Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@margotkaa Ahoj Margotko, to víš, že se můžeš přidat, aspoň nám tady s Raduš bude veseleji
Tý jo, tak to je mi líto, že máš za sebou dva transfery a nic z toho, ale nechápu, proč jsi nešla na tu laparku ještě před tím IVF
??? Třeba máš jen srůsty nebo něco a klidně by to mohlo jít ještě přirozené…a můžu se zeptat, kolik ti je??? A jinak se neboj, laparka je v poho, nic to není
Hlavně, ať ti pomůže, u mě totiž nezabrala a tak ještě čekám do léta a pak taky nejspíš poputuju směr car
Mě totiž zjistili PCO, takže teď s doktorem tak zkoušíme, co zabere a když nic, tak v září tradá směr Olomouc ![]()
@meguš Ahoj Raduš
… no to je dost, už jsem myslela, že jsi na mě zapoměla
Takže ty teď pilně studentíkuješ jo
tak ať už to máš hlavně zdárně za sebou a máš klid, musí to být muka, co
Já taky nemám nic nového
Minulý týden jsem byla na gyndě, zase na VYVOLÁVAČKU, už mě z toho asi jebne, fakt
no a domluvili jsme se teda, že 16DC začnu jíst utrogestan a k tomu dostanu nějaký lék METFORMIN či co, je to něco na PCO, mělo by mi to zregulovat cukr v těle a vyrovnat hormony a prý to na dost holek zabírá, tak se uvidí, jestli budu patřit mezi ty šťastné
no to budu mít na květen a červen a pak když nic, tak mi chce ještě nasadit na 2 měs. ten clostil a když taky nic…teda doufám, že se zadaří a budu reagovat
, tak potom už jsme rozhodnuti jít do caru a uvidíme…
No a o těch těhotných mi nemluv, nejhorší je, když vidím ty asociálky a cig..še, jak rodí jedno za druhý, to bych je nejradši do těch pupku fakt nakopala, je mi z nich na
Takže ty teď budeš postupovat jak? Jaké si budeš píchat injekce? Snad už se brzy dočkáme
, dala bych za to nevím co
Tak už musím končit a taky se brzo ozvy…i ty @margotkaa
Mějte se holky, papa
Ahoj holky
Neboj, Ali, nezapomněla
Učím se jak na maturu, jenomže na tu jsem se učila celý rok, kdežto tady se to musím naučit za pár týdnů, hrůza, ale zaměstnává mě to natolik, že aspoň nemyslím na kraviny
Jejky, Ali, to mě mrzí, že furt chodíš na ty vyvolávačky
Ale tak aspoň, že už ten utroš dostaneš. Já jsem ho teď o víkendu dobrala a hned v neděli jsem dostala měsíčky, takže paráda, v pondělí jsem si volala na kliniku, v úterý tam jela a už si píchám inijekce a pokud to dobře půjde tak příští týden, čtvrtek nebo pátek, půjdem na 3.IUI. Takže úkol na příští týden-držet palce
Já už se tak těším
A modlím se, aby to už vyšlo, moc bych si to přála ![]()
margotkaa - jak píše Alča, je divný, že jsi šla nejdřív na IVF a pak až tě posílají na laparku. U tebe to vzali z druhého konce. Kdy se chystáš na laparku?
Tak holčiny papa a písněte ![]()
Čauky Raduš, tak už jsem tady ufff
Promiň, že jsem se tady tak dlouho neukázala, ale prostě nebyl čas a já jsem se na ten blbý PC vůbec nedostala, no prostě hrůza
Tak co, jak se máš? Já celkem ok, 10-tý den teď zobu ten metformin a musím říct, že mě je po něm dobře
Úplně jsem se bála, co to se mnou bude dělat, jak jsem si přečetla recenze, jak bývá holkám špatně, tak jsem z toho měla strach, ale v klidu, k tomu koncem týdne přidám utroš a další měsíc clostil, tak uvidíme, co to se mnou udělá
Já to teď vůbec neřeším, jím ty prášky, ale vůbec mě nenapadne si udělat nějaký test, ať je to ovulační, nebo těhotenský, prostě na to teď seru, už se těším na léto a nějaké mimčo teď vůbec neřešíme
Prostě se to jednou povede, spíš už jsem klidná z toho, že v to září už půjdeme směr klinika a to mě asi uklidňuje
Navíc se teď segře narodila holčička, Barborka
, tak teď jsem taková naměkko z ní
, je nádherná, bobeček krásný
A co ty, jak pokračuješ? Šli jste na to IUI? Neboj, myslela jsem na tebe a držela palce o sto šest
Tak už musím končit, zachvilku valím do práce
…až do 19
, no hrůůůza, vůbec se mi nechce
Tak zatím pa a písni brzo…
Paaaaaa
Ahoj Alenko, jsem tady, neboj
Já jsem teď absolutně vytížená, dneska jsem přijela z dalšího týdenního školení v Benešově u Prahy a za 14 dní mě už čekají ty báječné a úžasné zkoušky
Musím se naučit 195 otázek jenom k ústní a u písemné části budu zodpovídat 60 otázek, které jsou všechny do jedné chytáky
Takže z toho mám hlavu jak pátrací balón
Jinak jsem to minulé pondělí, myslím že, to bylo 13tého, prodělala 3 IUI a bylo to maso. Strašně moc si přeji, aby to už vyšlo. Teď v pondělí jedu na krev a v neděli si budu dělat test. Na ty inijekce jsem nijak extra zvlášť dobře stejně nereagovala. Musel mi jich zase přidávat, takže celkem jsem si jich musela píchnout 12 a jako bonus navíc ještě pregnyl, takže břicho rozpíchané, samou modřinu, hrůza. A aby toho nebylo málo tak mi po tom IUI bylo tak strašně zle. Tu půlhodinu co se tam musí po zákroku ležet, jsem se tam prosvíjela v křečích a chtělo se mi i
, svalový třes takový, že jsem málem pak nedošla ani na WC se obléct. Sestřička, když mě viděla tak se úplně zhrozila. Fakt doufám, že to už klaplo, protože mám absolutní nechuť to podstupovat celé znova. Možná jsem už i unavená a vynervovaná z těch zkoušek, ale fakt už asi nemůžu.
Pre boha, to je teda zatím jakýsi depresivní
Tak už nic radši psát nebudu
Tak dlouho čekáš na odpověď a já ti tady tak hučím
Radši mi napiš co nového u tebe, doufám, že ty jsi na tom dobře
Měj se hezky Ali a drž palce
Ahoj Raduš
Tak co, šprtáš, šprtáš
Určitě už se těšíš, až budeš mít všechno za sebou a budeš zase „normálně žít“, že
? Ale když jsi teď „absolutně vytížená“, tak já si nemám s kým psát jako
Margotka se na nás vykašlala, tak jsme tu zůstali zase jen my dvě
Ale to počasí je hnus, že…je mi strašně moc líto těch lidí, jak jsou u nich ty povodně, no hrůza…doufám, že u vás je to OK?
A co IUI, vyšlo to
? Držela jsem palečky
U mě zatím nic moc nového, zítra jdu mudrovi, tak uvidíme
Už 2 měs. jím ten metformin na PCO, tak jsem zvědavá, jak to tam uvnitř bude vypadat…myslím si, že mi to trošku srovnalo hormony, protože jsem za 14 dní zhubla 3kg, tak už jen aby mi to navodilo ovulaci a // na TT a budu nejšťastnější člověk na světě
Další měsíc už mám koooonečně začít brát ten clostil, tak uvídíme…ale už jsem smířená s tím, že od září začneme jezdit směr CAR. No nic, tak už budu pomalu končit, přišla jsem z práce a mám děsný hlad. Tak se měj pěkně a písni co nejdřív…Papa ![]()
Ahoooooooooooooooooooooooj Alenkoooooooooooo
Tak hlásím, že mám zkoušky za sebou!!! V pondělí jsem psala testy, v úterý jsem ještě šprtala, protože jsem šla na řadu až dneska, a dneska jsem zvládla ústní, takže je to doma
Jsem hrozně šťastná, moc jsem se toho bála a teď nemůžu uvěřit, že už to mám konečně za sebou. Cestou domů jsem plánovala co všechno budu dělat, kam půjdu, co všechno doma uvařím a upeču, těším se jak pouklízím a poumývám okna, aaaaaaaaaaaaach paráda, fakt zase svoboda, čistá hlava, neuvěřitelné ![]()
Jinak žádné dobré zprávy nemám, třetí pokus nám nevyšel, takže budeme podávat žádost na pojišťovnu a čeká nás umělko
Doktor mi jasně řekl, že další pokus inseminace je zbytečný, že nám to zbytečně ubírá peníze, které se nám můžou hodit na to umělko, takže teď jsem to vypustila a dali si oddychový čas a čas na rozmyšlenou.
Ali jdu, musím se okoupat a jsem utahaná jak kotě, takže usnu jak poleno
Ale už se ti budu plně věnovat a vynahradím ti ten čas kdy jsem se nemohla s tebou spojit.
Tak paaaaaaaaaaaaa ![]()
Ahoj Raduš, tak jsem tadyyy ![]()
Promiň, že píšu až teď, ale vůbec jsem se nedostala k PC, dělala jsem teď přes ty vedra same 11-ky a večer jsem byla KO
, na PC jsem neměla ani pomyšlení! Teď to bude zase trošku lepší, ale za 14 dní se rozbíhají dovolené, tak to bude zase
…A co, jak je, jak se máš
??? Jo a abych nezapoměla, tak nejprve velká GRATULACE
a vrácení do „svobodného“ života
Určitě si teď s chutí užíváš každý den, že
To je fajn, že už to máš úspěšně za sebou, aspoň můžeme zase normálně pokecat ![]()
Mrzí mě, že vám to IUI nevyšlo
, ale zase musí být člověk pozitivní, IVF už určitě výjde, uvidíš
U mě taky nic nového, vykašlala jsem se na toho mojeho doktora a po dovolené jdeme směr CAR, už se nemůžu dočkat, až se něco začne dít!!! Teď beru jen utroš + metformin. Gyndář mi napsal ještě clostil, ale jelikož mi sdělil, že se mám ukázat, až budu těhotná a nebo až na konci srpna, tak jsem se rozhodla, že na to ser…bez ultrazvuku si to nechci lajznout, mám strach, že se mi udělají cysty a u mého PCO si myslím, že k tomu můžu být ještě náchylnější
Takže ho zbytečně do sebe neláduju a už se těším na konec prázdnin ![]()
Jo a můžu se tě zeptat, kolik tak +- stojí to IUI? Nevím, co nám při PCO doporučí, jestli to má vůbec smysl, ale ať jsem tak trošku v obraze
Už budu pomalu končit, ještě musím dodělat Krtkovy dorty, peču 2 najednou, tak jsem z toho už úplně
, v So slavím narozky a bude nás hooodně
Tak zatím paaaa a odepiš brzy ![]()
Ahoj ahoj ahoj
Už jsem si říkala jestli ses na mě nevyprdla
Jsem ráda, že si s tebou můžu zase povídat
My toho máme v práci taky moc, jedna kolegyně je nemocná a všechno musíme dělat za ni, takže přesčasy na každodenním pořádku
A kdyby to aspoň bylo poznat na té výplatě ale… ![]()
Byli jsme hrozně zklamaní, že ten poslední pokus nevyšel, ani se mi nechtělo k doktorovi jet. Nechtěla jsem slyšet, že zase nic. Ali, my jsme za to IUI platili 1500,– + léky co ti předepíše doktor na stimulaci, ale liší se to Car od Caru a nevím jestli na tu cenu nemá vliv i pojišťovna ![]()
Když mi doktor teď vysvětloval to umělko a +/- říkal ceny tak se mi jenom protočily panenky a můj ten to rozdýchával až do večera, než byl schopný se o tom začít bavit. Je to hrozné. Doufám, že ten první pokus vyjde, protože další by jsme si dovolit teď určitě nemohli. Doktor nám to v rychlosti spočítal zhruba na 28 000!!!
Ještě teď je mi z té sumy špatně
Kdyby aspoň část vrátili, když se to nepovede…Brrrrrrr radši na to nemyslet.
Myslím, že je dobře, že ses na svého doktora vyprdla, já bych to udělala už dávno, neměla bych takovou trpělivost jako ty
Teď jsem byla překvapená, když jsem se bavila se známou a z ní vypadlo, že má taky PCO a dokonce chodí do stejného caru a ke stejnému doktorovi a jim řekl, že IUI smysl nemá, že by jim doporučil rovnou IVF
Hleděla jsem jak blázen, protože já k tomu PCO mám ještě i tu endometriózu a nám normálně řekl, že by začal tím IUI, nechápu ![]()
Jéééééééééé ty máš narozky…tak všechno nejlepší, hodně zdravíčka, štěstíčka, mějte se se svojim rádi a hlavně ti přeju ty víš co… ty dvě vytoužený čárečky a za pár měsíců malou Elenku ![]()
Tak se měj hezky a těším se až se ozveš Paaaaaa
Ahoj holky, sleduju tuto diskuzi už dlouho a pořád se odhodlávám napsat… Já mám také PCO, ikdyž asi jen nějakou slabší formu, protože nemám žádné z těch příznaků, normálně ovuluju, ale v pozdější části cyklu a vajíčko pak není kvalitní. Nicméně já už jedno dítě i přes PCO mám
Byli jsme 1× na IUI, to nevyšlo, pak jsem šla na laparoskopii, kde vše zkontrolovali a udělali mi „poškrábání“ vaječníků, tím se poruší ta vrstva, kde jsou právě cystičky. Jelikož už jsme se snažili rok, tak jsme hned po zákroku šli na další IUI a otěhotněla jsem. Takže těžko říst, zda to nakonec šlo přirozeně nebo díky IUI. Něco jsem si píchala před IUi a pak už jen brala Utrogestan. Těhotenství bylo bezproblémové a dítě je zdravé.
Teď je mu 1 a 3/4 roku a snažíme se o další. Pozitivní na celé věci vidím to, že konečně na sobě pozoruji ovulaci - je to dost velká bolest jako při ms a je to fakt kolem půlky cyklu ![]()
Tímto jsem vás chtěla povzbudit a vlastně jsem zase na jedné lodi s vámi.
Jinak IUI nás nestálo nic (nebo fakt jen nějakou zanedbatelnost částku za léky, ale max. 1000,– Kč když to přeženu) byli jsme v Praze v Gennetu, u paní primářky Brandejské. Byla super, nenutila nás hned do IVF - jak to někde dělají
ale snažila se zjistit příčiny, posílala nás na všechny možné vyšetření a nakonec mi doporučila i tu laparoskpopii.
Mějte se hezky
Ahoj Raduš, tak jsem tady
…to poslední dobou to nějaka brzdím, že
? Ale já prostě nestííhám vůbec nic, hrůza
Jo no, práce habaděj, jak píšeš, ale výplata pořád stejná, to znám
A jak se máš? Já vím, pořád stejně, do práce, z práce a pořád dokola ![]()
Je mi moc líto, že vám ten poslední pokus nevyšel
Tak to IUI cenově celkem jde, IVF už bude větší maso, že? Tipuju tak 20 000, že? Já mám teď 10 dní spoždění MS…beru ten utroš, tak mi to vždycky chodilo+- do 5 dnů a teď už 10-tý den nic, nějak mě bolí prsa, ale pořád si říkám, že si to jen nalhávám, že prostě určitě nemůžu být těhotná…6-den spoždění jsem měla TT negat., teď jsem ještě netestovala, bojím se
Pak ale nevím, jestli bude zase negat.tak se mám asi objednat k doktor. na vyvolávačku, že? Ale nechápu, že by mi to ten utroš nepřivolal tu MS, no uvidíme, jak se to vyvrbí
No nic, tak už musím končit, zachvilku valím do práce, dneska mám 11-ku, no fůůj ![]()
Měj se hezky a písni brzo. Papapa
Ahoj, jo, žiju
Ale jak je pěkně tak pořád někde trajdám a domů přijdu až večer a to se tak max. rozplesknu na gaučíku a nebo rovnou odpadnu do postele
Jak se máš? Něco nového, kdy se chystáte na tu dovču? Někde jsem teď četla, že hodně lidem, kterým nešlo mít miminko právě dovolená a změna prostředí prospěla, hm? ![]()
Já jdu zítra k doktorovi na krev a začínáme s IVF…Je to tak zvláštní…nikdy mě ani nenapadlo, že bych mohla mít takové problémy. Někdy se dívám na lidi okolo co mají děti a přemýšlím, jestli vůbec ví, jestli si to vůbec uvědomují, jaké mají štěstí, že nemusí nic takového podstupovat, trápit se, cpát se jakousi chemkou. Jedinou jejich investicí do toho pořídit si dítě je max. koupit vitamíny a těhotenský test. Přiznávám se…závidím jim ![]()
Ali, musím jít, moc jsem toho nestihla písnout, ale příště se polepším ![]()
Pa