Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@wlucinka Tak to držím moc palečky ať tam to HCG naměřej pěkně vysoký
Zítra chci slyšet jen dobré zprávy ![]()
@wlucinka ahojky a zkousela jsi test? Ja jsem od ctvrtka po ketu…tak uvidime;)
@Vrk @wlucinka nás pěkně napíná co? I když otázka je kdy si má volat na výsedky možná jsem jen netrpělivá já
Jinak já dopadla na utz dobře a zítra nás čeká kontrola srdíčka, tak snad bude vše taky ok ![]()
@Vrk Tak to držím palečky aby se sněhuláček chytnul
Dala sis jedno nebo dvě?
@včelička3 @Vrk Ahojky holky…
Tak test z krve negativní, výsledky jsem měla už ve dvě, ale byla jsem z toho tak hodně špatná, že jsem nemohla ani napsat…
![]()
Modlím se, ať mužem na ket hned tento měsíc ![]()
@wlucinka ahojky, to je mi lito. Mas to stejne jako ja, taky jsme meli celkem 4;). Budu drzet pesti!!
Ja mam u sebe ted uz 3, tak uvidime;). Dnes 5den po ket
@wlucinka Tak to je mi líto a já doufala, že budeš jásat
A imunologické vyšetření Vám dělali? Já jen jestli nemáš třeba nějaké ty protilátky proti embryu?
Pokud to vyšetření nedělali, tak bych šla nejdřív na něj než na KET ![]()
@Vrk Teda rovnou tři, co když z toho budou trojčata
já mám strach z dvojek na tož z trojek, teď zrovna se u nás v CARu podařilo holčině mít trojčata a to zavedli jen dvě embrya
bych se asi střelila mi říct, že jsou tam tři když zavedli dvě, asi bych v první chvíli ani nechápala jak se to mohlo stát ![]()
@včelička3 ne ne..myslela jsem uz treti Ket;). Ale mam 1prcka. 3 bych se bala i dvou:)
@Vrk aha tak to jsem špatně pochopila
bych se divila, že by to i doktoři udělali
hele a imuno ti dělali, když nevyšlo IVF a dva KETy tak uý na to máš nárok určitě ![]()
@včelička3 jj delali. Myslim uz dokonce 2×, ale nejake to zakladni co cary delavaji. Nevim no. Mam pocit, ze i tohle je ztraceno uz. Jsem 6den pp a na testu skoro nic…a vcera to bylo to stejne. A tohle uz jsem 1zazila minule…taky 6den duch a nic z toho
. Tak ja uz nevim co je spatne. A ty jsi byla na laparce?
@Vrk Můj doktor je docela pečlivka, takže než mě poslal do CARu, tak já měla všechny možný vyšetření (štítnou žlázu, cukrovku, genetiku, laparku, hematologii-ta se taky běžně dělá až po 2 potratech a z hemožky mě poslali na imunologii do nemocnice, že se jim něco nezdálo), taky se pak v Caru divili a u řady věcí na rovinu řekli, že je dělaj až po 2 neúspěšných pokusech např. genetiku. Byla jsem trochu někdy za exzota, protože se mě většinou ptali po kolika jsem potratech a já jen vždy odpověděla, že se nám ještě nepovedlo ani otěhotnět, natož potratit
A ačkoliv mi imuno dělali stručný pak i v CARu, to jsou většinou ale jen proti-látky proti spermiím. Tak když jsem v září po IUI ve které jsem nedoufala, že vyjde byla rozhodnutá jít do IVF v listopadu, tak jsem si znovu zavolala na imuno, že chci jít na IVF a ráda bych ještě jednou kontrolní vyšetření, takže tentokrát už mi brali asi jen 4 ampule krve, předtím mi jich brali asi 6, ale měla jsem prostě jistotu, že je vše ok a že mi vlastní imunita neskazí snahy o mimi
Jinak na hemošce mi brali ampulí 11, takže ty podrobné testy v nemocnici jsou fakt asi o něčem jiném, v CARu mi vzali myslím jen 1 nebo 2 ampule ![]()
@včelička3 to urcite, ale kdo me tam posle?? Z jakeho jsi mesta?? Kdyz to ivf je jak sazka do loterie, navic s moji nizkou sliznici…genetiku nam taky delali a vse ok. O tu imunologii se zacnu zajimat vic ted. A tobe tedy pomohl drilling a laparo, ze jsi otehotnela jen po iui?? Cim te stimulovovali??. Zed uvazuji o laparce a drillingu totiz treba na pul roku a zkusit iui. Co myslis? Sla jsem hned nedockave do ivf a tuto etapu jsme preskocili i kdyz nam ji nabizeli…tak uz nechci hnat. Ale laparky se bojim, co ty jizvy? Kde jsi na ni byla??
@Vrk Já jsem z Ústí n. L., do CAR jsem chodila do Teplic a všechny vyšetření mám od odborníků nebo z nemocnice z ÚL, žádná Praha nebo tak podobně. Některé holky od nás z CARu jezdili do Prahy k doktorce Malečkové (Malíčková nebo tak nějak) a tam by podle mě stačilo jen zavolat, vysvětlit situaci a doporučení bys nepotřebovala, po tolika neúspěších, i když uvidíš, třeba to vyšlo, ještě je brzy házet flintu do obilí ![]()
Hele já po laparce a drillingu měla jen pravidelnou chvilku ms, ale jinak žádnou ovulaci a doktor mě v tu dobu nechtěl dopovat hormony, že to necháme přirozeně, ale věděla jsem, že jsem zevnitř prohlédnutá a neni tam chyba, takže to nepovažuji za bezvýznamné a jizev se bát nemusíš nejsou prakticky vidět a žádná tragédie to nebyla ![]()
V Caru mě pak dopavali clostibegytem, při ovulaci pregnyl a po ovu utrogestan. Vyšla nám 2.IUI, nutno podotknout, že manžel má velmi dobrý spermio a že jsem cca 2měsíce před úspěšnou IUI brala nosifol a ten mi pomohl s dorůtáním vajíček a se sliznicí, po jeho 2měsíčním užívání jsem měla nejlepší nález na utz za poslední rok, co mi sledovali téměř každý cyklus ![]()
@včelička3manzel ma taky spermio ok. Ne teda nijak perfektni, ale v norme. Takze by to taky byla cesta. Na iui jsem byla jednou, ale dodnes jsem nepochopila proc mi ho delali. Mela jsem folik 13mm a jeste ke vsemu nasazenim utrouse ani nepraskl a byla znej cysta jak pomeranc. No te Malickove jsem prave dnes psala; tak uvidime…je pravda, ze ta laparka nic nezkazi a ta imunologie taky ne.:)
@Vrk a ty jsi odkud? Hele zkazit nic nemůžeš, max. se jen dovíš o nějakém problému, ale zase budeš vědět co se ma řešit. Já si pořád říkám, že je lepší vědět i to špatné, než nevědět a tápat ![]()
No ve tvém případě ta IUI byla trochu mimo mísu, protože ovulace žádná nebyla
jak jsem psala já měla clostík, pak pregnyl (ten se dává když má vajíčko aspoň 20mm) a po něm by měla být do 36hod. ovulka a pak jsem měla utrouše na 14dní. Pokud jsem neměla vajíčko aspoň 18mm tak to nenazvali ovulací a ani jsme neměli za úkol sexovat, že to nemá cenu ![]()
@včelička3 prave..to jsem nepochopila tehdy…
I ja bych radsi vedela i to spatne, tak uvidime