Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vrk sekce ne, klasickej porod přenášela jsem a těsně jsem se vyhnula vyvolávání ![]()
@včelička3 tak super!! A to se teda divim ze neni mlicko? Jeste se to rozkoji urcite a jeste budes moct rozdavat ![]()
@Vrk no kéž by
na to že mi teklo mlezivo už od půlky těhu tak jsem nečekala že mlíko pak nebude
a to mám kozy pořádný, bohužel se todle neodvíjí od velikosti prsou.
Akorát jsem chtěla napsat, že kojení nezáleží na velikosti prsou. Já rodila císařem, byla na jipce, kde jsem sice přikládala, ale nejdříve po 3 hodinách. A mléko jsem měla brzo! Až moc. Jelikož se tam sestry radily, jak je možné, že malý přibírá, že ještě nemůžu mít mlíko, natož po sekci. Ale měla jsem
Taky mi z menších dvojek vyrostly čtyřky snad během dne
Ze svého okolí mám zkušenost, že lépe se kojí s menším poprsím. Já v těhotenství přemýšlela nad vším možným, ale otázka kojení nebo nekjení mi ani nepřišla na mysl. Nevím proč. Nějak jsem brala jako samozřejmost, že to tak bude, ani lahvičky jsem nekupovala ![]()
Nastuduj literaturu, určitě se rozkojíš. A když ne? Svět se nezboří. Hlavně ať jste obě v pohodě. ![]()
@zlifik a uz se tesim na dobre zpravy o otehotneni v brzke dobe ![]()
@Vrk ahoj taky bych rada dobre zpravy
tak uvidime… budem si navzajem drzet palce…i kdyz nevim cim je to delsi doba od ovu nejak me optimismus opousti… nevim proc…jsem uz asi blba
@terkamo taky jsem brala kojení jako samozřejmost a doma z toho důvodu neměla prakticky nic, jen jednu lahvičku, všechno mi dovezli během pobytu z nemocnice od sestřenky, ta měla dvojky z IVF a tak mi dovezli všechno možný od váhy až po sterilizátor a ohřívače, ale i se všemi těmi vylepšeníma je to pěkná pakárna, kéž by se to kojení rozjelo ![]()
@včelička3 Nejlepší pro kojení je asi hodně pít a pořádně masírovat prsa, aby nebyly zatvrdliny a dítěti se dobře pilo. No a pořádně narvat bradavku až do krku ![]()
Až bude malá trochu větší (tebe přejde snaha o to mít vše dokonale čisté - vlastní zkušenost
) tak pak doporučuji tuto rychlovarnou konvici: http://rychlovarne-konvice.heureka.cz/fagor-tk-500/ Převaříš si vodu dopředu (pak už vůbec) a potom nastavíš jen na 40stupňů Celsia ohřev vody a než promícháš s UM, tak je akorát na pití. Fakt pomocník k nezaplacení - já to využila až kolem 9 měsíců věku malého, když jsem přestávala kojit a kamarádka využívá od porodu, protože nekojí vůbec. obě si to nemůžeme vynachválit.
@terkamo Tak o tom sem nikdy neslyšela, tu budu asi brzo potřebovat, mlíka nepřibývá a malká začne jíst příští týden větší dávky, už teď jí musím jedno dvě jídla nahradit nutrilonem ![]()
@včelička3 A zkoušela jsi odsávat? Laktační poradkyně? Neházej flintu do žita! Přibírá dost?
Na druhou stranu na světě jsou i horší věci než nekojení. Já ušetřila za Nutrilon, ale zase to budu muset vrazit za chvíli do plastiky ![]()
@terkamo jj odsávám co to jde, ted se mi podařilo i odsát dost, že včera a dnes měla jen moje mlíko, laktační poradkyně jak si v Ústí nejsou, max. sestry z šestinedělí a to je děs, ani jedna nám nedokázala poradit a nebyla nikterak vstřícná když jsem v nemocnici chtěla zkusit kojení přes klobouček nebo říct jak s odsávačkou atd. ![]()
zítra jdem na kontrolu tak uvidíme co nám řekne doktorka na přibírání, ale váhu máme doma, tak vím že přibírá, otázka je jestli dost ![]()
Zkus tyhle webovky: http://www.kojeni.cz/poradci.php Případně zavolat na tu jejich linku, určitě se někdo najde, kdo ti poradí
@terkamo tydle stránky už jsem zkoušela, je fakt že na linku jsem nevolala, ale ty dvě ženský co jsou u nás uvedený jsem zkoušela volat, jedna to vůbec nebere a druhá s tím už sekla, na rovinu řekla, že to dělala kvůli penězům a že maminy platit nechtěly a často jen volaly o radu a že z toho pak nic neměla ![]()
Ahojky holky, prosím radu. byl mi zjištěn při hydrolaparoskopii částečně ucpaný jeden vejcovod tekutinou. dělali profuk ale je průchozí jen z 25%. myslíte, že by ten drilling pomohl zprůchodnit ten vejcovod a mohl by pomoci začít fungovat jednomu vaječníku? folikuly na něm sice rostou ale nedozrávají. ovuluji stále jen z pravého. a jak se to provádí?
pco prý nezjištěno.
@hankamisa drilling urcite nespruchodni vejcovor, to by snad mohli nejak laparoskopicky? Vubec nevim. Nekdy to ani nejde. Bud rada za ovu aspon jednou za 2mesice
. Drilling jsou dirky do vajecniku