Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@včelička3 Jee,to je ale hezky, kdyz to vyjde zrovna kdyz to necekas
Moc ti to preju
ted uz jsi nejaky 6tt? Ja zase skryte doufam, ze se nam to povede ted a v listopadu nebudu muset do CAR
ale stejne me to ceka, to by byl zazrak
![]()
@včelička3 MIRUŠKO MOC MOC VELKÁ GRATULACE K MIMINEČKU
![]()
Já mám za tebe takovou radost, hlavně se teď opatruj a dávej na sebe pozor, jasné
A co jinak, jak to prožíváš? Musíš být štěstím bez sebe, že?
To je ten nejkrásnější dáreček pod stromeček, který by jsme si přály všechny ![]()
No já byla dneska u doktora na ultrazvuk a jsem celkem spokojená, dnes jsem 13 DC a mám tři dominantní folikuly dva 19mm na pravém vaječníku a jeden 21 mm na levém vaječníku
, takže mě pochválil a říkal, že si myslí, že by nám to mohlo co nejdříve vyjít, že dobře reaguju na ten clostyl, ale měla jsem nízkou sliznici, jen 6 mm
Takže to musíme dopilovat a pak asi skočíme na IUI. Teď jsem psala e-mail do centra, tak uvidíme, byla jsem totiž na ultraźvuk u svého gyndaře, ať nemusíme kvůli těch 10 min. až do Olmiku…
@jarunka86 Budeme ti držet palečky a třeba to vyjde i bez CARu
JJ včera jsem podle mě začala 6 týden ![]()
@Elen25 Děkuji, jen doufám že bude vše v pořádku, ve středu 30.10. jdem na další utz a to už by mělo být vidět srdíčko
Jsem moc šťastná, ale pořád se strašně bojim, aby se něco nepokazilo
i na manželovi je vidět, že je šťastný, nečekala jsem to od něj, pořád mi šahá na břicho i když zatím tam nemůže cítit nic jiného než mé tukové zásoby
ale co mě trochu děsí je teda rychlost, jak se nalejvaj prsa, už se mi tam dělaj drobný strie a to jsem na začátku, co budu dělat za 8 měsíců, to abych si pořídila na ně trakař
![]()
Tak to máš skvělý nález, taková pěkná úrodička a to nezkusej IUI když jich máš tolik i když je sliznice nižší
? Tak zkus brát ten Nosifol, já prostě věřim, že díky němu, jsem těhotná, cca po 6-8týdnech užívání, si doktor na utz chválil jak velikost vajíčka, tak výšku sliznice, bylo to poprvé za celou dobu, co si fakt chválil můj utz, předtím jsem měla vždy problém jak se sliznicí tak hlavně s velikostí vajíček, většinou byly menší než bylo třeba většinou kolem 18mm
Tak to zkus třeba ti to taky pomůže, četla jsem o tom spoustu článků a většinou samou chválu
Budu ti držet palečky
![]()
@jarunka86 @včelička3. Ahojky holčiny! ![]()
Pardon, že jsem tak dlouho nepisla, ale měla jsem v práci honičku…
Tak a teď k té včerejší návštěvě u dr - na základě výsledků mi IUI v žádném případě nedoporuči a to proto, ze s pco a tím jedním špatným vejcovodem a vaječníkem(na kterém mám i tu endometriozu) mi hrozí mimodelozni těhu s vysokým procentem! ![]()
Takže mi doporučil IVF nebo IVM…
Přítel má SPG dobrý, vše super až na morfologii - tu má 50% takže jediné PICSI metodou(vyďobání těch zdravých) ![]()
S IVF mi ale hrozí hyperstimulák, takže spíše to IVM…
Poslal nám už žádosti na pojišťovnu a dal mi HA, kterou budu 2 měsíce brát, aby se mi nerozjizdela ta endoska! A IVF nebo IVM vychází na leden ![]()
Co vy holky, co nového? ![]()
@včelička3 jinak AMH mám 2,85 takže to asi není taková hrůza… ![]()
@wlucinka Ahojky no tak tě tam asi moc nepotěšili viď, ale tak trochu to potvrdilo to co jsem říkala, že u nás v CARu holky s endoškou lifrujou taky co nejdřív do IVF po laparce, se stejným odůvodněním, aby se jim ta endometrióza nevrátila ![]()
No ono i kdybys neměla PCO tak i u obyč. endošky hrozí HSS, znám pár holek co s tím mělo problém, ale i tak je nechaly jít do IVF, hold si po odběru vajíček lehly na 2dny do nemocnice na kapačky, já byla taky připravená na fakt, že s mým vysokým AMH mě hyperstimulák nemine
Jinak PICSI je jistota, to Vám zaručí kvalitní embrijka a na Valentýna se budeš radovat z těhotenství, uvidíš ![]()
Já jsem šťastná jak blecha, že nás to IVF minulo o fous
Příští středu jdu na další utz a mělo by být vidět už
![]()
@včelička3
děkuju, jsi moc hodná! To by bylo krásný na valentina, viď?
Přítel tam doktorovi včera řekl, že by chtěl dvojčátka
a dr., že nám tam určitě dá dvě…
![]()
Nevíš, jak je to pak s pojišťovnou - když jsou dvě embrijka? Jestli se to bere, jako hned dva pokusy?
asi blbá otázka, co? Ale když já ze včerejška mám hlavu, jak pátrací balón ![]()
Také jsem se velice rychle ztotožnila s variantou pcsi, četla jsem o tom - a he to taková malá jistota… Řekl nám, že to mužem nechat na domácím snažení, ale my jsme to předtím už probírali doma, takže jsme tam přišli už rozhodnutí!
Právě kvůli tomu hyperstimulaku chceme to IVM…a to je ten HHS tak nebezpečný? ![]()
A jsi doma? Pečuješ o sebe?
ať se mimisek hezky vyvíjí…
To už je za týden
to je krásný! ![]()
@wlucinka Ahoj
takze ted mate dvou mesicni pauzu? No to by me teda moc nepotesilo, jenomze mne to ceka nejspis taky
Prosim te, co je IVM? to slysim poprve
Jinak co se tyka pojistovny, tak proplaci 4 pokusy, v pripade, ze v prvnich dvou zavadis jedno mimco, pokud zavadis v prvnich dvou vic nez jedno, tak jen 3. Ale kdyz dojde i na KET, tak tam je to jedno a jako pokus se to nebere vubec. My jsme se rozhodli, ze budeme zavadet jedno a pripadne na KET dve..pokud nam to teda vyjde.
@jarunka86 IVM je skoro to samé, jako IVF, ale stimulace hormonama není taková, protože ti nedozrává tolik vajuch najednou…vajuchy odebírají z folikulů nezralé a pak je nechávaji dozrát ve spešl podmínkách
takže se tím u pcos zabrání hyperstimuláku…
Jak to myslíš, že jste se rozhodli, že budete zavádět jedno a na KET dvě? ![]()
A je rozdíl mezi ET a KET? Jsem z toho jelen ![]()
@včelička3 Miruš uvidíš, všechno bude v pořádku, nad ničím jiným nepřemýšlej…já vím, že se to dobře říká (až budu já těhu, budu na tom úplně stejně jako ty
), ale uvidíš, bude to dobrý ![]()
Tý jo, tak to se ti celkem rychle nalejvají, ale aspoň víš, že jsi těhotná, užívej si to ![]()
No o IUI mi zatím ještě nic neříkal, prý chce zkusit nejprve domácí snažení, tak uvidíme…jak jsem mu napsala ty výsledky s těma třema folikama, tak mi hned zakázal sex v době ovulace, prý hrozí trojčata, tak ať to nepokoušíme, tak nevím
Manžel se smál, prý předtím jsme pořád čekali ovulaci a sexovali, ať ji neprošvihneme a teď to budeme mít zakázané a dívat se na sebe ![]()
Takže mi na další cyklus snížil clostyl na 1-1-1, tak uvidíme. Ale asi bych měla znova dobře reagovat, jak teď ne? Jen že by těch vajiček mělo být méně, vyznáš se nějak v tom?
Jo a jinak holky z Reprofitu psali, že těch 6mm není žádná hrůza, že na IVF je to normál, tak nevím ![]()
Jj, s Nosifolem mám zkušenosti, ještě mám pár pytlíčku doma, brala jsem ho po laparce, ale nějak na mě nepůsobil…ale jak jsi psala, že ti vše zlepšil, tak asi dokupuju další krabičku a začnu s ním znova, teď když do sebe láduju ty hormony, tak by to mohlo trošku pomoct ![]()
A co jinak, jak se cítíš? Já se už úplně těším na to, jak už to bude a nebudu muset pořad řešit hormony, ultrazvuky, ovulace…jéžiš, ať už to je ![]()
Prosím tě, ty jsi byla jak dlouho v caru, než se vám to podařilo? A clostyl na tebe zabral, nebo ne? Já vím, napsala jsem ti román, ale aspoň máš co číst, čekám taky takový ![]()
@wlucinka Jarunka ti to dobře vysvětlila pokud byste si zavedli 2 ebmbrijka, tak budete mít 3 pokusy. ET je embrio transfer po předchozí stimulaci, KET - je embrio transfer rozmražených embriek. KET se dělá když nevyjde IVF a když ti zbydou kvalitní embria která zamrazily
KET se může opakovat už třeba měsíc po neúspěšném IVF, ale když bys musela na celý IVF i se stimulací, tak musíš mít pauzu 3 měsíce, víš.
Jinak HSS je spíš nepříjemný než nebezpečný, žena má pak velké bolesti v podbřišku, kde se tvoří tekutina, když se to brzy podchytí, tak většinou to 2dny v nemocnici vyřeší, ale když se to podcení, tak jsem slyšela i o holčině co skončila v nemocnici na 14dní ![]()
@Elen25 Ahoj Alenko, my byli poprvé v CARu 21.5. a 25.9. proběhlo to úspěšné IUI, takže po nějakých 4měsících
z toho jsme měli první nevydařené IUI hned v červnu, ale to jsem měla nízkou sliznici a nebrala ještě Nosifol, pak nám to 2× vyšlo na víkendy a tak jsme měli domácí snažení, ale nikdy nebyl moc nadšenej z velikosti folíků, většinou měli jen 18mm a proto si fakt myslím, že mi pomohl ten Nosifol, protože na té kontrole před tou úspěšnou IUI jsem měla folík 21mm a vysokou sliznici
Na mě clostík většinou zabíral, ty první 2pokusy co jsem měla ještě u svého gyn. moc úspěšné nebyly, ale ty 4 pokusy v CARu jsem měla vždy ovulaci. Já teda teď poslední 2cykly měla dávkování 1-0-1. ![]()
Taky jsem se divila, že ti předtím tu dávku hned tak napálil, tak budem pro příště doufat, že našel zlatou střední cestu ![]()
Jinak já jsem teď na nemocenské, mám pořád kašel a už ty jitrocelový sirupy fakt nemůžu ani vidět, dneska jsem si ho nevzala, přijde mi že mi stejně nepomáhá a po třech vypitých přeslazených sirupech se mi zvedá kufr, jen na ten sirup pomyslím
Jinak mám občas žaludek na vodě, ale to je asi normální, už si zvykám, že musím jíst málo, pak si jít lehnout, abychto dobře strávila, a když začnu mít po 2hodinách hlad
tak si jdu dát ovoce nebo zeleninu, abych nebyla za chvíli jak koule, když si totiž nic nedám, tak se mi pak udělá fakt dost špatně
a dneska jsem měla trochu problém s tlakem, nesměla jsem se rychle zvedat, ale jinak dobrý
Znám i horší průběhy v těhu, tak si raději nebudu stěžovat nebo mi mé tělo připomene, že může být i hůř
![]()
@včelička3 Děkuju ![]()
A KET se teda nebere, jako pokus…
Přítel chce strašně dvojčátka - dnes o nich zase básnil…tak snad mu to vyjde
![]()
@wlucinka neee KET si platíš celý sama, u nás v CARu se to pohybuje kolem 7000,–Kč, ale to je dost různé, tak by ses musela mrknout na ceník u Vás v CARu
Proto někteří dělají to, že si dávají 1 při IVF, aby měli 4 pokusy IVF na pojišťovnu a když jim nevyjde tak při KETu dávaj 2, to už pojišťovnu nezajímá ![]()
Tak já mám z dvojčat upřímně hrůzu a manžel taky, viděli jsme to u sestřenky a ta to s manželem okomentovala tak, že by do toho po druhé nešli když by věděli jaký je to zápřah, jestli ale máš někoho v blízkosti kdo ti pomůže, tak to určitě zvládneš ![]()
@včelička3 já mám z dvojčátek taky hrůzu, ale přítel už se s tím tak sžil, že se mu to nedá vymluvit!!!
![]()
To je super rada
zkusim to navrhnout doma, i když teda nevím jak pochodim - protože kdyby to napoprvé hned vyšlo(v což doufám), tak by to byl jeden mimisek ![]()
Jinak jsme to počítali a i když to bude platit pojišťovna, dáme za to 25000,–
ale jen obyc nechceme, chceme co nejvíc zvýšit šance, abychom si to nevyčítali… ![]()
A jak je tobě? Co nálady? Co ranní nevolnosti, provází tě už? ![]()