Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@šmoulililinka To bude asi hodně individuální. Při anovuláku mohou kolísat, ale také prostě stoupat málo a případně pak klesat. Já mám právě to kolísání, vyloženě krásných jsem měla minimum (teplota držela nízko a byl jasný vzestup a už to neklesalo).
Jinak já jsem v tomhle roce přestala měřit, deptalo mě to.
@Veverka X to se ti vůbec nedivím, já měřila tři měsíce a taky mě to deptalo, ale brala jsem Duphaston, tak jsem nikdy tu druhou fázi neměla vlastně přirozeně, tak nevím, co ty teploty v té druhé fázi cyklu dělají
teď jsem zas ujela a dva dny po sobě měřila a sice stejná teplota, ale nízká… přitom už 18 DC ![]()
@šmoulililinka Ono to měření asi špatné není, jen já s tím pak už měla problém. Už jsem si i říkala, jestli se mi nedaří otěhotnět, protože se moc sleduji, ale není tomu tak.
Pokud chceš opravdu něco o své ovulaci zjistit, tak měř celý cyklus
. Takhle Tě ty dvě teploty opravdu jen rozhodí. Nevím, kde máš minimum, bez souvislosti opravdu nevíš, zda tyhle dvě teploty nejsou náhodou mezi těmi vysokými (jsou opravdu rozdíly v teplotách u různých žen).
@Veverka X no dneska už hormony neberu (teda věřím, že brzo zase začnu, ale jiný
), tak jsem měřit mohla, ale jako fakt je to stresující a sex pak řídíš teplotama
a to mě na tom štvalo nejvíc
no ujela jsem…
@šmoulililinka Když už dojde k nárůstu teploty, tak je nejspíš pozdě. My sex teplotami naštěstí nikdy neřídili
. Spíš bylo smutné, když jsem viděla celý graf a bylo jasné, že je to už ZASE anovulák…
@Veverka X děkuji. Chci to zkusit když už jsem objednaná i k Dr. Na dlouhou to ale nevidím, taky by mě to za chvíli asi začalo deptat
@Veverka X můj chlap na to měření ráno (podotýkám v 5:15) vyloženě čekal, protože kdyby byla teplota hore, tak by na to chtěl ještě hupnout
ale nevím no, v podstatě jsem měla 3 měsíce graf anovulační, tak nevím co bych čekala tento měsíc… kor když na utz to toho 9DC bylo na nic ![]()
Holky, jak zvládáte to čekání? Píchali jsme Pregnyl a já teď vím, že budeme čekat 14 dní na výsledek
. Nemůžu to pustit z hlavy, i když s tím už stejně nic neudělám. Přitom mám spoustu věcí na práci a spoustu plánů.
Jak takové chvíle prožíváte vy?
@šmoulililinka v 5:15
.
@Veverka X čekání je vždy strašný… ať čekám na kteroukoliv fázi
Ještě že mám toho prcka, s ním ty týdny a měsíce strašně rychle utíkají ![]()
@kajmi Já jsem čekala, že na to rada není. Mně nejhůře ubíhá tahle fáze po ovulaci. Navíc víme, že všechno mačasování jsme dodrželi.
Když to pak nevyjde, tak se mě manžel ptá: „Jak je to možné?“ ![]()
Před ovulací jsem byla strašně optimistická, ale teď jsem netrpělivá a pokouší se o mě pesimismus. Moc doufám, že se tentokrát manžel ptát nebude
.
@Veverka X já po prvním roce snažení změnila uvažování. Moc nepočítám s tím, že by to vyšlo a hned přemýšlím, co příští cyklus udělám jinak ![]()
Mě se naštěstí přítel neptá proč to nevyšlo, ví že na to nemám odpověď… Spíš mě vytáčí tím, že se mě pořád ptá, kdy si udělám test a já pořád vysvětluji že je brzy
O to je to čekání horší ![]()
@kajmi Mně manžel právě říká, ať si testy nedělám, že na to stejně přijdu. A když už si ten test prosadím, tak kroutí hlavou.
On se právě strašně „diví“, když se to nepovede, což mě snad vydeptá ještě více. Já byla první rok pesimistická, že si jako „nedělám nadějě“, ale tahle strategie k úspěchu nevedla, tak si teď snažím pro změnu vsugerovat, že tentokrát se to určitě povede! Jenže nálada opravdu kolísá, není to jednoduché. Ještě v pátek jsem si byla jistá, že se to určitě povedlo… Moc lidem kolem sebe jsem to neřekla, ale když mě někdo chce povzbudit přehnaným optimismem, tak mě to jen navzteká. Nevím, jak to mají ostatní…
Já byla optimista první rok, ale každou MS jsem obrečela a celý týden jsem z toho byla špatná, proto už raději moc nedoufam
@kajmi Asi to každá máme jinak. Já byla také zklamaná, i když jsem nevěřila. Tohle je těžké, opravdu nevím, jak to uchopit. Jak být zdravě optimistická, ale zároveň nemít pak velký výkyv nálady, když se to nepodaří. ![]()
A teď mi to čekání opravdu pomalu utíká. Nedaří se mi se odpoutat a nemyslet na to.