PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6770
11.6.15 10:56

To ten můj s tím přišel sám, když viděl, jaké dávky hormonů jsme musela píchat, polykat a lepit, ale zase nechce slyšet o náhradní matce - v rodině a mezi přáteli žádná potencionální není, a je to příliš veliké riziko. Já věřím, že jednou budeme mít i své a věřím, že nebudeme dělat mezi adopčátkem a narozeným rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.6.15 11:11

Tak to ti fandím, že to máte takto srovnané. Můj se neptá na nic, jen ví že někde jedu k doktorovi, ale o nic víc se nezajímá. Když vidí, že jsem zdrblá tak se semnou ani moc nebaví, vlastně mu ani nedochází proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
11.6.15 11:26

Já měla stimulaci komplikovanou už kvůli PCO…zase se snažím shodit, co jsem stimulací a ležením nabrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.6.15 16:54

Jilaa dekuji…nevym jestli je to bylo tim kotvicnikem..tezko rict…ale verim tomu..spis to bylo o psychyce..pac kdyz me objednali do Caru, tak jsem na 2 mesice prestala resit nejake plodne a neplodne dny…a ruzne veci. nebyla jsem na folikulografii a spis jsem premyslela a rikala si..ze uz to nebude trvat tak dlouho a co semnou asi budou delat…no a ono to pak prislo hned za mesic..tak tezko rict…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.6.15 16:56

Pady 2.Jsi dobra ze jsi tolik schodila…ja jsem taky takova oplacana…:-))))
ale aby na tebe nakej doktor hned zacal rvat mezi dverma tak to je teda husty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
13.6.15 20:31

@Hlavajdaz No neřval, ale je to nevychovaný hovado…Už je primář, ale chová se stejně stále. Kolegyně, která ho zažila jako mladého doktora (teď už je v důchodu),mi vyprávěla toto. Němohla otěhotnět, a pak ve 40 zjistila, že je těhotná. On se jí zeptal, jestli jí toho má zbavit. A ona, že ne. Na to jí řekl: taková stará bába a ještě chce dítě…bylo to ještě za komunistů…no, pak začala špinit a doktor řekl, že musí na interupci a sestřička 8o 8o 8o 8o tomu zabránila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
14.6.15 14:59

Tak to je docela drsný…ale co mě také zarazilo..má zkusenost…jedna dr., která zastupovala tu mou v caru, tak když jsem šla poprvé na ultrazvuk v 5 týdnu těhotenství tak když ho udělala tak říká..no je to tam..ale v podstatě to nemá ani srdíčko, takže to je jako nic…
Nejsem žádná citlivka, ale takovéhle bůůůůů by vůbec neměli dělat v Caru..když si vezmu, ze jsou ženský co na miminko čekají i několik let..a když pak otěhotni a ona jim řekne tohle…Bych ji propleskla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
15.6.15 17:15

Ahoj, mám PCO, hormony dle doktora v pohodě, beru Inofolic a tenhle měsíc jsem zkoušela ov. testy…9.den byla slabá čárka, 11. den čárka sílila a dnes 12.den se neobjevila vůbec žádná…Myslíte, že ovulace už nastala a prošvihla jsem to, nebo to teprv bude nebo nebude?
BT měřit moc nemůžu, chodím na 3 směny, tak pokaždý vstávám v jinou dobu… :nevim: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
15.6.15 17:25

@IvePr Pokud jsi měla včera nejsilnější čárku, tak teoreticky je šance dnes a zítra…pozitivní ovulační test hlásí ovulaci předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
15.6.15 17:41

Ahoj holky, jdu se vám pochlubit, dneska dorazila třetí přirozená MS a to dokonce jen po 34 dnech!!! :dance: Mám radooost! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
15.6.15 17:55

Čárka právě silnější než kontrolní nebyla. V lednu jsem vysadila HA a od tý doby bych bez hormonů neměla ani MS, tak od poloviny května beru inofolic, tak jsem právě byla zvědavá, jestli to tenhle cyklus už zabralo či ne..Tak asi ne.. :twisted: Uvidíme, v srpnu mám jít na kontrolu, tak se uvidí. Samozřejmě když nepřijde MS, mám naklusat dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
15.6.15 18:11

@IvePr Ahojky, já jsem HA vysadila minulý rok v červnu a MS ani OVU mi vůbec sama nechodila, takže jsem podstupovala vyvolávačky a i dva cykly s Clostíkem a bez úspěchu… Po tom druhém Clostíku mi dorazila MS sama poprvé (v lednu) no a pak jsem lékaře odkládala tak dlouho, až nakonec MS dorazila sama (v květnu) a dnes po 34 dnech znova! :-) Ovulace nevím jestli proběhla, ale nejspíš ano, protože jsem jeden večer (19.DC) cítila fakt velkou bolest a píchání vlevo v podbřišku, tak si to aspoň myslím :nevim:
Ze začátku jsem z toho byla strašně smutná a zoufalá, že nemám menstruaci ani ovulaci, pořád jsem chodila na UTZ a vyvolávačky a pak mě to prostě přestalo bavit, protože mi z toho všeho bylo zle, byla jsem opuchlá, zavodněná, akné se mi dělalo a přibrala jsem asi 5kg… Tak jsem to prostě vzdala a ono se to samo vzpamatovalo a teď jsem za to strašně ráda, že jsem to vydržela 8)
Radím ti ještě zkusit chvilku počkat, jestli se ti třeba ovulka a tím pádem i MS nenastartuje sama díky tomu Inofolicu (když píšeš, že hormony máš v pořádku). Já mám PCO potvrzené z UTZ i z krve - opravdu hodně špatné výsledky a začíná se to srovnávat (možná nejvíce pomohl Letrox na štítnou žlázu). Ale na druhou stranu to dobře chápu, že je těžké čekat… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
15.6.15 18:49

@Jela teď jsem si dělala test znova a čárka se objevila, skoro ta samá jako včera, tak nevím… :nevim: Odpoledne to bylo možná tím, že jsem hodinu a půl před testem lohnila vodu… Nicméně asi budu testovat dál..Cykly nemám pravidelný, víceméně, bez hormonů žádný…Takže nevím kdy to má příjít.. :,(
@MaťulkaH a snažíš se o miminko? Mně brali krev na hormony i na štítnou žlázu a všechno vyšlo v pohodě a v normě…PCO bylo vidět na ultrazvuku, víc mi k tomu řečeno nebylo. Jen, že pokud chci v nejbližší době otěhotnět, mám si koupit Inofolic, beru dva denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
15.6.15 18:56

@IvePr Ano, snažíme se právě už ten rok… Byla jsem i ve dvou CARech na kompletní hormonální profil a vždy mi řekli, že mám obrácený poměr hormonu LH a FSH a že štítná žláza je v normě… Ale naštěstí moje obvoďačka mě odeslala na endokrinologii, protože mi to pořád kolísalo no a endokrinoložka mi řekla, že hodnoty mám sice v normě, ale když chci otěhotnět, tak musí být poloviční! 8o Možná CAR spoléhal na to, že to nezjistím a na základě toho pak budu muset na IVF… No nevím, pak už jsem tam nešla a chodím jen k mému gynekologovi, který je skvělý a má lidský přístup :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
15.6.15 20:16

@MaťulkaH A jak dlouho, jsi brala HA? Ty jsi nezkoušela INOFOLIC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí