PCO a drilling

Napsat příspěvek
Velikost písma:
274
7.1.14 14:25

@včelička3 Ahojky, tak jak dopadla kontrola!? vidělas kulihraska? :srdce: kdy budeš vědět zda je to holčička či chlapeček?

Měla jsi pravdu včera už mi píchání šlo úplně samo, ale mam spis jiný problém… Mam psychicky náročné zaměstnání a každý den nám napari ještě 2hodiny přesčas a já jsem se dnes už psychicky složila - jsem vůči stresu velice odolná, jinak bych to ani nemohla dělat, ale možná vlivem tech hormonů co si pícham každou chvíli placu a sama ani nevím proč, strašně mi buší srdce a bolí mě neustále hlava… Nevím, zda bych mohla svou obvodní požádat o neschopenku -nikdy jsem nic takového neřešila, ale teď se obávám, že není zbytí… Chci být v klidu kvůli transferu, ale jsem každý den v permanentním stresu a budu si vyčítat když to kvůli tomu nevyjde :,(
Co myslíš, je na místě si říct o neschopenku? Bojím se, že ze mě bude dělat histerku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
7.1.14 14:30

@whelp děkuji :kytka: včera už to bylo úplně v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
7.1.14 15:13

@wlucinka Ahojky, dneska jsem prolezla tři doktory a bylo to teda náročý jsem ko, ale na štěstí je vše ok :mrgreen: černej kašel mi na konec vyloučili a mrňouska jsem viděla jen krátce, celej utz trval sotva 2minuty, nemám ani fotku, v tomhle týdnu se totiž standardně utz nedělá, takže doktor jen ověřil srdeční činnost a velikost plodu, vše je v pořádku a máme už přes 18cm :dance: díky zvracení jsem nepřibrala ani deko za Vánoce, což mi nevadí, tak byl dobrý den :dance: Jo a překvapení se rozhodne pokud to vydržím až u porodu, zatím zastávám názor, že to vědět nechci, prioritní je pro mě zdraví mimča :srdce: Podle babských rad a prstýnku zavěšeným nad břichem, by to měla být holčička (kéž by) :pankac:

A teď k tvému problému. Podle mě bys na to určitě mohla dostat neschopenku. Otázka je jaká je tvoje obvoďačka :roll: já si třeba neumím představit že bych si o takovou neschopenku řekla své doktorce, ta mě pomalu nazvala hypochodrom, když jsem tam přišla s tím mým tuberáckým kašlem, ona nějak těhu moc neřeší a tydle věci nechápe, ačkoliv ví, že jsme se o mimi snažili víc jak dva roky :zed: no to sem teď nepatří, já osobně bych si o neschopenku řekla v CARu, tam by pro to měli mít víc pochopení, navíc po ET dávaj neschopenky automaticky někdy už při odběru a tudíž by jim mělo být jedno, že napíšou neschopenku už teď o cca dva týdny dřív ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
7.1.14 15:15

@wlucinka todle se píše u nás v CARu v nejčastějších dotazech:
Mám nárok na pracovní neschopnost při léčbě neplodnosti?

Léčba neplodnosti je často dlouhodobá a pracovní neschopnost se tudíž vztahuje jen na ty situace, kdy profesní fyzická či psychická zátěž může ovlivnit negativně samotnou léčbu. Jde o stimulaci ovárií za účelem odběru vajíček a dobu po odběru, do průkazu či vyloučení těhotenství.

• stimulace ovarií je tvůj případ, to teď podstupuješ tudíž by nárok měl být, ale jak říkám spíš přes CAR, zkus tam brknout a uvidíš co ti řeknou ;)

Držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
7.1.14 15:26

@včelička3 a řekl ti dr něco na tvou dlouhotrvající nevolnost?
Tyo, 18cm? Roste jako z vody, co? Příště snad fotecka bude, ať se můžeš pochlubit :srdce:

Právě, že moje dr je taková chytrá -vše je pro ni banalita a já se bojím, že mi ji nenapíše a já se v práci fakt složit :( od rána do večera se na mě ječí… Vybrala jsem si dobrý zaměstnání :lol: vid? Dělám to tak nějak rada, ale teď to nějak nedávám… V gennetu jsem se ptala před vánoci a řekl mi, že neschopenku mi může dát až při odběru vajíček a to je tak za týden… A já nevím, jak to zvládnu - nevím, co jí mám říct aby mi uvařila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
7.1.14 15:27

@včelička3 jsi moc hodná - zkusím to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
7.1.14 15:45

@wlucinka No nevím co bych v CARu řekla aby mi uvařili asi by nic nepomohlo (promiň že žertuju vím že to byl překlep) :mrgreen:

To máš asi podobnou doktorku jako já, taky bych se s ní určitě nedomluvila. Ale v CARu by to měli pochopit, řekla bych jim na rovinu, že mám práci hodně náročnou, jsem tam od rána do večera a že teď co užíváš ty hormony máš potíže ten stres zvládat a že se psychicky hroutíš a tudíž je prosíš o pochopení a napsání neschopenky. Zkus se mrknout schválně na jejich stránky jestli tam taky nenajdeš něco podobného jako jsem ti našla já u nás v CARu, že kdyby dělali problémy, že by ses na tom otočila ;)

No doktor nevolnosti neřeší, říká že to ještě může být, ale je to neobvyklé v druhém trimestru. Navíc já zvracím až k večeru, takže snídani a oběd většinou zvládnu někdy i odpolední svačinu, jen večeře většinou nestrávím a když prý zvracím jen 1-2 za den tak to ještě jde. Na druhou stranu s mojí nadváhou kterou mám díky hormonů za dva roky mi ani nevadí že jsem nic nepřibrala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
8.1.14 21:28

@včelička3 Tak to se ti hodí, ze sem tam :poblion: však toho přibírání bude v tehu ještě dost :zed:

Zkusím se na to zeptat v patek, to tam pojedem… Řeknu co mě trápí a snad mi ji napíšou. Dnes už to v práci bylo daleko lepší - řekla jsem si že to nebudu řešit a ze se prostě nebudu stresovat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
9.1.14 08:25

@wlucinka Správný přístup :palec: ale je to těžké to někdy dodržet :roll: ten stres v práci je děsnej :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
14.1.14 14:40

Ahojky :kytka:
Tak zítra mě čeká odběr vajíček :srdce:
A na pondělí 20.1. By měl připadat ET :dance: po prodloužené kultivaci…
Tak mi držte pěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
14.1.14 17:19

@wlucinka drzim pesti!! At je vajusek co nejvic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
14.1.14 18:15

@Vrk děkuji, dam vědět :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
15.1.14 07:15

@wlucinka No vidíš už je to tady, tak ti přeji ať vajíček hodně, ať tě nic nebolí a embrijka pak pěkně prospívají :hug: opatruj se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
20.1.14 08:33

@wlucinka ty ses nám někam ztratila, jak to že tu nemáme hlášení kolik bylo vajíček :cert: Na dnešek přeju na ET hodně štěstí :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
20.1.14 17:32

Holky, je tu uz nejaka dalsi tehotna? Chtelo by to nejakou vzpruhu zase…
Take mate po Pregnylu pak bolestivejsi ms? Ja vcera a dneska umiram :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital