Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To ten můj s tím přišel sám, když viděl, jaké dávky hormonů jsme musela píchat, polykat a lepit, ale zase nechce slyšet o náhradní matce - v rodině a mezi přáteli žádná potencionální není, a je to příliš veliké riziko. Já věřím, že jednou budeme mít i své a věřím, že nebudeme dělat mezi adopčátkem a narozeným rozdíl.
Tak to ti fandím, že to máte takto srovnané. Můj se neptá na nic, jen ví že někde jedu k doktorovi, ale o nic víc se nezajímá. Když vidí, že jsem zdrblá tak se semnou ani moc nebaví, vlastně mu ani nedochází proč.
Já měla stimulaci komplikovanou už kvůli PCO…zase se snažím shodit, co jsem stimulací a ležením nabrala…
Jilaa dekuji…nevym jestli je to bylo tim kotvicnikem..tezko rict…ale verim tomu..spis to bylo o psychyce..pac kdyz me objednali do Caru, tak jsem na 2 mesice prestala resit nejake plodne a neplodne dny…a ruzne veci. nebyla jsem na folikulografii a spis jsem premyslela a rikala si..ze uz to nebude trvat tak dlouho a co semnou asi budou delat…no a ono to pak prislo hned za mesic..tak tezko rict…
Pady 2.Jsi dobra ze jsi tolik schodila…ja jsem taky takova oplacana…:-))))
ale aby na tebe nakej doktor hned zacal rvat mezi dverma tak to je teda husty…
@Hlavajdaz No neřval, ale je to nevychovaný hovado…Už je primář, ale chová se stejně stále. Kolegyně, která ho zažila jako mladého doktora (teď už je v důchodu),mi vyprávěla toto. Němohla otěhotnět, a pak ve 40 zjistila, že je těhotná. On se jí zeptal, jestli jí toho má zbavit. A ona, že ne. Na to jí řekl: taková stará bába a ještě chce dítě…bylo to ještě za komunistů…no, pak začala špinit a doktor řekl, že musí na interupci a sestřička
tomu zabránila
Tak to je docela drsný…ale co mě také zarazilo..má zkusenost…jedna dr., která zastupovala tu mou v caru, tak když jsem šla poprvé na ultrazvuk v 5 týdnu těhotenství tak když ho udělala tak říká..no je to tam..ale v podstatě to nemá ani srdíčko, takže to je jako nic…
Nejsem žádná citlivka, ale takovéhle bůůůůů by vůbec neměli dělat v Caru..když si vezmu, ze jsou ženský co na miminko čekají i několik let..a když pak otěhotni a ona jim řekne tohle…Bych ji propleskla…
Ahoj, mám PCO, hormony dle doktora v pohodě, beru Inofolic a tenhle měsíc jsem zkoušela ov. testy…9.den byla slabá čárka, 11. den čárka sílila a dnes 12.den se neobjevila vůbec žádná…Myslíte, že ovulace už nastala a prošvihla jsem to, nebo to teprv bude nebo nebude?
BT měřit moc nemůžu, chodím na 3 směny, tak pokaždý vstávám v jinou dobu…
![]()
@IvePr Pokud jsi měla včera nejsilnější čárku, tak teoreticky je šance dnes a zítra…pozitivní ovulační test hlásí ovulaci předem.
Ahoj holky, jdu se vám pochlubit, dneska dorazila třetí přirozená MS a to dokonce jen po 34 dnech!!!
Mám radooost! ![]()
Čárka právě silnější než kontrolní nebyla. V lednu jsem vysadila HA a od tý doby bych bez hormonů neměla ani MS, tak od poloviny května beru inofolic, tak jsem právě byla zvědavá, jestli to tenhle cyklus už zabralo či ne..Tak asi ne..
Uvidíme, v srpnu mám jít na kontrolu, tak se uvidí. Samozřejmě když nepřijde MS, mám naklusat dřív..
@IvePr Ahojky, já jsem HA vysadila minulý rok v červnu a MS ani OVU mi vůbec sama nechodila, takže jsem podstupovala vyvolávačky a i dva cykly s Clostíkem a bez úspěchu… Po tom druhém Clostíku mi dorazila MS sama poprvé (v lednu) no a pak jsem lékaře odkládala tak dlouho, až nakonec MS dorazila sama (v květnu) a dnes po 34 dnech znova!
Ovulace nevím jestli proběhla, ale nejspíš ano, protože jsem jeden večer (19.DC) cítila fakt velkou bolest a píchání vlevo v podbřišku, tak si to aspoň myslím ![]()
Ze začátku jsem z toho byla strašně smutná a zoufalá, že nemám menstruaci ani ovulaci, pořád jsem chodila na UTZ a vyvolávačky a pak mě to prostě přestalo bavit, protože mi z toho všeho bylo zle, byla jsem opuchlá, zavodněná, akné se mi dělalo a přibrala jsem asi 5kg… Tak jsem to prostě vzdala a ono se to samo vzpamatovalo a teď jsem za to strašně ráda, že jsem to vydržela ![]()
Radím ti ještě zkusit chvilku počkat, jestli se ti třeba ovulka a tím pádem i MS nenastartuje sama díky tomu Inofolicu (když píšeš, že hormony máš v pořádku). Já mám PCO potvrzené z UTZ i z krve - opravdu hodně špatné výsledky a začíná se to srovnávat (možná nejvíce pomohl Letrox na štítnou žlázu). Ale na druhou stranu to dobře chápu, že je těžké čekat… ![]()
@Jela teď jsem si dělala test znova a čárka se objevila, skoro ta samá jako včera, tak nevím…
Odpoledne to bylo možná tím, že jsem hodinu a půl před testem lohnila vodu… Nicméně asi budu testovat dál..Cykly nemám pravidelný, víceméně, bez hormonů žádný…Takže nevím kdy to má příjít.. ![]()
@MaťulkaH a snažíš se o miminko? Mně brali krev na hormony i na štítnou žlázu a všechno vyšlo v pohodě a v normě…PCO bylo vidět na ultrazvuku, víc mi k tomu řečeno nebylo. Jen, že pokud chci v nejbližší době otěhotnět, mám si koupit Inofolic, beru dva denně…
@IvePr Ano, snažíme se právě už ten rok… Byla jsem i ve dvou CARech na kompletní hormonální profil a vždy mi řekli, že mám obrácený poměr hormonu LH a FSH a že štítná žláza je v normě… Ale naštěstí moje obvoďačka mě odeslala na endokrinologii, protože mi to pořád kolísalo no a endokrinoložka mi řekla, že hodnoty mám sice v normě, ale když chci otěhotnět, tak musí být poloviční!
Možná CAR spoléhal na to, že to nezjistím a na základě toho pak budu muset na IVF… No nevím, pak už jsem tam nešla a chodím jen k mému gynekologovi, který je skvělý a má lidský přístup ![]()
@MaťulkaH A jak dlouho, jsi brala HA? Ty jsi nezkoušela INOFOLIC?