PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
965
29.5.15 17:05

Ahoj holky,
na konci ledna jsem vysadila HA, s tím, že v létě se začneme snažit o miminko. Po vysazení přišla MS normálně, jako vždy. Další se už neobjevila, dostala jsem vyvolávačku, po které jsem to dostala, spíš takové slabé…Čekala jsem na další měsíc a zase nic, dostala jsem Norethisteron, po týdnu braní se dostavila MS a poté jsem měla přijít na kontrolu na gyndu.
Z krve mi zjistili, že mám všechny hormony v pořádku, i testosteron. Sám doktor říkal, že s tím žádnej problém není. Potom mi udělal ultrazvuk, kde mi zjistil PCO. Doma jsem z toho byla docela vykolejená a zklamaná. Dostala jsem další Norethisteron na týden, a Inofolic k tomu. Teď v pondělí večer, beru poslední Norethisteron, potom bych to měla dostat. Další cyklus by měl být už s INOFOLICEM, tak uvidíme, jak to dopadne.
Chci se zeptat, jak je možné, že mám hormony v pořádku a i přesto mám PCO?? Je tu někdo takový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
29.5.15 18:34

@Jela čekám na prodloužení smlouvy v práci… Končí mi na konci července, tak jen tak radši pro sichr, kdyby něco… :) uvidíme.. Snad inofolic zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
29.5.15 19:45

@MaťulkaH tak mě by to popravdě samotnou nenapadlo jít na folikumetrii, ale doktor chce vidět jestli bude vidět po laparce nějaký efekt a já jsem sama zvědavá :mrgreen:

Já bych tomu taky chtěla nechat co nejvolnější průběh, na druhou stranu přítel chce max. do 45 let pak už se nebude cítit, což chápu. A moje mamka je vážně nemocná a chci aby jí naše děti poznali a prožili s ní co nejvíce let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
31.5.15 15:05

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a jak vidím, mám co dočítat :D
Chci se ale s vámi podělit o můj poznatek… Když jsme se před rokem rozhodli že chceme další mimčo a já vysadila antikoncepci, tak jsem měla cykly 35-38 dnů a při první folikulmetrii jsem podle dr. měla mít i ovulaci. Pak už při dalších kontrolách nic a i ms přestala sama přicházet. Od února jsme se přestali snažit a naopak jsme si začali dávat pozor a cykli se mi zkracují. Poslední byl dokonce klasických 28dní. Věděla jsem, že má psychika velký vliv, ale že až takový, to mě překvapilo… Od příštího měsíce se chceme zase začít snažit, ale mám teď dilema, jestli začít chodit k dr. Abych tu MS psychicky zase nevystrašila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
31.5.15 16:40

@Jela bez dětí být nechci to vím jistě, kdyby nebyla jiná cesta přišla by na řadu adopce, s přítelem jsme o tom mluvili a nebyl by proti. Já ale pořád pevně věřím že to nebude třeba, 5 let je na snažení podle mě dlouhá doba a doktoři dneska umí zázraky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
31.5.15 21:17

@Jela Abych pravdu řekla, tak zatím jsem doktory moc nevyužila, zkouším jen bylinky a přírodní doplnky. Jediné co beru je Metformin. Až minulý měsíc jsem kývla na tu laparku a ted jsem zvědavá jestli to k něčemu bude. Sice mi u operace zjistili endometriozu ale alespon vím na čem jsem.

Ty o hormonech nebo umělém oplodnění neuvažuješ vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
31.5.15 22:35

Čau, zdravím :mavam:

chtěla bych se zeptat je tady někdo komu řekl doktor že je v podstatě v přechodu a nakonec se to zase dalo do hromady a má děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
1.6.15 07:46

@Jela diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
3.6.15 10:54

Holky, mam dotaz - mate nektera zkusenosti s pripravky NOSIFOL nebo INOFOLIC? bylo mi to doporuceno v ramci PCO.. doma mam NOSIFOL, dobiram krabicku a premyslim, jestli koupit zase NOSIFOL nebo tentokrat INOFOLIC (NOSIFOL jsem brala pred pul rokem - po revizi po zamlklem tehu jsem ho uz nepila).. slozeni je stejne, akorat v NOSIFOLU jsou navic jeste vitaminy.. poradite nektera? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
3.6.15 12:06

@petramarkech me nejak zvlášt nepomohl Nosifol Inofolic je podle me uplne to samé…myslím že je skoro jedno co bereš..zksu a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
3.6.15 14:08

@InExile @Jela stejne beru skoro porad hormony na cyklus i ovulaci, tak si nejsem jista, v cem by mi to melo pomoct - ale je tam aspon ta kyselina listova, tak si koupim asi ten NOSIFOL zase a budu pokracovat - diky za nazory :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
3.6.15 15:43
@petramarkech píše:
@InExile @Jela stejne beru skoro porad hormony na cyklus i ovulaci, tak si nejsem jista, v cem by mi to melo pomoct - ale je tam aspon ta kyselina listova, tak si koupim asi ten NOSIFOL zase a budu pokracovat - diky za nazory :hug:

tak jestli ces kyselinu listovou tak si kup Femibion to beru ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
9.6.15 09:05

Holky tak jsem byla včera na folikumetrii byla jsem zklamána já i doktor, v pondělí jdu pro jistotu ještě jednou ale prý vajecníky nereagují ani náznakem. Máme se rozmyslet jestli to chceme dál zkoušet přírodní cestou
nebo jestli to sveříme do rukou doktoru.
Přítel jde v pondělí na spermio tak jsem zvědavá jak dopadne. Nevíte za jak dlouho by jsme mohli znát výsledek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
9.6.15 15:50

@Zupa přítel znal výsledky do dvou hodin ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hrochosaurus
9.6.15 23:24

Ahoj holky chtela bych se zeptat. Mam zjistena PCOS, hodnoty neznam, toto mi zjistili v Pronatalu, jak nalozit z touhle informaci. Endokrinologie? Gynekolog? Nebo resit nekde uplne jinde? Dekuju

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex