Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Elen25 Ahoj Alenko, to jsou dobré zprávy, gratuluji
a držim palečky na snažení ![]()
Já se mám všelijak, do práce chodím, i když zrovna včera jsem si vzala den dovči, o víkendu jsme měli oslavu manželových narozenin a ségra se švárou přišli nastydlí, sice si neuvědomuju, že by kolem sebe nějak prskali, ale přesto byli velmi úspěšní a já, mamka i manžel jsme od pondělní noci ko, máme rýmu, bolesti v krku a celýho těla no znáš to, já samozřejmě můj oblíbený kašel je se přetransformoval do trochu jiné podoby než byl předtím
V úterý jdu na kontrolu ke gyn. tak uvidím co mi řekne pěkného, konečně snad dostanu těhu průkazku ![]()
Jinak nevolnosti občas jsou, zajímavé je, že já je mám vždy večer a většinou když mám dlouhou v práci, asi jak jsem vyřízená, tak pak nejsem schopná přijmout večeři, jinak tomu nerozumim
O víkendu se to pokusim vyležet a když to nezabere tak budu muset si zkusit říct o neschopenku, i když minule jsem na ní byla 14dní a moc to ničemu nepomohlo, teda když pominu fakt, že jsem byla na výplatě asi o 5 tisíc lehčí ![]()
Kdyby mě konečně opustil ten kašel a nachlazení, tak bych si snad konečně mohla to těhotenství začít užívat ![]()
@Vrk Ahojky, no s tímto nemám žádné zkušenosti, nikdy jsem ovu testy nekupovala a nedělala, ale řekla bych, že ten poslední vypadá nadějně ![]()
@včelička3 @jarunka86 Ahojky holky
jak se mate?
Mirus, jak jde tehulkovani? Už roste bříško? ![]()
Jarunko, co ty něco nového?
Já už netrpělivě odpočítávám dny do návštěvy s dr. je to už ‚jen‘ 14dni… ![]()
Holky, kolik máte hodnotu AMH? Já měla před 3 roky 15 a teď mám 8. Takže po drillingu se to o dost zlepšilo, jenže je možné, že už se to zase vrací na původní úroveň
Měla jste některá Clostibegyt?
@terkamo Ahojky já mám amh 2,85
Koukám, že ty mas docela dost ![]()
Je dost možné, že se to vrací… Rok je dlouhá doba
@terkamo a co znamena amh? Ja ani nevim kolik mam a kolik ma byt normalne?
@wlucinka Ahojky, těhulkování docela jde, hodně to člověka zmáhá, je to veliký sotva pár centimetrů, ale sílu mi to bere děsně, včera jsem šla spát v půl devátý
a manžel jen nevěřícně koukal, že chce koukat se mnou na nějaký film a já se klidím do ložnice, ale já jsem prostě ko. Už aby byly Vánoce a já měla dovolenou
Pořád mě ještě trápí kašel, ale už je to lepší, zítra mě čeká utz na přelomu 12-13.tt a tak se trochu bojim, tak mi držte palce, přece jen ten začátek těhu nebyl zrovna růžovej
Neboj tu kontrolu už máš za pár, upečeš nějaký cukroví a kontrola je tu ![]()
@terkamo Já mám hodnotu 4,9 a to je rok po drillingu, ale netuším kolik jsem měla před ním
Stav se vrátit asi může, těžko říct, ale s věkem by to mělo klesat
Clostilbegyt znám moc dobře, měla jsem ho 6cyklů bez nějakých problémů a ten poslední se nám při IUI zadařilo ![]()
@Vrk AMH je hodnota zjišťovaná z hormonálního profilu a udává množství vajíček
Ideál je kolem 1,5-3 (ty názory se různí na to rozmezí)když máš vyšší hodnoty je většinou problém s ovulací a s komplikací hyperstimuláku, tedy že vaječníky budou přehnaně reagovat na hormony, pokud máš nižší hodnoty znám holky s hodnotou 0,3 tak ty zas mají problém, že je vajíček málo a musí jim dávat koňské dávky hormonů a kolikrát jim stejně vajíčko nedoroste a nebo je prázdný ![]()
@včelička3 No já právě ovuluji úplně sama bez léků. Jestli chápu dobře, tak Clostilbegyt je na uzrávání vajíček? To by mi asi nedali, aby mi jich neuzrálo padesát naráz
I tak cítím každou ovulaci.
No musím si to tak za 2 měsíce nechat zase zjistit, a jestli to bude vyšší než teď, tak půjdu znovu na drilling, chjo
@včelička3 Ahojky tak, jak jsi dopadla na UTZ? Určitě je vše v pořádku ![]()
A jak dlouho dovcu mas? Vánoce bohužel moc nejsou svátky odpočinku, sama lítám jak šílená
abych nic nezapomněla…
Vím, že to uteče ale teď mi to tak nepřijde… Ale až bude 18.12.Řeknu si -Tyo, toto uteklo
jak se znám
@terkamo ano chápeš to dobře, většinou pomáhá při dozrávání vajíček, ale jeho účinky jsou i jiné, takže bych se spíš zeptala pak doktora proč zrovna tento lék ti doporučil ![]()
@wlucinka Tak mám po kontrole a bylo to super, mrně se tam krásně už hýbalo, dle dnešního měření má 6,3cm a odpovídá to 13+0, takže roste více méně správně možná se o den či dva předbíhá
Hezky nám pan doktor ukázal páteř, ručičky nožičky, ledviny, všechno máme po dvou, takže dobrý
rozštěp taky nemáme, dále nám ukazoval bránici, močák a nos, ten jsem teda neviděla
Krev dopadla taky dobře a výsledky konečné budou možná v úterý, to jdu do poradny, někam se posílají společně s výsledky krve a s dnešním měření, tak snad to bude vše ok. Byl to skvělej zážitek ![]()
@včelička3 Ja prave Clostilbegyt predepsany nemam, ale hodne holek o tom mluvi, tak se musim pozeptat zda by to nefungovalo I na moje vajucha ![]()
Pockej az ti budou na velkem UTZ ukazovat modrou a cervenou krev miminka {okyslicenou a odkyslicenou} to je teprve
ceho vseho je ta technika schopna ![]()
@terkamo Tak za zeptání nic nedáš ![]()
Krásný je toho prcka vůbec vidět, protože zatím o něm vůbec nevím, až se začne mlít pořádně a já to ucítím, tak to bude taky zážitek, až uvidím jak na co reaguje, co se mu líbí a co ne
na to si ještě pár týdnů počkám
![]()