Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hrochosaurus: Ahoj a mohu se zeptat, jak ti to bylo zjištěno? Máš udělaný hormonální profil?
@jilaa hormonalni profil mam urcite, protoze podstupujeme asistovanou reprodukci, ale neznam sve hodnoty
zjisteno mi to bylo v CARU
Hrochosaurus:Já dle HP mám taky PCO, byla jsem poslána na endokrinologii, tam jiné testy a PCO nepotvrzeno, takže netuším jak se tedy věci mají. Docela mě to štve, už jsem myslela, že vím na čem jsem.
@jilaa takze objednat na endokrinologii? Ja PCOS asi mam MS vubec bez utrogestanu, nebo clostylbegitu nedostavam:-( a navic po vysazeni HA se uacalo projevovat akne…v 31 letech vypadam jak 15ti letej kluk
@Zupa To mě mrzí
ale třeba už ovulace proběhla a nebo teprve proběhne, uvidíš v pondělí… A nebo se to rozjede od dalšího cyklu ![]()
A jinak to spermio je celkem rychle, spíš záleží na dr. jak moc mají pacientů… My jsme šli pro výsledky asi až po 3 týdnech, protože měli plno a čekali jsme ještě na moje výsledky z krve, ale na papíru bylo datum ještě z toho dne, že to bylo hotové…
Jinak u mě zatím nic nového, jsem 30.DC a čekám na MS. Bolí mě trochu prsa, občas píchne v podbřišku a včera jsem i usnula odpoledne, ale to je spíš z toho tepla
Dneska ráno jsem měřila BT a byla 37,13. Ale myslím si, že je zvýšená, protože je teplo a ještě jsem byla zakrytá… Ale jindy jsem mívala jen třeba 36,2 nebo dokonce i 35,8… Jinak teda teplotu neměřím pravidelně… Tak se nechám překvapit a když nedojde, tak si o víkendu udělám těhu test… ![]()
@hrochosaurus Ahojky, mě bylo PCOS zjištěno v CAR z krve i UTZ, bez hormonů jsem neměla vůbec MS. Tak jsem se řídila podle nich, nejdříve šel přítel na spermio - v pořádku, zkoušela jsem 2× Clostík - bez úspěchu a byla jsem na vyšetření průchodnosti vejcovodů - v pořádku. Nevyhovoval mi jejich přístup (po dvou měsících mě tlačili do IVF) tak to teď řeším jen s mým gynekologem a na endokrinologii chodím jen se štítnou žlázou. Dr. o tom ví a říkala, že léčbu nechá na gynekologovi, ale kdybych cokoliv potřebovala, stačí říct…
Hrochosaurus: Já po vysazení 7 měsíců žádná MS. Ted poprvé po 9 měsíci jsem dostala MS, užívám Gynex a Nosifol. Mám taky 31 let a akné a vše okolo taky
. Bojuji zatím sama, doktor zatím neřeší:-(
Jé tak to jste mě holky potěšili, doufám že budeme vědět taky výsledek brzy
Ovulace prý z 90% neproběhla a ani se to neočekává na pondělí, přímo řekl že vaječníky absolutně nereagují.
Prý tomu z části brání i endometrioza, ale v pondělí budeme chytřejší ![]()
@jilaa ja jsem doted pila jen kontryhel a brala nosifol, o gynexu mi rekla nedavno kamaradka, tak ho take zaradim. Kvuli akne jsem byla i u dermatologa a stejne rekl, ze kdyz chceme miminko, tak mi napsat nic nemuze. Doporucil sirove mydlo a nic vic. Tak jsem nasadila vysoce kryci makeup a zatim to resim takhle
Ahoj, chtela bych vas vsechny podporit a rict vam ze i s PCO se miminka dockate.Pred 2 lety mi zjistily Pco po roce
Snazeni.2 mesice jsem brala Clostik, nic, pak mesic pauzal, aby mi neprestimulovali vajecniky, kazdy mesic folikulografie porad nic.pak dalsi 2 mesicni cyklus, z dvojitou davkou..porad nic.tak objednani na driling vajecniku…clovek zase jen ceka…po drilingu hned ma 1 ovulace, ale nic. Majzel ma spermiogram uplne v poradku.Pote zase 2 m3sice clostik..a porad nic. ovulace ob mesic. objednana do Caru, objednani trvallo 6 nedel, zase cekani. prijdu tam 12.5 a dr mi zdelila, ze tam mam folikul jako brno a ze brzo praskne. opravdu prasknul ten vecer.to jsem na sobe poznala…bolest bricha jako blazen…a k tomu si mas jeste uzivat…respektive musis…fakt nic moc…ale asi to k necemu bylo…27.5 jsem zjistila ze cekame miminkooooooo…ptoto chci vsechny podporit ono to prijde…
Já taky piju kontryhel a ještě drmek. před Gynexem jsem brala Regalen- taky od energy, prý nastartuje tělo a lépe účinkuje Gynex. Už jsem z toho, ale unavená 9 měsíců po vysazení Ha a žádný velký pokrok
, kdybych neměla tolik roku tak to asi nechám, ale copak po 30 můžeme čekat na zázraky ![]()
Hlavajdaz: zatím tvrdí, že se to srovná a měsíce utíkají
, ale už jsem objednaná k Dr tak se musím domluvit co dál.