PCO bez MS a po dvou IVM

550
26.9.11 16:35

PCO bez MS a po dvou IVM

Milé snažilky, ráda bych se podělila s někým o zkušenosti, zážitky, doporučení,… Mám za sebou 2×IVM, z toho jednou bez ET a jednou neúspěšný ET se dvěma morulkami. Po vysazení léků po 2. IVM přišla MS. Teď jsem 12.DC. Má cenu měřit BT? Jak vypadá křivka? Před IVM k ovu nedocházelo vůbec. Z hysteroskopie zjištění, že jeden vaječník je jen částečně průchodnej. Může po stimulaci naskočit cyklus s ovu? :think:
Já vím.. hodně otázek. Doufám, že se někdo přidá a můžeme se podělit. Téma je široké!!
Těším se!

Příspěvek upraven 26.09.11 v 17:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2058
26.9.11 16:58

Ahoj Kacilko, nemam vlastni zkusenost, ale par holek tady psalo, ze jim odber vajicek pri IVF porusil krusticku na vajecniku a ony pak prirozene otehotnely, i kdyz bylo IVF neuspesne.

Ja mam PCO bez MS, nakonec jsem otehotnela prirozene jen pri brani utrogestanu, aby mi chodila MS.

Je mi lito, ze IVF nevysla a drzim palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
26.9.11 17:09

Ahoj Eli11, byla jsem na IVM… to je jen trošku jiné ve stimulaci.
Děkuju za reakci. Budeme to samozřejmě zkoušet.

Vím, že k ovu dochází různě… ale mám počítat tak 14.-16 DC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
27.9.11 00:43

Aha, to se omlouvam, myslela jsem, ze jsi se upsala. :oops: Ale OPU by mohla pomoct stejne jako u IVF.

Beres taky utrogestan? Ja bych na ovulaci pocitala tak tech 14-16, mozna i dyl. Mela jsem ho zacit brat 14. den cyklu, ale to bych nedelala, kdyz se vezme driv, tak to blokne ovulaci. Ten cylus, co jsem otehotnela, jsem si to posunula hodne, nevim ale presne o kolik (mozna 18., 19. den), bylo to zrovna obdobi, kdy jsme se cilene nesnazili, vlastne to bylo dost prekvapko (dite jsme planovali pozdeji, flakala jsem brani utrogestanu :-) ). Taky zalezi, jak moc si chces protahnout cyklus, pak to zacina byt na dlouhy lokte.

Jinak krivku bazalni teploty jsem si delala asi vseho vsudy dvakrat a bylo to jak na houpacce bez jakekoli logiky. Ale ja bych rekla, ze mam ovulaci jenom tak jednou do roka. Aspon kdybych nebrala utrogestan, tak bych menstruovala nejdrive jednou za rok, jestli vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.9.11 12:16

Napíšu také svou zkušenost - sice se nám zadařilo celkem brzo, ale mám jak PCO, tak endometriozu a i jiné hormony rozházené. Cyklus jsem měla 40-60dní, někdy pomohla až injekce a někdy když se mi to zdálo už dlouho, tak jsem měla doma Utrogestan, kterým jsem si menses vyvolala. Nejdřív jsme mimču nechávali volný průběh cca 1/2roku a nic, pak operace, antikoncepce na rok a řekla jsem si, že to zas necháme být - vzhledem k různým problémům a když se nebude dařit rok, tak to budeme řešit. Menses po vysazení přišla jedna po 65dnech - až po Utroši, další už nedošla, když to bylo zas přes 60dní zaváděla jsem Utroš a nepomohl aní ten, udělala test a byl pozitivní..proč to ale píšu, dle ovulačních testů - dříve, nikdy ovulace neproběhla, dělala jsem testy od 12 do 25dne cyklu, podle UZ jsem otěhotněla až 35den cyklu, což bych těda vůbec nečekala, že může být i takhle pozdě! Všude se píše, že cyklus nad 35dní je většinou anovulační, asi né všechny..pak mě také napadlo, když mi dříve dávali Utroš na srovnání ( před operací), tak sice menses chodil kolem 28dne, ale v podstatě ovulace nikdy proběhnout nemohla, neb jí blokoval, pokud to mám nastavené na 35den cyklu. Chápu, že čekání je dlouhé a 60dní je fakt dost, ale co když více holek s PCO to má nastaveno podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí