PCO a drilling

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2148
2.7.14 20:43

@Vrk sekce ne, klasickej porod přenášela jsem a těsně jsem se vyhnula vyvolávání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
2.7.14 21:04

@včelička3 tak super!! A to se teda divim ze neni mlicko? Jeste se to rozkoji urcite a jeste budes moct rozdavat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
3.7.14 15:29

@Vrk no kéž by :andel: na to že mi teklo mlezivo už od půlky těhu tak jsem nečekala že mlíko pak nebude :zed: a to mám kozy pořádný, bohužel se todle neodvíjí od velikosti prsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
3.7.14 17:16

Akorát jsem chtěla napsat, že kojení nezáleží na velikosti prsou. Já rodila císařem, byla na jipce, kde jsem sice přikládala, ale nejdříve po 3 hodinách. A mléko jsem měla brzo! Až moc. Jelikož se tam sestry radily, jak je možné, že malý přibírá, že ještě nemůžu mít mlíko, natož po sekci. Ale měla jsem :mrgreen: Taky mi z menších dvojek vyrostly čtyřky snad během dne :lol: Ze svého okolí mám zkušenost, že lépe se kojí s menším poprsím. Já v těhotenství přemýšlela nad vším možným, ale otázka kojení nebo nekjení mi ani nepřišla na mysl. Nevím proč. Nějak jsem brala jako samozřejmost, že to tak bude, ani lahvičky jsem nekupovala :oops:
Nastuduj literaturu, určitě se rozkojíš. A když ne? Svět se nezboří. Hlavně ať jste obě v pohodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
3.7.14 23:42

@zlifik a uz se tesim na dobre zpravy o otehotneni v brzke dobe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1898
4.7.14 10:51

@Vrk ahoj taky bych rada dobre zpravy :) tak uvidime… budem si navzajem drzet palce…i kdyz nevim cim je to delsi doba od ovu nejak me optimismus opousti… nevim proc…jsem uz asi blba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
4.7.14 15:12

@terkamo taky jsem brala kojení jako samozřejmost a doma z toho důvodu neměla prakticky nic, jen jednu lahvičku, všechno mi dovezli během pobytu z nemocnice od sestřenky, ta měla dvojky z IVF a tak mi dovezli všechno možný od váhy až po sterilizátor a ohřívače, ale i se všemi těmi vylepšeníma je to pěkná pakárna, kéž by se to kojení rozjelo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
4.7.14 15:26

@včelička3 Nejlepší pro kojení je asi hodně pít a pořádně masírovat prsa, aby nebyly zatvrdliny a dítěti se dobře pilo. No a pořádně narvat bradavku až do krku :mrgreen:
Až bude malá trochu větší (tebe přejde snaha o to mít vše dokonale čisté - vlastní zkušenost :lol: ;) ) tak pak doporučuji tuto rychlovarnou konvici: http://rychlovarne-konvice.heureka.cz/fagor-tk-500/ Převaříš si vodu dopředu (pak už vůbec) a potom nastavíš jen na 40stupňů Celsia ohřev vody a než promícháš s UM, tak je akorát na pití. Fakt pomocník k nezaplacení - já to využila až kolem 9 měsíců věku malého, když jsem přestávala kojit a kamarádka využívá od porodu, protože nekojí vůbec. obě si to nemůžeme vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
5.7.14 22:36

@terkamo Tak o tom sem nikdy neslyšela, tu budu asi brzo potřebovat, mlíka nepřibývá a malká začne jíst příští týden větší dávky, už teď jí musím jedno dvě jídla nahradit nutrilonem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
5.7.14 22:53

@včelička3 A zkoušela jsi odsávat? Laktační poradkyně? Neházej flintu do žita! Přibírá dost?
Na druhou stranu na světě jsou i horší věci než nekojení. Já ušetřila za Nutrilon, ale zase to budu muset vrazit za chvíli do plastiky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
8.7.14 17:58

@terkamo jj odsávám co to jde, ted se mi podařilo i odsát dost, že včera a dnes měla jen moje mlíko, laktační poradkyně jak si v Ústí nejsou, max. sestry z šestinedělí a to je děs, ani jedna nám nedokázala poradit a nebyla nikterak vstřícná když jsem v nemocnici chtěla zkusit kojení přes klobouček nebo říct jak s odsávačkou atd. :,(
zítra jdem na kontrolu tak uvidíme co nám řekne doktorka na přibírání, ale váhu máme doma, tak vím že přibírá, otázka je jestli dost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
8.7.14 20:40

Zkus tyhle webovky: http://www.kojeni.cz/poradci.php Případně zavolat na tu jejich linku, určitě se někdo najde, kdo ti poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
13.7.14 00:06

@terkamo tydle stránky už jsem zkoušela, je fakt že na linku jsem nevolala, ale ty dvě ženský co jsou u nás uvedený jsem zkoušela volat, jedna to vůbec nebere a druhá s tím už sekla, na rovinu řekla, že to dělala kvůli penězům a že maminy platit nechtěly a často jen volaly o radu a že z toho pak nic neměla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
13.7.14 20:10

Ahojky holky, prosím radu. byl mi zjištěn při hydrolaparoskopii částečně ucpaný jeden vejcovod tekutinou. dělali profuk ale je průchozí jen z 25%. myslíte, že by ten drilling pomohl zprůchodnit ten vejcovod a mohl by pomoci začít fungovat jednomu vaječníku? folikuly na něm sice rostou ale nedozrávají. ovuluji stále jen z pravého. a jak se to provádí?
pco prý nezjištěno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
13.7.14 21:49

@hankamisa drilling urcite nespruchodni vejcovor, to by snad mohli nejak laparoskopicky? Vubec nevim. Nekdy to ani nejde. Bud rada za ovu aspon jednou za 2mesice ;). Drilling jsou dirky do vajecniku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí