PCO a drilling

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48
17.8.13 17:22

Ahoj holky…
Nebojte se, nezapomněla jsem na vás, myslela jsem na vás každý den.
Ani nevím kde začít, děje se toho strašně moc a bohužel nic radostného to není. Vlastně bych to zařadila mezi nejhorší období jaké jsem kdy snad v životě měla. Je mi strašně, nikdy jsem necítila takový strach, bolest, zlost a bezmocnost.
Hrozně jsem se těšila až si udělám test a když jsem viděla, že je na něm duch byla jsem nejšťastnější člověk na světě. Udělala si druhý, abych měla jistotu a tam byl duch silnější. Krása, byli jsme nadšeni, těšila a bála se k doktorce (můj doktor má dovolenou). Výsledky z krve zněli jasně, těhotná 4tt+5 dní. S přítelem jsme to oplakali štěstím. Další týden mě objednali na další kontrolu krve jestli hcg roste a také první ultrazvuk. Hrozně jsem se těšila, poprvé uvidím Nemíka, sice by to byla jen malá tečka, ale i to bylo úžasné. Jaké bylo moje překvapení, když jsem dva dny před ultrazvukem začala špinit, začala jsem se bát, že je něco špatně. Na netu jsem se dočetla, že je to celkem normální, a pokud to není jasná krev tak se nic neděje, ale ten pocit, že je něco špatně zůstal a ukázalo se, že byl pravdivý. Další vyšetření krve, doktorka byla nadšená jak krásně hcg porostlo, tak šup, rychle na ultrazvuk. Hned jak jsem se podívala na doktorku věděla jsem že je něco špatně. Dívala jsem se na monitor a nebylo tam nic. Jen obrovský skoro šesticentimetrový vaječník plný cyst. Pak najednou se nahoře v rohu objevilo něco jako váček s Nemíkem, doktorka si pořád něco mluvila pro sebe a pak pro jistotu zavolala dalšího lékaře. Ten potvrdil to co našla doktorka, takže Nemík je moc malý, jeho velikost odpovídá asi o týden mladšímu embryjku, takže je tady pravděpodobnost že se přestal vyvíjet a ještě se uhnízdil v rohu dělohy, což by mohlo znamenat mimoděložní těhotenství, ale to nebyli schopni zjistit, toto se stává pouze výjimečně asi pouze u 2%. Ale oba mě ujistili, že to nemusí být konec, že naděje tu stále je, ale asi tak 20%, v pondělí tam jedu znovu, kde by se mělo vše zjistit. Prý není nic ztraceno, ale pro jistotu si mám s sebou vzít i tašku do nemocnice, kdyby byla potřeba udělat revize (takže potrat). A protože jsem dítě štěstěny dostala jsem jako bonus od života navíc hnisavou angínu, kterou jsem měla naposledy jako děcko na základní škole. No, nemám já opravdu štěstí?!
Holky, já nevím co mám dělat… je mi tak hrozně, nechci aby mi ho vzali…Nemůžu se s tím srovnat…jestli o něj přijdu, zlomí mi to srdce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
18.8.13 22:00

@meguš Ahojky, budu ti držet palečky na zítra :kytka: :palec: taky mě čeká ultrazvuk, abych věděla jestli bude ovu, budu na tebe moc myslet :hug:

Mrzí mě, že máš takové trápení a my jsme doufaly že zvracíš a že si těhotenství užíváš :( Budeme doufatm že to s Nemíkem zvládnete, drž se a dej brzy vědět dobré zprávy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
19.8.13 07:34

Ahoj Raduš, taky mě moc mrzí, co se děje :,(, ale budu s tebou doufat a moc moc držet palečky, aby to dneska dopadlo co nejlíp a Nemík u tebe zůstal :andel: Jak budeš moct, ozvy se, budu na tebe myslet :kytka:

@včelička3 taky držím palečky k dnešnímu ultrazvuku, tak ať tam vidí jen samé krásné vajucha na oplodnění ju :) Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
20.8.13 20:00

Ahoj holky tak mě moc nepotěšili, jedno asi vajucho tam je, zítra jdu na další ultrazvuk, ale mělo nestandartní tvar, bylo spíš oválný než kulatý a navíc to bylo zase na levé straně, za tři cykly co jsem v CARu tak ani jednou nebylo nic vpravo, tak mě to trochu vyděsilo, jestli jedu jen na jeden vaječník, a přitom jsem byla na laparce a tam nic neříkali, že by byl nějak špatný :,( tak nevim co s ním je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
25.8.13 19:50

Ahoj včeličko :mavam: promiň, že se hlásím až teď, ale já nějak nestííhám :nevim:
To mě mrzí, že vajucho nebylo nic moc…nebo bylo? Měla jsi jít ještě na jeden ultrazvuk, tak co??? Taky si myslím, že je blbost, že by ti při laparce nezjistili, že ti jeden vaječník nepracuje :nevim:
Kdo ví, co Raduš? Asi to nedopadlo dobře, když se neozývá, chudáček, musím na ní pořád myslet :(
My jdeme ve St na první návštěvu, už dneska jsem nervózní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
26.8.13 07:33

@Elen25 Ahojky Alenko, já jsem minulý týden moc nestíhala, měla jsem na hlídání neteřinky, jsou to moje zlatíčka :dance:

Ve středu jsem byla na kontrole a vlevo to divný je nejspíš cysta a nebo ucpaný vaječník :( ale našel vajucho vpravo, tak dobrá zpráva i pravý vaječník pracuje, ale bylo malý jen 18mm, tak jsem píchala pregnyl až ve čtvrtek a o víkendu jsme měli zase domácí úkol, protože o víkendu insminace nedělaj :x Já prostě nemůžu mít trochu štěstí v tomdle… :roll:
Jinak mi dal v případě neúspěchu ještě jednou ty stejný hormony - clostík a pokud se nezadaří ani pak tak IVF, že prý se pak už šance snižují, což pociťuju na sobě i já, protože při prvním cyklu s poloviční dávkou jsem měla 2vajucha a v poho IUI a teď i s dvojitou dávkou mám každý cyklus vejce problém dorůst do potřebné velikosti, vlastně ani nevím jestli doroste, protože tam jsem vždy na kontrole a má 18mm a pak už na další nejdu, protože to vyjde na víkend :pocitac: :zed:

Tobě držím na středu palečky :palec: jsem zvědavá co ti řeknou i když teď asi nic moc, to až si udělaj první výsledky ;)

Taky myslím na Raduš a čekám kdy se ozve :roll: Snad to s Nemíkem zvládli, i když mám z toho taky obavy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
28.8.13 07:35

@Elen25 Hodně štěstík dnešní návštěvě v CARu, držím Vám palečky :palec: :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
28.8.13 16:37

Ahoj holky, tak jsem zde. A nemám dobré zprávy, Nemík to nezvládl. Z té první hrůzy jsme se dostaly, malé zabojovalo, sestoupilo níž a vyvíjelo se dobře, dokonce mu už tlouklo srdíčko, ale podruhé už jsme takové štěstí neměli. Růst hormonů se snížil a nemík byl stále menší, doktor mi říkal, že je nejspíš špatně vyživované, protože ta část dělohy bývá méně prokrvována a tak se placenta nemohla napojit na nějakou větší cévu, která by zvládla malé vyživit. A dnes definitivně potvrzeno - plod bez srdeční akce a uvnitř váčku krvavý hematom. Takže zítra jdu na kyretáž, kde mi ho odstraní.
Takže tak.
Nikdy mě nenapadlo, že by se mi to mohlo někdy stát.
Holky mějte se a nebojte, já budu dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
29.8.13 08:05

@meguš To mě mrzí :,( Takhle to skončit nemělo :,( Držte se, musí to být pro oba hodně těžké :hug: Tak hlavně ať tě pěkně vyčistí, doma se dáte postupně dohromady a na jaře to zkusíte znovu né? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
29.8.13 19:57

Ahojky holky :mavam:
@včelička3 děkuji moc, že jsi na mě včera myslela, ani jsem neměla čas ti odepsat…a první pocit je opravdu úžasný. Jsem moc ráda, že jsem se rozhodla pro reprofit a p. Macháč mi slíbil, že do vánoc mimi určitě bude, jelikož u nás není zásadní problém, že si mě nastimuluje a bude, takže uvidíme, jestli mi splní můj dáreček pod stromeček :P

@meguš Moc mě mrzí, že to nevyšlo :(, je mi to moc líto, pořád jsem na vás myslela a držela palečky, musí to být strašný pocit, být už u miminka tak blízko a nakonec zase tak daleko…jak píše včelička, musíš nabrat sílu na další pokus, který už musí vyjít, uvidíš… odpočívej :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
30.8.13 07:23

@Elen25 No vidíš to je skvělá zpráva :mrgreen: A kdy tam jdete na další kontrolu nebo konzutaci? U nás ta jedna holčina co nebyla spokojená v Teplicích, šla taky až do Brna do Reprofitu a nemohla si ten přístup vynachválit a teď už čeká 5.měsícem dvojčátka :dance: :dance: Takže tam opravdu svoji práci umí a dělaji jí s láskou ;) Je to dobrá volba, pro mě by to ale bylo dosti komplikované, jezdit přes celou republiku, je to škoda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
30.8.13 07:40

@včelička3 Jéé, to jsi mi napsala hezkou zprávu s těma dvojčátkama :kytka:…já bych radši ale jen jedno prozatím :andel:
Jn, byla jsem jejich přístupem úplně unešena, strašně se tam těším na další návštěvu :P Měla bych jít koncem měsíce na ultrazvuk, teď 4.9 začnu brát utroš, jak to dostanu, tak musím 2-3 dne na krev, aby mi zjistil stav hormonu,(tu mi může vzít normálně obvoďačka, takže super) a 13-14 DC jdu na ultrazvuk k nim do Olmiku :pankac: Jo a ještě 3-7 DC budu brát clostil a prý uvidíme :pankac: Manžel byl z doktora úplně paf, pořád se jen usmíval a opravdu nám suprově vysvětlil, co vlastně PCO znamená, že to neznamená nemít nemoc, že je to prostě věc, se kterou se narodíš, vše funguje, jen se prostě to vajíčko neumí odpojit a s tím nám on pomůže… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
5.9.13 07:49

@Elen25 Tak to je fajn, že se Vám tam líbilo :palec: ten postup co ti teď naordinovali znám moc dobře, taky beru utrogestan, zrovna dneska s ním končím a clostík beru úplně stejně jako ty, ten postup je koukám všude stejný, což mě na jednu stranu uklidňuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já teď budu čekat jestli dorazí o víkendu mrcha, kéž by nepřišla a na testu byly // ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
11.9.13 16:01

Ahoj holky, kde se mi touláte :( Tak mrcha bohužel o víkendu dorazila :,( :,( :,( takže od včerejška zase zobu clostík, bohužel už podle všeho naposledy :roll: No uvidím co mi 23.9. řeknou, až pujdu na kontrolu, jednak jestli bude ovu a vyjde konečně třeba IUI a co začnou navrhovat za další postup pokud se to tento cyklus zase nepovede, protože minule mi doktor naznačil, že todle je poslední clostík a pak že už to vidí na IVF, nevím jestli se radovat, že je to za rohem a nebo se bát, že to třeba nevyjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
17.9.13 07:46

@včelička3
Ahoj včeličko :mavam:, promiň, že se tak dlouho neozývám, ale teď jsem opravdu nic nestíhala, prostě hrůza :nevim: To je mi líto, že ta mrcha dorazila :(, ale tak se to zase alespoň posune o kousek dál, uvidíš ;) Já bych určitě doufala v ten poslední pokus IUI a pak bych se těšila na IVF…já vím, člověk má strach, ale nic horšího, že to nevýjde se stát nemůže, musíš to brát pozitivně ;) Někde jsem četla, že větší procento u IVF má až ten druhý pokus :nevim:
Já tu mrchu taky dostala a taky už 3 den zobu clostík. 25.9 jdu na ultrazvuk, tak jsem zvědavá, jak na něj budu reagovat, protože jsem ho jedla snad před 2 roky a to ještě větší dávku…teď jím jen 1-0-0, tak uvidíme ;)
A co Raduš, nevíš o ní něco :roll:? Já nevím, ale připadá mi, že už se na nás vykašlala asi :,(…Tak se ozvy co nejdřív…to říká ta pravá, že :lol: Tak zatím paa, musím do práce, ale vůbec se mi nechce do toho hnusného počasí…ale dneska jen 5hod. a hurá domů za manžou ;) Paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí