PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2455
9.7.15 14:28

@Pady2 Aha, dietou, tak to moc gratuluji, musíš mít pevnou vůli :). Já mám váhu celkem v normě, i když bych ráda zhubla tak 4 kila, maximálně 6, ale ani ta 4 nejdou dolů… A to běhám, jezdím na kole, jsem hodně aktivní a nepřejídám se. Navíc ani běžně nejím třeba smažená nebo tučná jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
9.7.15 14:29

Jooo zhubnout 18 kg by se šiklo i mě :( snažím se, nejím pečivo, sladký vyjimečně, snažím se hýbat, ale nechce to dolů mrcha :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
9.7.15 14:31

@Pady2 to jsi zhubla pěkně :potlesk: ale ani ta dieta kolikrát není samospasitelná, já zhubla 20 kg a nepomohlo mi to, ovulaci prostě nemám :zed: a neměla jsem ji ani ve svém nejštíhlejším období v 16 letech, kdy jsem měla 58 kg na 172 cm výšky :nevim:
dr. Machač z CARu mi řekl, že „klamu tělem“ :mrgreen: že prý nejsem tlustá, tak bych ovulaci mít měla a prd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
9.7.15 14:34

@šmoulililinka Já jsem jako zázrakem zhubla po nasazení léku na štítnou žlázu asi 4 kila, nezměnila jsem v tu dobu opravdu vůbec nic. Ale pak šla zase dvě kila zpátky, tělo si asi zvyklo na jiné hladiny hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
9.7.15 15:01

No, moc děkuji za chválu ale je to zpátky :,( :,( :,( po roce stimulací polehávání mi to zase narostlo. Ale už zase bojuju, růček po krůčku:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
9.7.15 15:13

@Pady2 Co šlo jednou dolů, půjde znovu :). Krůček po krůčku je to nejlepší :lol:. Já ale ty 4 kila asi dolů už nedám. Mám pocit, že nemám kde přidat. Na víc sportu se necítím… Už tak mi doktorka vysvětluje, že mám radši dělat jógu a pilates a omezit běhání a náročné sporty :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
9.7.15 15:59

@Veverka X No, mě třeba ten primář na gyndě vynadal za nadváhu, ale v CARu mi zas doporučili, abych nehubla, nebo alespoň ne rychle, že tělo by při námaze mohlo plod odmítat ( i když samozřejmě je řada ženských, které otěhotní i při dřině a hladu). Takže to si nevybereš:D Asi je hlavní, abys byla v pohodě, a snažila se jíst prostě zdravě, omezit cukry a zvýši bílkoviny, ale nehladovět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
9.7.15 16:22

@Pady2 Já bych řekla, že má váha je v normě, tak jí ani lékařka neřešila. Jen radila, co jsem psala už na jiném fóru, ať vynechám cukry. V poslední době mám pocit, že toho k jídlu zbývá čím dál tím méně :mrgreen:. Do hladovění bych se také nepouštěla. Bílkovin mám možná málo, tam by se v mém případě dalo asi přidat :).

Jen s tím sportem nevím, mě to prostě baví :mrgreen:. A navíc zase málokdy běžím přes deset kilometrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
9.7.15 21:44

V lednu mi dělala endokrinoložka hormonální profil a říkala, že vše mám ok… po vysvětlení hormonálního profilu novýho na gyndě jsem se podívala do toho od endokrino a poměr LH a FSH už tam byl blbě… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
9.7.15 22:05
@šmoulililinka píše:
V lednu mi dělala endokrinoložka hormonální profil a říkala, že vše mám ok… po vysvětlení hormonálního profilu novýho na gyndě jsem se podívala do toho od endokrino a poměr LH a FSH už tam byl blbě… :D

Mě zase ve dvou CARech tvrdili, jak mám štítnou žlázu v pořádku a po vyšetření u endokrinoložky beru Letrox75 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
10.7.15 07:10

Holky a těhu s PCO je běžné? žádné komplikace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.7.15 08:32

@šmoulililinka Jinak on ne každý doktor má stejný názor. Konzultovali jsme výsledky a nestačili jsme se divit, ale nakonec jsme se museli pro něco rozhodnout, rozhodli jsme se věřit naší lékařce :).

Znám jednu holčinu, co má PCO a těhotenství měla úplně normální bez potíží. Vzpruha pro nás, když se nám to podaří, tak to nemusí rovnou být komplikované těhotenství ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
10.7.15 08:36

@Veverka X tak to ráda čtu :) nejen, že každá korunka se na mimčo hodí, ale ještě by mě doma škráblo na rizikáči :D
Teď už jen aby to bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
10.7.15 09:38

@šmoulililinka spíše jsou u PCOS častější potraty :zed: já jsem taky poprvé potratila v 7.tt, ale podruhé jsem syna donosila až do termínu plánované sekce :think: ale byla jsem od začátku na neschopence (těhotenství po 3.ivf, krvácení, velmi silné nevolnosti a zvracení i vody) a třikrát hospitalizovaná kvůli tlaku, takže pro mě bylo těhotenství očistec :zed: ale to si myslím, že je velmi individuální, jediné riziko u PCO jsou fakt ty potraty, může to být způsobeno i nižší hladinou progesteronu (to se upraví utrogestanem) - moje sestra má taky PCO a dvakrát potratila, potřetí dostala utrogestan a má krásnou zdravou dceru a těhotenství naprosto bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
10.7.15 09:48

@Campari1 ajéje, tak to sis užila svoje :(
prostě se povede a bude vše ok, to je jasný ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí