PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6887
9.7.15 13:26

@Veverka X taky budu držet palce, ať se vám zadaří hned :palec:
my se snažíme v podstatě od porodu syna (v říjnu mu budou dva roky) :zed: nebrala jsem ani antikoncepci, když jsem neplodná, ale stejně prd :think: od ledna jsem měla na vyvolání ovulace tamoxifen (nejvyšší možnou dávku) a vždy jen 1 folikul, pak domácí snažení a nic z toho :think: akorát se mi postupně šíleně zesilovala ms, jednou už jsem dokoce jela na pohotovost, páč to jsem nezažila ani po porodu tolik krve :pocitac: ale nic mi nezjistili, byla jsem i na ambulantní hysteroskopie a vše naštěstí ok, akorát mi narůstala z tamoxifenu obří sliznice a proto prý ta extra silná ms :think: teď jsem brala femaru, po ní jsem měla dokonce 2 folikuly a podstoupili jsme IUI, manželův spermiogram ale nic moc (to nás překvapilo) a taky to nevyšlo :zed:
takže za týden jedu do CARu pro protokol a léky a vypukne to :roll:
jinak syn vyšel z 2. ivf (mezitím ještě jedna minimálka, takže v podstatě vyšel třetí transfer embryí), ještě že ho máme :srdce:, už to člověk prožívá trochu jinak u druhého dítěte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
9.7.15 13:31

Veverka: trošku se v tom ztrácím, takže při těch lécích si krvácela kvůli endometrióze? Mě neděs… jednou jsem byla na klasické prohlídce a dr. mi řekla, že by si být mnou udělala test a nebo že je to endometrióza, pak už to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
9.7.15 13:36

@šmoulililinka Já jsem neměla tušení, že bych měla endometriózu, ale s těmi léky byla každá MS horší a bolestivější… Proto to mé podezření. No ale doktorka nejdřív tvrdila, že se třeba jen oplodněné vajíčko nechytlo a pak tvrdila, že jsem jen měla ovulaci. A jak prý nemám běžně ovulaci, tak mám MS silnější. Endometriózu objevili až při laparce. Já samozřejmě nemůžu vědět, zda endometrióza s těmi léky souvisela :think:, ale před nimi jsem tak hroznou menstruaci neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
9.7.15 13:38

@Campari1 To máš štěstí, že máš už jedno dítko :). My se snažíme o první. Jste moc stateční, že jste to zvládli. A když u vás IVF už vyšlo, tak vyjde i to další :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
9.7.15 13:39

@Veverka X a nebrala jsi taky tamoxifen? já měla tu šílenou ms po něm, fakt už jsem se bála (co půl hodiny plný menstruační kalíšek po dva dny) 8o ale minulý cyklus femara a ms jsem už teď měla normální, uf (snad to nebyla teda jen výjimka) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
9.7.15 13:42

@Veverka X neboj se, taky se dočkáš ;) na syna jsme čekali přes tři roky a byla jsem už přesvědčená, že budeme bez dětí - po posledním transferu jsem ani neležela, seskákala jsem schody a šla rovnou do sesterny, že si chci zařídit výpis z karty a odejít :mrgreen: a za deset dní jsem nevěřícně zírala na pozitivní test :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.07.15 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
9.7.15 13:42

Veverka: já jí právě při těch lécích měla opravdu nepopsatelnou, utrpení hadra :( a tento měsíc bez prostě bájo, bolest nikde a krev skoro žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
9.7.15 13:45

@Campari1 Ne, neměla jsem tamoxifen :). Trochu podezřívám, jestli to z těch léků nedělal utrogestan :?, po něm narůstá sliznice.

Děkuji za povzbuzení, my bojujeme a budeme bojovat dál :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
9.7.15 13:48

@Veverka X já utrogestan beru dlouhodobě a nikdy jsem po něm šíleně silnou ms neměla :think: ale každé tělo je jiné, na každou působí hormony jinak :think:
tak vzhůru do boje :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
9.7.15 13:49

Já brala taky Utrogestan a Duphaston předtím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
9.7.15 13:49

@šmoulililinka Já jsem z toho byla po těch lécích také dost v šoku - na mě hrozně moc krve a také jsem měla velké bolesti. Ke konci jsem fakt sotva dolezla do práce… Ale to víš, u mě to mohlo být i jen tou endometriózou. Tyhle souvislosti se prostě už nidky jistě nedozvím…

MS po léčbě endometriózy jsem ještě neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
9.7.15 13:57

No už aby ta naše konzultace proběhla, budu odpočítávat dny… je to paradox, ale vlastně se mi i dost ulevilo, když ten náš neúspěch se nějak pojmenoval :)

předchozí dr. řekla, že máme přijít nejdřív za rok, po tom co se mi vysmála, že ovu mít musím, přijdu k nové a ejhle, měla jsem pravdu, že to není jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
9.7.15 14:08

@Veverka X Ahoj:D Mně s PCO pomohl drilling, hned mi naskočila ovulace, bohužel to ale jinak nepomohlo. Ale minimálně 1/2 roku po operaci jsem měla krásné ovulace. Pak uýž jsem šla do CARu a přestala si to hlídat…taky sjem tehdy zhubla 18kg, ale to až po té operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
9.7.15 14:14

@Pady2 Ahoj :mrgreen:. Mně drilling neudělali. Já tomu PCO pořád nechci věřit, fakt nemám skoro žádné příznaky, ale doktorka tvrdí, že PCO mám a basta. Po laparce jsem se jí na to zase ptala a ona mi řekla „že to tak vypadá“, nezněla ale úplně přesvědčivě… Teda, 18 kilo, asi budeš jedna z těch, kterým PCO škodí i na štíhlou linii :?. Ještě čekám, jestli nepomohlo snížení prolaktinu, ten také může bránit uzrávání vajíček. Teď ho mám na spodní hranici a doufám, že s léky nějaké vajíčko uzraje :D. Uvidíme příští týden na ultrazvuku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
9.7.15 14:22

@Veverka X Ne, já to myslela tak, že jsem po operaci držela dietu, abych zhubla, protože mi dal primář sprda. Ale já také neměla jinak žádné příznaky (ale ani ovulační) a myslím, že při laparoskopii by to mělo být vidět. Ale nejsem doktor. Někde jsem četla, že leckdy při PCO stačí zhubnout 5-10% váhy, ale znám i štíhlé holky, které tím trpí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí