Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@terkamo. Prosím tě a neříkal ti dr. do jak dlouhé doby po té laparce se endoska vrátí? Popřípadě do kdy se PCO zas rozjede? U endosky jsem na jiné ddiskuzi četla 6 měsíců a u PCO je to zpět do 3 měsíců…docela rychlovka! ![]()
@wlucinka Rikal mi, ze pravdepodobne do tri mesicu budeme tam, kde jsem byla pred laparkou. Kvuli vajecnikum, pry se PCO vraci rychle. U endosky pouze rikal, ze pravdepodobnost, ze se vrati, je velika, ale nemusi se vratit. Na tu mi doporucil prave otehotnet co nejdrive a nebo zastavit MS bud antikoncepci, nebo horm. lecbou. Oboji jsem zavrhla, ja proste otehotnim
![]()
@jarunka86. A mohu vědět kolik ti je? ![]()
S tím žlutým teliskem jsi mě úplně rozsekala teď!
tzn., že jsem opravdu nemusela mít vůbec žádnou OVUlku…dnes nebududu spát
tolik snažení ‚zbytečného‘, tolik proplakanych bílých testů…no, fakt čumim doslova
![]()
S tou pletí - no, já sice žádnej mastňák taky nejsem, ale pleť mám kolikrát jak 16ti letá holka! Ještě, že existuje make-up! ![]()
To ti řekl tvůj gyndar, že tahaj peníze z lidí? Hmm, těžko říct…
Ale máš naprostou pravdu - na co čekat!!! To, že se zázraky dějí jsem si tu už přečetla, ale já nejsem moc zvyklá na to, že by se děli mě a i když jsem věčný optimista, lékařům věřím a i dnešní medicíně a hold mi ke snu budou muset pomoci! (a za ty korunky co jim dáváme, ještě aby ně) ![]()
@wlucinka Tak to, ze nemam ovulku ja, neznamena, ze ji nemas ty
treba ji zrovna mas, nehazej flintu do zita. ja jsem zkratka ztraceny pripad
Gyndar mi opravdu rekl, ze vsechny CAR jsou jen masiny na penize, staci zaklepat na dvere a bez mrknuti oka udelaji miminko kterekoliv zenske (samozrejme pokud to jde). Mluvil spise o tom, ze nekdy staci jen pockat par mesicu, nekdy treba i dva tri roky a pocit prirozene se podari. Ne vsechny zeny, ktere jdou na IVF ho skutecne potrebuji. Kdyz zajdes do Caru, hned te navrtaji do IVF, maji z toho hrozny prachy. Na genetiku a ostatni vysetreni vetsinou posilaji az po neuspesnem IVF. Je to metoda pokus-omyl. Kolikrat staci jen doplnit nejaky hormon, vitamin atd. Samozrejme asi ne vsechna centra funguji takhle, ale ruku na srdce…z neceho byt zivi musi. Ale ja jim ty penizky rada dam, kdyz mi k tomu miminku pomuzou. Je mi 27
@jarunka86. Něco na tom, co píšeš asi bude…ale také si myslím, že ne všude. Zas nadruhou stranu, já nechci čekat další dva roky a doufat, že se to vo nejdřív podaří!
koukám, že jsme věkove stejně…snažit se další 2 roky znamená očekávat prvního prcka ve 30ti ![]()
Naštěstí na tom s penězi nejsme špatně, tak nějaký takový problém nemusíme řešit…také jim je ráda dám, když bude za co! ![]()
Ale to i tou dnešní dobou, že ženský co nemaj ‚skoro‘ žádnej problém jdou ro IVF…protože tam chodí spíše ženský kolem 30. roku a pak se ty šance snižují…takže ve 30 vysadí HA a začnou jim rychle bít hodiny, nechtějí čekat a jdou do IVF! Nic proti tomu nemám, jen si myslím že to co myslí tvůj lékař (hnani do IVF)nemusí být ze strany CARu, ale třebas že strany té pacientky… ![]()
@wlucinka Ja nejsem zastance IVF, ale jsem vdecna za to, ze ta moznost tu vubec je. Spouste zen urcite pomuze k diteti a mozna by bez nej prcka nikdy nemely. To hnani do IVF je myslim z obou stran. Ja se snazim o miminko uz od 24,skoro 25. V te dobe jsem i vysadila antiko a myslim, ze se prirozene vazne jen tak nedockam…a cekat nechci, takze do toho pujdu a vim, ze me i v tomhle rozhodnuti muj doktor podpori. Strasne spatne se to pise, ale vzdycky si s nim skvele popovidam, opravdu se snazi, abych to miminko mela
Jen mi zkratka rikal, ze mam jeste vek na to, zkouset to prirozene. Spis me chtel utesit, protoze jsem mu pred laparkou rikala, ze IVF je pro me posledni moznost a chtela bych miminko prirozene. Tady hraje roli ale i psychika, ja jsem totiz vnitrne presvedcena, ze prirozene to nepujde. Ikdyz kazdy mesic doufam a testuju a pak jsem smutna, proste tomu neverim. Dal mi dva mesice na rozmyslenou, jestli budeme neco zkouset dal, nebo jestli se vrhneme s manzelem na IVF. Takze tohle mu reknu a vydam se na novou cestu a snad i to
bude
Nastesti finance taky nemusime resit, ne ze bychom se v penezich topili, ale dovolit si IVF rozhodne muzeme.
@jarunka86. Chápu tě ![]()
Já teď po te laparce doufám, ze by se to přirozeně podařit mohlo - pokud tedy máme šanci do 3 cyklů, tak teď už máme vlastně jen dva, protože teď jsme jeden propásli, pac jsme nesměli tulit ![]()
Myslím si, že i to IVF je dost stresující, bojím se že se budu víc upínat na to, že to vyšlo a o to víc budu zklamaná, když to nevyjde…
A proč tomu nevěříš, že by se to přirozeně povedlo? Řekl ti dr. že po laparce máte větší šanci?
@wlucinka Neverim tomu prave kvuli tomu, ze uz se snazime dlouho a za celou dobu ani tuk. Vzhledem k tomu, ze ja mam PCO, o kterem jsem byla presvedcena davno pred tim, nez mi to potvrdili, tak ma manzel pomalejsi mrsky. Ta pravdepodobnot, ze se mi uvolni vajucho je malinka a k tomu jeste zazrak rychle spermie
proste tomu neverim, nebo alepson ne v nejakem casovem horizontu. A cekat na zazrak uz nechci, jsem uz vycerpana z cekani. Jinak strach z IVF mame asi uplne stejny…nejvic se bojim zklamani a vubec celeho toho procesu, pichat injekce, jezdit na UTZ a zobat pilulky…pak narkoza, no nic moc, ale co bych nevydrzela, ze?
Musim myslet pozitivne a kdyz uz jsem se rozhodla, tak tomu musim i verit, jinak to nepujde
Jinak po laparce rekl, ze je zvysena pravdepodobnost poceti, ale ze tomu moc nedava. Samozrejme se rozloucil se slovy, priste prijdte tehotna ![]()
@jarunka86. Držím ti pěstí, ať tak či tak tak se to určitě podaří ![]()
A poradil vám dr jak zlepšit SPG?
@wlucinka Manzel byl na spermiu v CAR a tam mu ta pani rekla jenom, ze staci, kdyz prestane kourit. Zadny vitaminy mu nedoporucila, ale ja do nej stejne cpu selen a zinek
Vy se ted budete snazit normalne ty dva mesice jeste?
@jarunka86. Můj partner taky kouří…a má normo…myslím si, že to nevyřeší jen nekouřeni. Co nějaká kůra? Nebo vitamín E jsem slyšela, že he dobrý…a ty nějaké vitosky zobes? ![]()
Určitě se budem snažit doma…vše se bude odvíjet od toho co nám tam řeknou…
Zítra tam jedu na endokryologii…nevíš co to je?
četla jsem něco na netu…ale nechápu, jestli mi budou zase brát krev, nebo jen rozebírat moje výsledky z h. profilu? ![]()
@wlucinka Myslim,ze endokrinologie je na stitnou zlazu, ale jista si tim nejsem, tohle jsem jeste nepodstupovala, tak nevim
Mozna krev budou brat, pokud tam mas nejake hodnoty co se vymikaji normalu. Urcite to nekoureni nezlepsi spermio, pry ho hodne zhorsuje stres a toho ma manzel celkem pozehnane. A hlavne spermio se meni temer kazdy mesic, takze myslim, ze to bude priste lepsi
On mel ty hodnoty opravdu hranicni na normo, takze zadna tragedie. Ja ted zobu jen femibion, nic vic
ale za celou tu dobu jsem toho zkusila pozehnane.
@jarunka86 zajímavý
už moje obvodacka mi brala krev, protože se ji moje stitna zlaza nějak nezdála…je teda možný, že tam jdu kvůli tomu ![]()
Je každý měsíc jiný? Wow…přítel taky dela ve stresu, takže mu naordinuju KLID ![]()
A copak jsi zkoušela?
@wlucinka no a tobe preci delali horm. profil, ne? To by ti asi rekli, ze mas problem se stitkou. Ale pry je to dost casty problem, nastesti se ale da resit
No rikala to ta pani, ze spermie jsou kvalitni i diky strave, co ten mesic papa
dozravaji snad okolo trech mesicu. Za vitaminy jsem zkousela kontryhel, stimulen, pak byl. kapky gynex, na sliznici jsem pila grepovy dzus( fuuuuj
)babskych rad co jsem vyzkousela
merila jsem BT, sledovala hlen i cipek a vysledek nikde, takze jsem se vsim sekla a jedine, co jsem ochotna papat je kys. listova
tak mam ten femibion.
@jarunka86. Já stále výsledky z horm. profilu nemám…bohužel ani nevím, kdy se je dozvím! ![]()
Krev na h. profil mi brali 1.10.
Po tom, co jsi mi včera psala jsem se rozhodla, že na to taky prdim a nechám to na přírodě…pokud jsem se hlídala a uzirala se a třeba jsem OVU ani neměla
přijde mi to ztráta času!!
Příští cyklus zkusím akorát ten kontryhelovy čaj, páč už ho mám doma ![]()
Já myslím, že prostor pro zlepšení SPG se vždycky najde! Jsem hrozně ráda, že je problém jen u mě!
Přestal manžel kouřit? Upravil stravu?
Já s kouřením nepochodím..vím to
musí chtít sám! A on nechce… ![]()