. Jeste doufám, ze tam byl odkaz a tys pres nej šla a zadala přihlašovací údaje ![]()
@Alkata píše:
@Verunczee Ach jo, ty jsi včerejší? Ten mail od Paypalu o připsání částky byl scam. Jeste doufám, ze tam byl odkaz a tys pres nej šla a zadala přihlašovací údaje
tak nějak.. okamžitě si pay pal zablokuj, kontaktuj i banku, ať nepřijdeš o prachy.. mmchdm, pay pal nikdy nevyhrožuje.. doporučuju na e-mail odespat, že podáváš trestní oznámení, věř, že už se Ti nikdo nikdy neozve..
A jak už jsem psala samozřejmě nikdy neklikat na žádný odkaz v mailu, který se tváří jako od Paypalu, od banky, cokoli. Přihlašovat se vždy jen a pouze přímo přes web, ručním zadáním adresy do prohlížeče.
Popravde uz Paypal nepouzivam, ja teda ziju v zahranici, ale pokazde, kdyz jsem zaplatila pres Paypal, volala mi banka, aby si potvrdila, ze jsem opravdu platila, ze moc duveru k Paypal nemaji…
Díky za rady apod. Napsala jsem dotyčnému že ho nahlasuji na policii a mám klid. V pay pal nemám zavedený ani bankovní účet ani kartu, takže u mě vše v pořádku
moc díky vsem
Ahoj, chci se zeptat, když mě někdo pošle peníze na PayPal, uvidí u sebe v PayPalu moje jméno?
Prosim ma nekdo zkusenost s platbou ze zahranici? chteji po me ne zrovna maly mezinarodni transakcni poplatek.. bojim se zda nejde o podvod? ucet mam par dni. dikec