Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čauky Raduš. U mě jde teď PC taky stranou, není čas
Jo a s mimi planý poplach, už jsem to dostala, ale měla jsem to nějak divně, po posledním prášku utrogestanu jsem to dostala až za 16 dní! To se mi ještě nestalo, fakt divné
Vždycky max.do 5 dnů a teď tohle, už jsem z toho čekání byla na prášky
Ale já už to teď neřeším, už se strašně těším na září, jak začneme jezdit…Tý jo, takže už jdete do toho IVF, to je super
, budu držet palečky, ať jsi zachvilku nastávající těhule
Pak mi aspoň budeš předávat rady, jestli se dopracujeme taky k tomuhle, uvidíme
Jj, to si říkám u těch rodinek taky, jak je vidím…co bych za to dala…ale taky se dočkáme a budeme si to kvůli te pracnosti ještě více užívat a vážit si toho
Teď otěhotněla kamoška, měla se svým chlapem nějaké problémy, asi 3 měs. spolu nespali, pak si teda řekla, že dítě by to mohlo utužit, šla na gyndu, tam ji řekla, že má před ovulkou a nachystany folikul, tak se s ním asi 2×f vyspala a teď je v 9tt…stačí ti to? No já měla nervy, jak jsem to slyšela, fakt nespravedlnost
Ale otočíme list a zase něco pozitivního ![]()
Nám už se to krátí, ještě 11 dní a hurá na dovču, jak já už se těším na těch 17 dní nic nedělání
A doufám, že tam bude teplíčko, protože to naše léto stojí letos fakt za
A vy někam vyrážíte? Tak už budu muset pomalu končit, valím do práce, ach jo, nechce se mi
No nic, tak se měj pěkně a pisni, ať mám co číst jasné
Já se dneska taky nějak rozepsala. Měj se. Papa ![]()
Ahoj Alčo, už jsem tě chtěla popíchnout, co s tebou je
Máš štěstí napsalas na poslední chvilku
Já ti tu dovču tak závidím, taky bych hned jela a pěkně k moři, aaaach, jo jo, hned
My letos nikam, ono to umělko cosi stojí, takže penízky na dovolenou nám už nezbývají. Jenom za léky jsem teď dala 5000,– Dneska jsem byla i na kontrolu a v pátek jedu na odběr vajíček!!! Hned je oplodní, jestli teda budou dobrá (doufám, že ano) a pokud by se vše vyvíjelo tak jak má, tak by mi je příští týden zaváděli zase zpátky
Bože, nemůžu uvěřit, že se to děje. Nechci zbytečně jančit, ale já jsem tak ráda, strašně neuvěřitelně strašně moc si přeju aby to vyšlo. Myslím, že se to nedá ani slovy vyjádřit, je to takové to přání co se ho bojíš i jenom vyslovit nahlas a sem tam se odvážíš si ho jen pro sebe zašeptat
Vajíček se mi samozřejmě moc neurodilo, myslím, jsme se dopočítali 6, které měli zhruba stejnou velikost. Ale lepší než nic, teď ještě, aby byli dobrý a aby se oplodnily a pak hlavně, aby u mě už ty dvě malé kouličky chtěli zůstat ![]()
Ali, doufám, že mi ještě napíšeš než se odjedeš povalovat a odpočívat
Né, že na mě hodíš bobek
A i ti to vyjde, aby ses pomalu zatepla dozvěděla jak jsme dopadli, že? Jenom doufám, že ti budu psát tu nejkrásnější zprávičku ze všech ![]()
Alenko, měj se moc hezky a nehoň se moc, ať se mi neupracuješ
Já si s nikým jiným psát nechci
( Pro ostatní kdo si to bude číst je to vtip, pokud někdo napsat chce klidně může, rádi ji uvítáme, viď Alku?
)
Tak paaaaaaaaaaaaaa
Ahoj holky, tak jsem si ten Váš román na pokračování přečetla a jak když bych to psala sama, koukám že je jedno jestli je člověk z Moravy a nebo ze Severních Čech, ten problém a přístup doktorů je všude stejný ![]()
Ale abych se představila jsem Mirka, je mi 28let (mám stručný výpis v podpisu), ale stejně to napíšu. Od puberty mám problém s menstruací, pamatuji si jak jsem na základce byla poslední která to neměla, a připadala jsem si divně
Pak jsem to cca v 15 dostala a pak zas nic, doktorka to u mě řešila HA od 16-ti let, kterou jsem před 2lety vysadila, samozřejmě nic 3 měsíce nepřišlo a tak jsem šla k ní a začal kolotoč injekcí agulutin a neofulin, s žádným velkým úspěchem, MS sice přišla, ale ovulace žádná, sliznice nulová a děloha malá ![]()
Po několika měsících jsem se pani doktorkou rozloučila, sama mi řekla (nechápu jak todle může doktor říct) že neví co se mnou má dělat, opravdu motivující ![]()
Tak jsem změnila doktora, přístup super hned mě poslal na řadu vyšetření, takže vím že po genetické stránce, cukrovce, krvi atd. jsem v pořádku, jen imunologii něco našla, ale nic mi na to nedali, tak snad dobrý, spermiogram má manžel nadprůměrný tak to je taky fajn. Na laparce jsem byla v říjnu 2012, dělali mi drilling vaječníků a říkali, že to má účinost jen 3 měsíce, během té doby jsem dostala MS normálně, žádné hormony jsem nebrala jen zeleň listovou co mi napsal doktor, říkal, že to necháme na přírodě, ale příroda nic, tak jsem měla 2cykly s clostíkem a s utroušem, při prvním hlídaném cyklu ovulace byla, ale nezadařilo se a tak nám napsal žádanku do CARu v Teplicích, pro nás je to nejblíže a tam jedu zatím podobnou léčbu clostík a utrouš, minulý cyklus jsme zkoušeli IUI, za kterou jsem nic neplatila (jsem oborová zdr. pojišťovna) a dneska se rozhodne jestli bude v pátek druhá IUI, v pondělí ale na ultrazvuky moc kloudný vajíčko nebylo, tak uvidíme jestli do dneška vyrostlo. Tak to je můj příběh, zatím tomu chybí šťastný konec
No snad se taky dočkám, i když trpělivostí zrovna neoplívám ![]()
Doufám že mě mezi sebe Alenko a Raduš vezmete ![]()
Raduš přeji ať to vše v pátek dobře dopadne a ať jsou folíky v pořádku a oplodní se jich co nejvíce ![]()
Ahoj Mirko
Jojo, naše vypisování s Alkou už by vydalo na nějakou menší knížečku
Rádi tě mezi sebe vezmeme, ono se to ve více lidech nějak lépe snáší ![]()
Děkuji za přání, snad to bude všechno v pořádku ![]()
Ten začátek, vidím, máme opravdu stejný. Mě vcelku rozčiluje už to řešení těch doktorů: má v 15ti problémy s menstruací, "vyřešíme to " hormonální antikoncepcí. Pak vysadíš prášky a nestačíš se divit co se to strhne za kolotoč kolem tebe. A jen všude posloucháš: hlavně v klidu, nestresujte se. Kdyby to radši řešili hned, proč teda v 15ti letech nemá holka menstruaci v pořádku, proč při ní trpí bolestma atd. Kašlou na to ![]()
Přeji ti, aby ti to v pátek vyšlo a urodil se ti nějaký pěkný vajoch
Budeme si držet palce navzájem ![]()
Měj se hezky
A zase se mezi nás vrať… ![]()
PA ![]()
@meguš Děkuji za přivítání, tak jsem byla na kontrole a docela mě potěšili, mám jeden folík, sice zatím 15mm ale mám v pátek píchnout pregnyl a protože bude ovu o víkend, tak nebudeme mít IUI, ale máme domácí úkol s manželem se snažit sami
No bude to zajímavé jedem na víkend ke tchýni a tam moc soukromí nemáme, byt 3+1 ve kterém se pohybuje min. 6 lidí mi přijde vždy těsný a navíc zabíráme vždy pokoj manželovu bratrovi a ten nemá ve dveřích klíč a nikdy nevím kdy si někdo na něco vzpomene a bez vyzvání vrthne dovnitř
![]()
Čauky Raduš, tak jsem tady
…Včeličko, taky tě vítám
Tak jak se máte holky, dobrý? Sluničko nám konečně přeje, tak je to fajn, konečně léto, hurá
Raduš, tak co ten odběr v Pátek? Dobrý? Musíš mi popsat, jak to všechno probíhalo, prostě všechny podrobnosti
Tak mě teď napadá, jestli už vajucha nemáš zavedené? Asi už určitě jo, že
? Já ti tak závidím, já mám teprve celou tuhle etapu před sebou a ty už zachvilku budeš těhule
Jj, to jsou pálky, hned ze startu 5000Kč a kde je zbytek, že? Ale co by jsme pro ty naše vysněné mimi neobětovali, že
…Tak už mě nenapínej, vyšlo to
? Já si určitě myslím, že jo a budou to dvojčátka, že
? Ani nevíš, jak mám teď těžky žaludek, jak se tě na to ptám, jsem celá nervózní a myslela jsem na tebe, jak asi pokračuješ, co a jak
Já jsem teď úplně mimo realitu všeho, už se těším na ten vysněný PÁTEK
Jsem teď 6 dní v kuse v práci, 7:30 - 18:30,to je 11hod. na nohou, takže mi tu dovču dávají pěkně vyžrat, tak už to celkem pociťuju
Naštěstí jdu dneska až na odpol., protože už mi z toho
A jinak, mohl být tvůj muž při tom zavádění vajíček? Asi jo že? Teď mě to tak napadlo? Tak se měj hezky a napiš co nejdřííííív…já vím, píše to ta pravá, ale chci ti ještě před odjezdem, tj.ve čtvrtek písnout, protože pak tu 14 dní nebudu, tak ti bude určitě smutno
Zatím pa a opatruj se
Paaaaa ![]()
Ahoooooj holky
Ali jsem ráda, že si to stihla ještě před dovčou
Počasí je krásné i u nás, ale já z něho tedy takovou radost nemám, protože se prý nesmím přehřívat a nemůžu se ani koupat
Takže v celku trpím, protože já strašně ráda plavu a nejradši se jezdím koupat i s tou naší psí opicí
Včeličko3 tak co, jak se dařilo plnit domácí víkendoví úkol? Stihli jste to bez vyrušování ![]()
Ali, o tom odběru ti toho moc neřeknu, dělá se to v narkóze takže jsem to celé prochrupkala
Odsáli mi 6 vajíček, ten den je oplodnili (mimochodem přítel měl nejhorší výsledky spermií za celou dobu
) a v sobotu jsme si volali jak to dopadlo. Byla jsem hrozně nervosní, bála jsem se co mi řeknou. Z těch 6 vajochů bylo 1 nezralé, 1 se nevyvíjelo a zbytek, takže 4 frčeli dál
Smraďošky ještě zavedené nemám, nechávají je déle kultivovat, to jsou takzvané blastocysty, aby byla větší pravděpodobnost, že se to povede. Takže ale POZOR HOLKY!!! Zítra a pak dalších 14 dní musíte držet palce jak sviňa, protože zítra mi je budou vracet (bože, jen se modlím, aby se drželi, všechny 4 a nevzdali to) A pak už budu doufat, že se jim bude u mě líbit a že se rozhodnou s námi už zůstat
Víš, že bych si i ty dvojčátka nakonec přála…Na začátku jsem si říkala, že ne, že dvojčátka bych nechtěla, ale teď, po tom všem čím jsme museli projít, by mi udělali dvojčátka hroznou radost
Tak holky, poplivejte místo mě aspoň monitor pro štěstí a držte mi palce, vlastně nám…
Ahoj a napište…PAPAPA
Ahoj holky, my jsme domácí úkol splnili, tak jsem zvědavá za 14 dní
Na konec jsem ten víkend přeplánovala a vše se stihlo během pátka a soboty a v sobotu večer jsme už byli doma a mohlo se plnit o stošest ![]()
Raduš na zítra samozřejmě držím všechny palečky
a tfuj tfuj tfuj ![]()
Takže máte prodlouženou kultivaci, že jo? Za to se taky připlácí teda alespoň u nás, ale taky bych si jí dala, když to zvyšuje šanci. A ty si dáš zavést předpokládám jen 2 a 2 si dáš zmrazit?
Jinak já mám teda z dvojčat hrůzu, sestřenka má dvojčata 3letý z IVF v Praze a dost si s nimi užala, a říkala, že si je přitom schonu ani jako mimča neužila, byla totiž úplně vyřízená, holky se jí bohužel střídaly a nespaly na stejno, takže když jedna spala druhá byla vzhůru a naopak, po 14dnech volala SOS a teta přijela na pomoc, tak proto bych asi zkoušela jen jedno, no uvidíme, snad se k tomu nedostanu ![]()
Alenko tobě přeji ať to ještě do konce týdne vydržíš a pak ať si užiješ super dovču a po zásluze si odpočineš ![]()
Čaute holky, zdravím ještě 1 den před dovčou
Miruš taky přeju, aby víkendové snaženíčko dopadlo tak jak má, takže dopadlo
Raduš, kašli na počasí a koupání, víš kolikrát se ještě počvachtáš
teď máš před sebou hodně důležitou etapu, tak hlavu vzhůru a určitě to dopadne dobře, moc moc budu držet palečky a doufám, že se pak po dovči dozvím jen tu nejlepší zprávičku…
Já už se taky moc těším na to září do té Olomouce
A takže jste si nakonec nechali zavést 2? No @včelička3 má pravdu, že dvojčátka jsou velký zápřah, sestřenka má taky z IVF z Olmiku dvě krásné holčičky…ale než nic, tak určitě radši 2
Jestli dojde na věc, tak asi zkusím 1 a další pokus 2, uvidíme. No nic holky, tak se tu beze mě mějte krásně, musím končit, zachvilku valím do práce…POSLEDNÍ DEN, hurá a zítra začíná zasloužený odpočinek
Snad vám tady nebudu moc chybět
a oboum držím palečky
Papa holky ![]()
Alenko ještě jednou přeji krásnou dovolenou, užij si to, odpočiň si a naber síly na zářiové IVF ![]()
Tak Raduš už má ET za sebou, tak snad se mimísci správně zavrtají a nebudou chtít od maminky dřív jak za 9 měsíců
Držím palce ať vše vyjde ![]()
Ahojte holky
Tak hlásím, že už to mám za sebou. Trochu zklamání, ale bylo. Ze 4 vyvíjejících se vajíček nám zůstalo jedno jediné
Byla jsem smutná. Ostatní se bohužel přestaly vyvíjet. Pak jsem si ale říkala, že všechno je tak jak to prostě má být, jak si to osud nebo život naplánoval. Ale to jedno mi říkali, že je krásné, oznámkovali ho na 1-, tak snad se bude snažit i dál a zůstane s námi už napořád
Jako jedinému přeživšímu jsem mu dala už i přezdívku, je to náš Nemo ![]()
Alenko, užij si dovolenou, hezky si odpočiň a měj se krásně.
A díky holky, že nám tak držíte palce, doufám, že se nám to všem povede a budeme všechny šťastné a náležitě hrdé maminky ![]()
PA kočeny ![]()
@meguš Tak to je mi líto, že na konec zůstalo jen jedno, ale to jméno si mu vybrala hezky, už jsem tu pohádku dlouho neviděla, asi si jí pustím. Tak teď hlavně pěkně odpočívej, Nema hezky u sebe hýčkej, ať se mu tam zalíbí. A až budeš mít ty vytoužené //, tak nám to sem přijď hned říct, ať se můžem radovat s tebou ![]()
Ahoj včeličko, jak se máš? Co nového? Už sis zkoušela dělat test, jestli to vaše domácí snaženíčko bylo úspěšné?
Já jsem si radši žádný ještě ani nekoupila, aby mě to nelákalo. Ale už začínám být jak na trní
Jak si užíváš to horké počasí? Já teda nic moc, zavřená doma a když už se nemůžu koupat tak se chodím aspoň sprchovat do sprcháče
A aby to nebylo líto té naší psici tak ji tam sprchuji taky
Ale jí se to zase až tak nelíbí ![]()
@meguš Ahojky, já dřív jak o víkend dělat test nebudu, bylo by ještě brzy, když bylo snažení teprve před týdnem, než tam ty potvůrky doplavou, než se oplodní a než se uhnízdí to tak min. 2týdny trvá
A navíc se bojim zklamání ![]()
Jinak vedra už mi lezou krkem
v pátek jsem byla na koupáku, v sobotu u maminy na zahradě v bazénu a včera jsem umírala doma vedrem, na slunce se mi už nechtělo a tak doufám, že už by mohlo být zase chladněji, pak ať se třeba za 14dní zase oteplý jen na víkend, ať můžem zase k vodě, ale teď už je toho moc
Taky jsem o víkendu polejvala kočku vodou a moc velkou radost z toho neměla, do vany bych jí ale nedostala ![]()
A kdy se chystáš testíkovat ty?
Ahoj včeličko, já se chystám testovat až příští týden, tak ve středu, ve čtvrtek jedu na krev tak asi ten den dopředu to zkusím. Ale nevím, nevím jak dopadnu, taky se bojím zklamání, ale asi se začnu na to pomalu psychicky připravovat, protože mě začíná přepadávat pocit, že to nevyšlo. A ještě jsem včera trochu začala špinit, tak nevím co si o tom myslet
No uvidíme…
Tak dej pak vědět jak si dopadla, doufám, že budeš mít štěstí a najdeš to co hledáš ![]()
Tak zatím pa