Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vrk -aha,dík za vysvětlení. dělali mi nějaký profuk toho vejcovodu ale nepomohl.tak zjištuji jestli je ještě něco co by pomohlo.no já mám ovu každý měsíc ale jen z jednoho vaječníku, tomu druhému se nějak nechce. ale pco na něm není, prý je v pořádku. folikuly na něm rostou ale nedorůstají, takže ten pravý je rychlejší.
jo a praskají jen po pregnylu samotným se nechce.
ten drilling je i na to aby ty folikuly praskaly sami?
@hankamisa jj i na to. U pco prave foliky rostou i az moc, ale nedozravaji a nepraskaji. A ovu se strida co mesic…vzdy jen jeden vajecnik. Tak ti nevim co ti to vlastne je ![]()
@hankamisa a ten profuk se dela bez narkozy? Jinak koukam, ze uz mimi mas
@Vrk - no já to mám tak, že na levým vaječníku rostou ale nedorůstají a jejich vaječník je ok. na pravým vaječníku rostou, dorostou ale sami neprasknou, takže z nich je cysta pokud nedostanu pregnyl jeho vejcovod je průchodný jen z 25% je ucpaný tekutinou. profuk mi dělali v narkoze při hydrolaparoskopii. jj několikrát se mi povedlo v minulosti otěhotnět ale ted to už skoro dva roky nejde.ted čekám ještě na výsledky genetiky a pak se při kontrole uvidí co dál. ale dr. mluvila o ivf ale to já nechci takže zkusím snahu o normální početí. třeba to proštourání pomůže. ted jsem po první ovulaci po zákroku a musím říci, že je to podle příznaků uplně jiné. tak snad to pomůže, příští měsíc páč ted jsem měla půst. a vypadá to, že podle příznaků to šlo poprvé z levého
,tak snad to vydrží.
@hankamisa tak drzim moc pesti!! A na ivf se vyprdni! Jsi zdrava zenska, jen se trefit ![]()
@Vrk ahoj tak jak se daří? me to tento mesíc opet nevyšlo
…poprvé s clostíkem a neuspešne přišla potvora v čas a ani na sebe nenechala čekat zrovna v den kdy jsem si chtela udelat test…tak že budu doufat v příští mesíc..nejhorší je na tom že by to človek chtel vše udelat líp aby to vyšlo ale asi není jak lépe
tak držím palečky tobě. ![]()
@Vrk - no my se trefujem, ovu mi hlídá utz. jenže z vaječníku kde se uvolnují vajíčka která ke všemu sami nepraskají je skoro ucpaný vejcovod takže nejspíš vajíčko neprojde. a když se zadaří (možná se zadařilo na podzim ale to není jistý) tak se neudrží. mám nízkou sliznici a bohužel ani léky nezabrali.no možná ted ty dva poslední cykly zabrali ale každý dr. mi tvrdí něco jiného. jeden, že jo, druhý že ne. ale já bych podle ms - je silnější řekla, že už dorůstá. uvidím za měsíc na kontrole. ale snad to štourání pomohlo i na to, když mi pomohlo od bolesti zad, které jsem měla přes půl roku a ted je klid…hlavně mě tlačí čas kvuli věku, takže už moc experimentovat nemůžu.
jo a to, že to bylo z levého vaječníku si myslím jen já podle bolestí. od dr. to potvrzené zatím nemám. zatím vím, že do ted byl anovulační.
@Vrk - tak jsem byla u své dr.,která mi podle výsledků z operace řekla uplně to samé co dr. v centru.na přirozené početí v tomto stavu je malá šance a sama mi doporučila ivf. ovu opět neproběhla, folikul opět nepraskl a je z něj 3,7mm cysta. a není na levo jak to podle bolestí vypadá ale opět vpravo, levý spí dál. ![]()
Ahoj holky, nepamatujete si některá v jakou dobu cyklu se chodí na laparoskopii a drilling? Já už si nepamatuju kdy jsem na tom před 4 lety byla… Potřebuju sladit dovolenou, cyklus a doktorovu dovolenou
![]()
@zlifik @hankamisa ahojky u me dobry!! Pred mesicem nasazen metformin a 32den jeho uzivani prisla ms sama od sebe!!! Poprve po 2letech od vysazeni ha a bez hormonu
. Snad to tak pujde i dal. Mam radost jak male decko
. Dokonce dole i neco citim konecne a sliznice se ze 2mm co jsem mela 14dc zvedla postupne na 6mm tyden pred ms a potom byla jiste i vys. Neni to nic extra, ale vzhledem k me minulosti skvele;) ![]()
@Vrk tak to je paráda hlavne bud pořád optimistická…pozitivní nálada prej delá divy
držím palečky at jsou jen a jen dobré zprávy…no já bych mela být po ovu v nedeli me dr píchl pregnyl 10000…ted si nepamatuji kolik jsem dostala minulý mesíc ale přišlo mi to jako dvojtá dávka…nejhorší je na tom že minulý mesíc jsem ovu cítila bylo mi špatne a tento mesíc nic…tak nevím kde je zakopaný pes..ale v nedeli mi teda řekl jak mi to píchl že bych mela mít ovu v pondelí..tak jsme se snažili a uvidíme…snad jsme se trefili ![]()
@zlifik ju tak bezva, drzim moc palce!! To ja citila bradavky tak 4dny a podle ms jsem se otvrdila vtom, ze to musela byt ovu
. Ja jsem nvelice dobre naladena ted. Moc me to povzbudilo, ze ms prisla sama od sebe a sliznice roste jak ma. Snad to tak bude i vtomto cyklu!! Vis co ja treba mam ovu hlen ted 6dc…zajimave. nej je dle meho proste sexovat ob den a nic nepocitat a ono to vyjde!! A kolik mm folik ma byt pred ovu?