Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@včelička3 meli jsme 4. Zatim jsem byla 2×na ket. Takze mame jeste 2. Takze po novem roce zase ket.:) imunologii mi delali hned po prvni konzultaci a ted jsem si ji nechala zopakovat. Tak jsem zvedava na vysledky, ale vim, ze holky berou treba prednison aby embryjko nevypozovalo telo samo. Tak se na to zeptam. A ty jsi mela pred nosifolem sliznici jakou cca. Urcite ho zkusim brat, treba taky pomuze. Nemas nahodou zkusenost s metforminem? Je to pry taky pomocnik u pco, ale je to na cukrovku.
@Vrk U nás v CARu vím od holek, že ho dávaj automaticky při odběru vajíček, aby až dojde na ET už v sobě něco měli, určitě bych si ho být tebou nechala napsat, když jsem to konzultovala s doktorkou s imunologii, tak mi řekla, že tím člověk nic neskazí
Někdy se bere klidně i několik měsíců předem, ale to většinou když najdou problém. S tím lékem co píšeš nemám osobní zkušenost, ani jsem o něm zatím neslyšela.
Jinak já měla sliznici když jsem začínala 1mm, byla to tragédie, bývalá dr. to řešila hormony neofulinem a agulitinem, tím mě sice donutila menstruovat, ale sliznice byla nulová a ovulace žádná
Pak jsem to u ní po půl roce vzdala a šla jinam, tam mi nasadili agnucaston a od půlky cyklu utrogestan a kyselinu listovou jako jediný potravinový doplněk. A sliznice mi postupně vyrostla na 6mm, když mě začali dopovat clostíkem pak teprve sliznice dorostla do cca 7-8mm a po nosifolu jsem jí měla 10-11m což si doktor u mě hodně chválil, i vajíčkům to pomohlo růst, předtím byl problém aby dorostly do 18mm což je málo, ale po nosifolu mělo 21mm, já si stojím za tím, že díky němu jsem těhu
Někdo sice může říct, že je to rozdíl 3mm, ale ty dělají v tomto případě hodně ![]()
@včelička3 to teda jo, kazdy mm dobry.ja se vzdy za kazdy modlim. Urcite se na to zeptam na ten prednisol. Mame konzultaci pred vanocemi. A vis ze clostil sliznici snizuje? Ja po nem mela cystu. a prave mi mozna tu nizkou sliznici navodil, ale cert vi. Vsak ona se vzpamatuje doufam
. Musim se na vse poptat a nadopovat se nosifolem a doufam, ze uz to priste vyjde. Vy se mate!! Miminkou temer prirozene. To bych brala nejvic. Musim se taky jeste optat i na jine varianty nez ivf, ale teda cert vi kde je problem. Ja znam holku co otehotnela i s 3mm sliznici prirozene. Takze ta sliznice hraje roli, ale asi jako se vsim jak u koho…no ted jsem hlavne zvedava zda mi vubec prijde ted ms bez utrogestanu, kez by.:) to uz by byl uspech ![]()
@Vrk Tak to jsem netušila, že clostík snižuje sliznici, nebo jsem to na sobě teda nezaznamenala, na štěstí
Na každého asi platí něco jiného, otázka je jakou roli v tom třeba hrála ta kyselina listová a vitamín E, třeba to taky pomohlo v tom začátku, kdo ví. ![]()
Taky jsem šťastná, že nám to takhle vyšlo i když jsem v to vůbec nedoufala a v hlavě jen počítala jak nám vyjde IVF a jestli mi vystačí nosifol, protože jsem tenkrát objednala 5 krabiček (snědla jsem 3,5) a na konec k IVF vůbec nedošlo, ta smlouva mi leží pořád v obýváku nahoře na skříni a nechám si jí pro malýho, aby jednou viděl, co vše jsem byla ochotná podstoupit jen abych ho měla
Teď jen doufám, že se brzy zbavím toho kašle a že to na mimču nenechá žádné následky ![]()
Já bez utrouše teda MS nemám, tak uvidíš jak na tom budeš ty ![]()
@jarunka86 @včelička3. No,mluvíte mi z duše holky!!! Purpura, cukroví a i atmosféra…už mám dva dárky!!!
já jsem na to hrozná ![]()
Na auktu si určitě nakoupis, Miru…ale je teda potřeba vědět, co bys tak chtěla! Já s ním třeba mám skvělé zkušenosti ![]()
@wlucinka Tak purpura není zrovna to pravé ořechové, ale ty vánoční vůně a vanilka, ty mám ráda pěkně do aroma lampičky, kdysi jsem ráda používala kominíčky, než nám propálil úplně nový koberec a manžel měl málem infarkt, tak to mám od té doby zakázané
a palím to jen v práci, tam je mi to fuk ![]()
No na Aukru jsem kdysi taky nakupovala, nebo spíš sbírala, byla jsem posedlá mincema a tam se jich dala dost koupit ![]()
Hele holky co kupujete mamce k Vánocům? Já prostě nevim
každý rok jí dělám balíček do koupele, protože se rachtá každej večer ve vaně, tak soli, oleje, pěny to užije, ale to kupuju každej rok s nějakým svetříkem, ale letos chci něco jiného a nic mě nenapadá, parfém si koupit netroufnu, máme úplně jiný vkus a krém nebo tak něco taky ne, má dost citlivou pokožku a když se i sama někdy netrefí tak má oči nateklý a červený, to nebudu riskovat ![]()
@včelička3 to by me zajímalo, co jsi dělala, že jsi propalila koberec ![]()
Moje mamina je dost strelena, letos dostane fleshku a pyžamo…bude na Vánoce s náma, takže ještě spoustu jiných ‚blbostí‘ aby rozbalovala dlouho ![]()
Co má tvoje maminka ráda? Nebo, co potřebuje? ![]()
@wlucinka Já nedělala nic, jen zapálila takového velkého kominíčka na talířku a ten blbec když dohořel do poloviny, tak vyflusnul kus žhavýho pryč a i když jsem tím směrem hned letěla vzala žhavý do ruky a popálila se samozřejmě, už to bylo prt platný ![]()
Moje mamka právě nic nepotřebuje má všechno a když něco chce hned si to koupí
Fleshku dostala vloni, ani neříkala kam se chystaj na dovču, že bych jí koupila průvodce nebo nějakou knížku ![]()
@včelička3 Ahoj. Ja mamince kupuju balicek v Grand Moravia-sada syru a italskeho vina a poukaz do pivnich lazni
poukaz mam teda pro dva aby nemusela sama
takze co nejake masaze? Nebo koupele kdyz se rada cachta. Da ae to ted pekne nakoupit na slvomatech.
@včelička3 a co takhle třebas nový foťák? Když jezdí na dovču?
Je to těžký, protože tvoji maminku neznáme ![]()
@včelička3 Ahoj Miruš, tak se hlásím
![]()
Jak se máš těhulko, dobrý, žádné ![]()
Já byla dneska u doktora a dobrý
, mám 1 krásný folikul, sliznici 7mm, tak jsme vyfasovali pregnyl a v Pa a So nám začíná
, tak uvidíme, jestli z toho něco bude…kéž by se to podařilo ![]()
Minulý měsíc jsme měli zákaz, byly tam ty tři folikuly, tak jsme to radši nepokoušeli, tak jsem úplně natěšena…
A co ty, chodíš do práce? Jak se cítíš jako těhule
?
@Vrk Ahoj,děkuji moc
Jj, beru metformin, utrogestan+ clostylbegyt a včera mě doktor pochválil a dostala jsem pregnyl, tak uvidíme… ![]()
Díky holky za nápady, zkusím z toho něco vybrat, uvidím co nám tady okolí nabízí z těch relaxačních věciček. Asi by fakt byla dobrá nějaká koupel, protože na thajskou masáž chodí snad každý týden, a to podle toho co vím se ani tak často nemá, už jsem jí to říkala, ale to je jak když mluvíš do dubu. Foťák by taky nebyl k zahození, ale jeden má a je s ním spokojená, když si její přítel koupil nový a chtěl ať ho používá, tak mu řekla, že to má na ní moc funkcí
Musím jí taky ukrást něco ze skříně, trochu se nám spravila a ráda bych jí koupila nějakou halenku, i když minule když jsem vlezla do jednoho krámu, kde jsem často pro ní něco vybrala, tak se mi tam nic nelíbilo ![]()
Pryč jsou ty časy, kdy mě nakupování dárků bavilo
teď je to pro mě ta nejmíň příjemná věc na Vánocích, to už i raději uklidim a upeču ![]()