Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Ali, ani nevím jak začít…druhý pokus se opět nezdařil
Ali, nemám moc náladu na vypisování, takže dnes jen tak krátce, nechci šířit špatnou energii
Ale neboj, ozvu se až se vysmutním. Pa
Ahoj Raduš, v pohodě, to chápu
Tak se vysmutni, hned ti bude lépe, hlavu vzhůru a pokračujete dál, přece to nebyla poslední možnost
Ale chápu, taky bych byla v prd…
Pa
Ahoj, tak co, jak je
Promiň jestli otravuju, ale už mi to nedalo ti nenapsat…
Už je líp? Jak budeš mít náladu, tak se ozvy, je lepší si o tom s někým pokecat, však uvidíš…Měj se. Pa
Ahoj Alenko, jasně, že neotravuješ
Chtěla jsem ti už napsat, ale přes víkend jsem se k tomu nemohla dostat. Už mi je fajn, ale nečekala jsem, že mě to tak zdrbne. Brala jsem to v pohodě, udělala jsem si test a vyšel negativní, takže jsem věděla, že to nevyšlo a to jsem byla furt dobrá, ale jak jsem byla u toho doktora tak tam ti na mě padla taková divná chmurka jakási, sviňa jedna
Když jsem odešla z kliniky tak jsem musela jít nakupovat. Vůbec jsem to neměla v plánu, ale normálně, to jsem ještě nezažila, musela jsem jít a prostě něco koupit, cokoliv. Chodila jsem po těch obchodech 5 hodin!!!Prostě jsem toho nemohla nechat, hrůza, nechápu co to bylo za stav
Pak jsem dorazila domů, byla v takovým útlumu a šla jsem spát. No úplný blázen
Doufám, že takovýhle stávek už mít nebudu ![]()
S doktorem jsem se domluvila, že změníme tu stimulaci, takže místo clostilu budu mít nějaké inijekce. Prý jsou lepší a ty hormony v nich jsou pro tělo přirozené než ty chemické v prášku. Tak uvidíme. Každopádně to musí schválit pojišťovna, což trvá tak 3 týdny, takže máme teď měsíc pauzičku. A jsem i ráda, potřebuju už si konečně odpočinout od toho nekonečného pojídání jakýchsi patáků ![]()
A co ty, něco nového?
Měj se hezky, paaaaaaaaaa ![]()
Ahoj Raduš, jak se máme
Promiň, že jsem se tak dlouho neozvala, ale poslední dobou nějak nestíhám, hrůza
Tak už je líp? To jsem ráda, chápu, je to těžké, znám to
ale musíme být trpělivé a myslet pozitivně, že
? Jinak by jsme se z toho zbláznili…Tý jo, sama jsi dokázala nakupovat 5 hodin
to bych teda nedala
S kámoškou jo, to v pohodě, ale sama asi né…ale možná v té situaci, zase ti to pomohlo přijít na jiné myšlenky. A co sis teda koupila pěkného, když jsme u toho
? Jj, jsem baba zvědavá
A jak teda pokračujete? Už vám to pojištovna schválila, tu novou léčbu? Tu pauzu ti určitě schvaluju, aspoň příjdeš na jiné myšlenky a odpočineš si od toho kolotoče
Já byla před 14 dny zase na vyvolávačku
, minulý týden mi to skončilo, teď jsem 13DC, tak jsem zvědavá, jestli to vůbec zase další měsíc dostanu
Nechcou se mi ani dělat ovulační testy, kašlu to, stejně to nemá cenu
No a právě gyndař mi chce nasadit ten clostil až doberu ten Nosifol, který bych měla dojíst tak na konci května
,ale mě se tak dlouho čekat nechce…ach jo, co mam dělat??? Prý mi to nechce dávat všechno dohromady
ale v tom případě je pro mě zase 2 měsíce šance na otěhotnění 0, protože mi nedorůstají ty vajička a bez hormonu ani určitě nebudou, takže mám nervyyy
Jak by jsi postupovala ty? Čekala by jsi, nebo by sis nechala k tomu Nosifolu napsat normálně ty hormony? Od dalšího měsíce mi dá i proveru na úpravu toho cyklu, tak aspoň něco bude v cajku
Koukáš na Farmář hledá ženu? A jak jsi prožila Velikonoce, dobrý
Tak už budu pomalu končit a napiš co nejdřív
Já vím, to říká ta pravá, které to tak dlooouho trvalo
, ale neboj, příště už budu blesk
Měj se. Papa ![]()
Ahoja, no já už jsem si říkala, kde to vázne
Už jsem ti chtěla psát znovu, jestli ještě žiješ
Já se mám dobře, Velikonoce proběhli v normě, na zadek jsem dostala, tak snad to bude mít nějaký účinek
Ali, já bych určitě nečekala, nejsem čekací typ
Pro mě je to ztráta času, šak už jsem ti posledně psala, že bych to tak nemohla. Mě třeba doktor říkal, že pro mě je lepší, když budu mít nadbytek těch vítamínů (to když jsem se ho ptala na ten Nosifol) a že mi to pomůže víc i s tím clostilem dohromady a pak při případným otěhotnění. Já si to teď tak užívám, že nemusím do sebe nic tlačit a pořád myslet na to kolik je a jestli si náhodou nemám dát prášek. Paráda ![]()
No a co jsem pokoupila…no spoustu pěkných věcí, vše samozřejmě výhodná koupě ve slevě tak za 150,–
Já bych to normálně taky tak dlouho sama nezvládla, ale byla jsem jak robot.Pak jsem nad tím ještě přemýšlela a říkala jsem si, že jsem si tu „ztrátu“ potřebovala něcím jiným nahradit. Cítila jsem se hrozně prázdně, bylo to prostě divný. Ale to už proběhlo, tak pryč od toho
Čoveče na Farmáře se nedívám, mě ta telka v poslední době moc nebaví a navíc teď budu mít o zábavu na 2 měsíce postaráno, posílají mě totiž z práce na zkoušky takže se každý večer šrotím
Hrůza děs.
Ali musím frčet, píšu na tajno z práce
Tak se měj a ozvi se BRZO né že zas budeš nestíhat
![]()
Ahoj Raduš, to jsem blesk co, že píšu tak brzo
Jo no, taky jsem nad tím přemýšlela a pokud to teď, tento měsíc zase nedostanu, tak už bych chtěla jít do toho clostilu
Chce mi ale dát na srovnání cyklu tu proveru, ale co jsem se tady dočetla, tak spíše k tomu měli holky utrogestan, tak nevím
Ale taky si myslím, že ten Nosifol v kombinaci s clostilem mi nemůže nějak ublížit, spíše prospět, tak teda nevím, jsem z toho jelen
Chápu, že doktůrek má pořád čas, ten na nic nespěchá, ale já JO a už mi to čekání leze na nervy
To jo, to ti věřím, že si to užíváš, ten pocit, že nic nemusíš hlídat, cpát do sebe nějakou chemii, to je boží že
A co ten Nosifol? Pociťuješ na sobě něco? Já bych řekla, že nic, tak nevím??? S těma doktorama je to hrůza
Teď k nám nastoupila nová holka, má 7 letého chlapečka a tak nějak jsme sklouzli na téma děti a těhotenství…oni, než se ho dočkali, tak 2× potratila…Nejprve ve 2 měs. a pak v 6 měs. to už je brutus
Na genetice ji zjistili, že má srdičko úplně na pravé straně a ještě v tělíčku mělo něco jakou houbu, asi nějaký nádor, no hrůza
Říkala, že z toho byla úplěn v prdeli, tak říka doktorovi, ať ji pošle na nějaké větší vyšetření, že to není normální a on jí říká, že se uvidí, že jestli ještě jednou potratí, tak až pak…No chápeš to, co je to za debila!!! Jsem z toho byla úplně paf
Tak už musím končit, valím do práce…Měj se a ozvy se
Paaaa
Ahooooooj Ali, promiiiiiň, že jsem ti pokazila řetěz rychlých odpovědí, ale nestíhám vůbec nic. Jenom spím, jím, chodím do práce a šrotím se jak blázen. Už mi z toho celkem slušně hrabe. Připadám si jak kdyby jsem se vrátila v čase a jsem znova ve 4 ročníku a čeká mě maturita. Akorát, že teď to do té hlavy leze podstatně hůř a navíc už mám taky nějaký rozum a nejsem takový tele jak tehdy
No, aspoň doufám
Tak s tou kolegyní je to hrozný, ale někde jsem tady na emimi četla příspěvěk nějaké paní, která potratila 6×!!! A její doktor na ni sral, pak šla do Prahy na kliniku a tam jí po pár vyšetřeních hned řekli, že má nějakou alergii na to embrio či co a produkuje bílé krvinky a ty vždycky to mimčo napadnou a způsobí potrat. Až se mi u toho chtělo bečet jak hrozně mi jí bylo líto ![]()
Příští týden budu volat na kliniku jestli pojišťovna schválila ty inijekce, tak jsem zvědavá. A už se zase těším, jak se bude něco dít a mám znovu optimismus, že to určitě vyjde ![]()
A ty určitě za tím gyndařem jdi ať ti ten clostil dá, je jaro, počasí se začíná zlepšovat tak myslím, že to půjde samo, hihi, začnou se všem zapalovat lejtka ![]()
Já jediné co k Nosifolu cítím je nepřekonatelný odpor
Jenom se podívám na tu krabičku tak je mi zle
Jinak necítím nic.
Alenko, musím jít, vařím si klobku na véču a už mi kručí v pupku, podívám se na Ulici, půjdu vyžehlit a ještě se chvilku učit. Ale hrozně se mi nechce ![]()
Tak pa pa pa ![]()
Ahoj Raduš, tak co, jak je
? Promiň, že jsem zase brzda, ale prostě se nestííhám dostat na PC, hrůza
Teď jsem byla více v práci, příjdu domů v 19 a jsem mrtvá…no prostě, je to na houby, už ať jsem na mateřské a mám klid…mě už se tak nechce chodit do práce
A co učení, už všechno umíš, jako když bičem mrská
A co ty injekce, dobrý? Uřčitě je normál schválili ne? Je to jen formalita na papír…Jj, neboj, už to určitě musí vyjít, já ti závidím, že už jsi tak daleko a máš k tomu mimču už jen malilinkatý kousíček
To já jsem zvědavá na mě, jak budu pokračovat. Příští týden musím zase na vyvolávačku
, hrůza, už mi z toho hrábne, ty blbé krámy ne a ne přijít
A určitě už chci, ať mi dá ten clostil, tak snad už ty vajca porostou
A kdy vůbec máš tu zkoužku? Tak už budu pomalu končit…taky jsem teď porušila řetězec rychlých odpovědí
, tak snad to příště bude rychlejší
Jo a ani jsem se nezeptala, jestli plánujete nějakou dovču na léto
? Tak se měj a těším se na odpověď
Pa a užívej krásného počasí
Papa
Ahoj holky jsem tady nova, muzu se pridat? Pravdepodobne mne ceka laparka a drilling. mam cykly kolem 40 dnu ale s ovulaci a za sebou mam taky 2 neuspesne transfery kvalitnich blastocyst. Pomohla vam laparka? Jak jste se citily po operaci a jak dlouha je hospotalizace? Dekuji
Ahoj Ali, žiju neboj, ale jde to ztuha. Teď jsem byla týden mimo, na přípravě na ty pitomý zkoušky co mě čekají
,že jsem byla úplně odříznutá od světa
Jinak nemám nic nového, čekám na menstruaci abych mohla k doktorovi a konečně mohla začít s těma inijekcema. Už je to na mě zase dlouho a už mě to nabaví ten klid a že se nic neděje.
Co ty? Už máš ten clostík aspoň? Já doufám, že jo, že tě zase neukecali ať ještě počkáš ![]()
Kolem mě se tady strhla úúúúúúúúúúúúúúúúúplná smršť těhotenstvích a porodů!!! Mám kolem sebe tak 10 holek co jsou buď těhotné nebo porodily a objevují se další a další. Mě z toho snad klepne
A ještě všechny, že se jim to povedlo na poprvé maximálně na po třetí, pche, na světě není žádná spravedlnost ![]()
Ahoj margotkoo
Přidat se klidně můžeš
Proč tě čeká drilling, když ovulaci máš, ten se dělá, když holka ovulaci nemá a má PCO, ne?
Mě laparka a drilling pomohly. Já jsem totiž ovulaci předtím neměla a menstruaci tak 1× za půl roku. Laparku mi dělali v prosinci a v nemocnici jsem si poležela jenom od úterý do pátku, to mě propustili a to už mi bylo úplně dobře.
Prosím tě, a ten transfér to je jako umělko-IVF? A co vlastně máš za problém, cyklus 40ti denní zase takový problém není, ne, ještě když ovulaci máš.
Tak holky, já sice vím, že nejsem zrovna ta pravá to tady teď honit, ale ozvěte se brzo, baby
Zatial se mějte ![]()
@meguš - diky moc za odpoved
no cyklus mam 43 dnu, ale nevyslo mi IVF dva transfery kvalitnich embryi a mne by zajimalo jestli je deloha ok, vubec ani nevim, jestli mam pruchozi vejcovody, proc se nedarilo doma. nechci na dalsi transfery bez vysetreni