Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
AMH tam nemam, ale mela jsem na vysledcich horm. profilu…jenomze to si nepamatuju ![]()
@jarunka86 Ahojky, asi bych to u tebe viděla taky až nejdřív v lednu, protože měsíc to fakt trvá na pojišťovně než to schválí. Navíc většinou chtěji předtím si udělat nějaké své testy, spermiogramy a pochopit tvůj cyklus a Vánoce už máš taky za rohem, takže i kdyby s tebou sepsali hned na první návštěvě papíry na IVF, jako že tak rychle to nechodí, tak než by to schválila pojišťovna a než ti začne další cyklus, tak budeš před Vánocemi a to fakt se stimulací nezačnou, takže opravdu počítej nejdřív s lednem
Na druhou stranu buď ráda, že MS přišla včera aspoň ti budou moc vzít krev na HP, protože se dělá vždy 2-4.DC a to akorát budeš a pokud ti budou chtít dělat utz, a nebudeš se na to cítit, tak ho můžeš odmítnout, mě se doktor taky ptal jestli s tím budu souhlasit, já ale neměla MS, tak to bylo v poho
Na jednu stranu v tomhle člověk musí věřit doktorům a zbytečně to neuspěchat, protože oni snaží zvýšit max. šanci, což někdy obnáší i třeba 2-3 oddálení, aby tě dokázali správně připravit, hodně důležitá je i imunologii, máš už tam nějaké výsledky, že bys věděla že je vše ok po této stránce? Vím že to nechceš slyšet a znám to ze své zkušenosti „včera bylo pozdě“ ale snáž se to neuspěchat, ať pak z toho nejsou jen oči pro pláč, přece jen je tam šance 50 na 50, někdy dokonce jen 40 na 60 a bohužel znám holky co to uspěchaly a pak se z toho hodně dlouho dostávaly ![]()
@wlucinka No jo vlastně ty máš teď teď dva měsíce pauzu, já zapomněla, ale věř doktorům vědí co dělaj ![]()
No chutě bych řekla že mám pořád stejný, musím teda jíst míň, ale za to mám častěji hlad, ale kyselé okurky nebo tak něco mě neláká
A občas mám problémy s masem, že ačkoliv jsem byla masožravec, tak teď mi hodně mas smrdí, takové kuře
přitom jsem ho tak milovala ![]()
@včelička3 já jim věřim
proto se snažím dělat vše, tak jak mi řeknou…dnes začínám s HA!!! ![]()
Nevíš, jak je to s asistovaným hathingem(nebo, jak se to píše) v kombinaci s prodlouženou kulvitací? Chtěli bychom obojí, ale nevím zda se to dá kombinovat… ![]()
Prý když nemusíš maso - je to chlapeček…
Tak už vymyšlené jméno! ![]()
@včelička3 No jsem rada, ze jdu 3DC, protoze pravdepodobne vezmou krev i na HP, takze nebudu muset jeste jednou extra na krev
to je fajn. Ale jinak ten UTZ me desi…ale asi do toho pujdu, at se podivaji
Jinak spermio mame delane primo u nich, v sprnu. Mozna si vyzadaji nove, nevim. Dalsi MS bude na zacatku prosince, takze asi stimulka nebude no. Ja vim, ze neni kam spechat, ale nechci zbytecne zase dalsi tri roky nekam jezdit na „pozorovani“. Imunologii nam nedelali ani genetiku. Jinak s tim 50 na 50…i to je pro me dost
zni to asi divne, ale momentalne domaci snazeni je spis 1 na 99
takze i pade beru. Uvidim, necham se prekvapit, kam me pozenou
Dekuju za info ![]()
@wlucinka To je dobře že věříš, uvidíš ono to dobře dopadne
Rok 2014 pro Vás bude určitě plodný ![]()
Hele ty dvě kombinace se dají určitě kombinovat, taky jsem uvažovala o těch to dvou metodách, ale u nás moc ten AH nenabízej, neznám holky od nás z CARu který by to dělali, ale četla jsem že když člověk dělá ICSI - teda vprávení spermie do vajíčka, tak už dochází k narušení toho obalu a pak je AH zbytečné. A po zkušenostech některých holek jsem se rozhodla, že bych ICSI dala, ačkoliv má manžel dobrý spermio a proto jsem pak přestala řešit AH, ale taky se dá domluvit s embriologem, aby podle stavu tvých vajíček tento zákrok udělal a nebo ne. Většinou se to doporučuje u starších žen, které maji „tvrdší obal“ vajíčka a to by měl zhodnotit embriolog, jestli ty vajíčka jsou zralé na tento zákrok a nebo jestli je to jen zbytečné zasahování
No snad jsem ti trochu pomohla ![]()
Jinak co se jmen týče, u kluka je to jasný to bude Martin po tatínkovi, když jsem už kdysi uvažovala o jménech a nadhazovala Vojtu atd. tak se na mě tak zakřenil a utrousil poznámku, že Martin je hezké jméno a u nich se vždy 1.syn jmenoval po otci a že by byl rád, kdyby byl teda po něm, tak je rozhodnuto. Sice todle dědění jmen nesnáším, přijde mi to pak nepraktické, že musí člověk upřesňovat když se o někom baví jestli myslí malýho, velkýho nebo nejstaršího
ale když jsem tenkrát viděla ten jeho prosebnej výraz, tak jsem to neměla sílu rozebírat. A holčičku to nevim, líbí se mi Kateřina (manžel teda byl proti) tak další byla Nikolka, tak už nic nenamítal, ale kdo ví třeba to pak bude Gertrúda
(dělám si srandu) Prostě chci jméno který můžeš vyslovit ve více tvarech, krátkým, zdrobnělým, když se naštveš, pak nějaký neutrál (např. Niki, Nikča, Nikolka, Nikola)
@jarunka86 Držím na dnešek palečky, dej pak vědět jak jste dopadli ![]()
Tak mame naplanovane IVF na leden
Pokud tedy kontrolni UTZ v prosinci bude v poradku
Kolem 17.prosince pujdu na UTZ a pry kdyz to pujde dobre, tak pujdu domu uz s igelitkou
No, fakt se mi ulevilo, ze nemusim zobat tu HA.
@jarunka86 tak to je drsný!!!
. To koukám!!!
A jaké to bylo? Jak se cítíš? Dělali ti UTZ?
Tak to budem začínat asi nastejno… ![]()
@wlucinka UTZ mi nedelal, pry si ho udela az v tom prosinci. Tak jako tak se to do te doby muze zmenit. Ale myslim, ze s timhle problem nebude. Spis mi vypravel o endomrse a ze to vidi jako nejhorsi duvod moji neplodnosti. Mela jsem ji na pobrisnici, takze neni duvod davat HA. Mela jsem z nej pocit, ze neuznava lecbu endomrchy, pry se ji pokousi celosvetove lecit tepr par let a ta lecba je jeste v plenkach. Jinak cela navsteva byla fajn, pan doktor je suprovej a shodou nahod je to presne ten doktor, ke kteremu me uz pres rok nuti jit moje kamaradka
takze souhra nahod a mozna osud me k nemu stejne zavedl
Kdyz vse pujde jak ma, tak nekdy kolem 10.-12.1. bych mela zacinat
kdy ty?
@včelička3 my budem mít picsi…toho je také součástí ICSI?
Jé…Martin je krásný jméno
sice máš pravdu, že se to bude plést, ale buď ráda, že nemaj v rodině třeba Izidora!!! ![]()
@jarunka86. To jsem ráda, ze je v pohodě!!! ![]()
Já jsem to počítala a HA bych měla dobrat 2.ledna…ale co bude dál se dozvím na konzultaci až v prosinci!
A máte se snažit dál? ![]()
@wlucinka Snazit dal se muzeme, ale primo jsme se o tom nebavili. Ale rikal pan doktor, ze se muze stat, ze se do ledna povede samo
ale urcite tomu neveril
No urcite ti reknou, ze je vsechno v poradku a pri dalsi ms v lednu zacnes zobat ![]()
@wlucinka Ahojky, PICSI je stejné jako ICSI, ale je vybírána nejlepší spermie, zatím co u samostatného ICSI je vybrána náhodná spermie, takže pokud budete mít toto, tak bych asi AH neřešila ![]()
@jarunka86 No vidíš já říkala, že třeba v lednu začnete a máš to tady, tak to už vydržíš nééé ![]()
@včelička3 Nooo,pokusim se
Jasne, ze to vydrzim. Je to tak akorat…pekne jeste Vanoce v klidu a po novem roce to zacne. V prosinci se nam i trochu uklidni situace v praci, tak mi snad odpadne stres a budu vic v klidu, to je taky dulezity ![]()
@jarunka86 Jasně užiješ si v klidu Vánoce, zařádíš si na Silvestra
a pak šup na injekce a IVF a příští Vánoce už budete slavit va třech
![]()
@včelička3 Kez by jsi mela pravdu
Na Silvestra si sice nezaradim, ale to neva
Ten pocit, ze muzu, mi staci ![]()