Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@InExile Já budu ráda když vůbec bude ovu a pak dojde MS
Minulý cyklus si myslím ovu proběhla podle bolesti 19.DC a až 22.DC jsem začla měřit BT a držela se až do MS kolem 36,7
Teď jsem 25.DC, měřím od začátku cyklu a je to opět jasnej anovulák, tak kdoví jestli MS vůbec dojde…
Užij si dovolenou a držím pěsti, ať to vyjde ![]()
Ahoj holky
, ráda bych se k vám přidala. Také mám PCO, i když mi MS chodila jako hodinky
, ale většina cyklů je anovulačních
. Podařilo se někomu PCO vyléčit? Třeba stravou nebo jógou.
Já momentálně „jedu“ na konzervativní medicíně. Nejdříve jsem zkoušela bylinky jako je kontryhel, ale k ničemu to nebylo. Snažíme se o děťátko.
@Veverka X Ahojky, vítám tě ![]()
Bohužel je to tak, že i když máš MS, tak nemusí k ovu docházet… ![]()
Já nemám ani jedno, nebo spíš neměla jsem, od ledna mi přišla MS 3× a OVU byla myslím jednou ![]()
Zlepšilo se to asi díky Letroxu na Štítnou žlázu…
Ale už je to 13 měsíců od vysazení HA a zatím nic moc… Clostík mi na ovu nezabral. Kontryhel mi taky nepomohl, teď jsem nasadila tinkturu Jeřáb ptačí, tak uvidíme ![]()
Ty jsi brala HA? A jak dlouho se snažíte?
A mě moje gyndařka předchozí řekla, že když mám MS, tak mám ovu…
a já si připadala jak blbec, protože dle BT jsem jí fakt neměla.
@MaťulkaH Ahoj. Já vím, ale upřímně mě to překvapilo, když jsem MS měla opravdu jako hodinky. Dlouho jsem tomu nechtěla věřit, ale je pravda, že BT nebyla nic moc. A pak mě definitivně přesvědčily negativní ovulační testy. Doktorce stačil hormonální profil
.
L-thyrox beru také a thyroidy mám v normě (ani před nasazením to nebylo příliš vychýlené). Já se od začátku roku 2015 přestala tolik sledovat, byla jsem už z toho strašně naštvaná, a tak jsem přestala měřit BT. HA už několi let neberu. Snažíme se dva roky.
Mám po laparce, dopadla docela dobře. Mám průchozí vejcovody, dělohu v pořádku, ale našla se drobná endometrióza. Tu jsme také přeléčili. Teď začínáme nové snažení po laparce a léčbě endometriózy.
Jeřáb ptačí jsem ještě nezkoušela, teď se bojím kombinovat léky a bylinky…
@šmoulililinka To je opravdu šokující… Je mi jasné, proč se z ní stala Tvá předchozí lékařka
.
@šmoulililinka mě to ale řekl i dr. v CARu, že když ms přijde třeba o týden nebo 10 dní později, tak musela být i ovulace
- no, já jsem ale žádnou ovulaci neměla, taky tomu nevěřím ![]()
@šmoulililinka já taky nevím, jak to teda je
podle mě je to blbost, ovulaci, kterou mám vyvolanou léky, poznám podle bolesti a hlenu a pak to najednou přestane, a v cyklu, kdy mi ms přišla 35.DC jsem nic takového neměla, ale dr. v CARu mi tvrdil, že prostě ovulace proběhnout musela
no a já si myslím, že nemusela ![]()
@Campari1 A neměl k tomu ještě nějaké další pozorování? Třeba ultrazvuk? Protože pokud ne, tak se opravdu může mýlit. Já jsem přesně ten úkaz, že mám pravidelnou MS a ovulaci jednou za uherský rok
.
Měřila jsem BT tři měsíce a žádná ovu neproběhla, MS mi chodila, ale brala jsem Utrogestan a Duphaston na srovnání cyklu (původně kvůli operaci nohy a termínu)… před nima mi to chodilo v rozmezí 25-48 dní. Ale sliznice mi roste ok i bez léků, proto když mrcha s lékama došla, tak jsem umírala, doslova
břicho a doslova jatka
teď jsme se domluvili s novou dr. že léky nechám být a mrcha došla po 26 dnech a absolutně slaboučká, to bylo bájo…
ale jak to teda s tou ovu chodí nevím ![]()
@Veverka X právě že jsem na ultrazvuku nebyla, tak si myslím, že ovulace nebyla
ale zase jsem nebrala ani utrogestan či duphaston na srovnání cyklu, ms prostě přišla bez léků jen o týden později (jinak mi chodí jednou za uherský rok a ovulaci nemám vůbec)
no nic, už to neřeším, za tři týdny začínám ivf ![]()
@šmoulililinka Já jsem měla celkem pohodovou MS, ale s léky to bylo příšerné. Ptala jsem se doktorky, čím to je, že mám bolesti, které jsem dříve neměla. A krvácení je nesrovnatelně větší. No, nejdřív mi říkala, že se nám to možná povedlo a vajíčko se neuchytilo a pak mě dorazila tím, že jsem jen měla s léky ovulaci, kterou jsem běžně neměla. No a pak mi při laparoskopii našla endometriózu
. Moc doufám, že ty léky s tím nesouvisely, protože nemám příliš na výběr. Bez léku nebude ovulace… ![]()
@Campari1 Budu Ti držet palečky. Určitě jsi to už někde psala, ale já to nevím… Jak dlouho se snažíte?
My zatím budeme bojovat „konzervativněji“. Doktorka chce zkusit vyvolat 6 ovulací. Pokud to nepomůže, tak pak nás čeká IVF. Snažím se věřit, že nám bude stačit ta první. Na tu momentálně čekám, zatím žádné folikuly
.