Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Me to dneska nedalo a zmerila jsem ráno BT a na me hodně nízko. A jelikož cipek už měkký byl tak tento měsíc fakt zas ovu nic no. Dr. nekecala
@Zupa Gratuluji a držím palečky
. Tři folíky najednou jsem snad ještě nikdy neměla! To máte velkou šanci
.
@MaťulkaH Tak na otázky typu „Kdy budete mít dítě?“ už jsem opravdu dost alergická. Nebo ještě lepší je „Jsi těhotná?“. A to jsou samozřejmě všechno lidé, kterým jsem vůbec nic neřekla. Prostě prudí nebo je to opravdu zajímá?
Těžko říci, jak to u mě je, ale opravdu nemám ten náhrdelník. Na druhou stranu, co nám doktorka řekla, že mám PCO, tak jsme více v pohodě. Máme diagnózu, do té doby si manžel myslel, že se nedaří, protože se na to moc upínám a nejsem v pohodě
. To nikoho nepovzbudí…
@Veverka X mě se tou diagnózou taky ulevilo, v tomto ti naprosto rozumím ![]()
@kajmi Mluvíš mi z duše. Tuhle radu „nemyslete na to“ jsem slyšela hodněkrát
. To se fakt nedá, když pořád běhám po doktorech a beru spoustu léků kvůli početí. Já mám pocit, že by mi bylo lépe bez medicínského kolotoče, ale to jsme zkoušeli první rok… A bez ovulace se prostě nepovede.
Držím palce, ať vyjde správné načasování. Dobré rady nemám a blbé dávat nebudu
.
@MaťulkaH Mrzí mě to, ale také to vidím na jasný anovulák
.
Ale bude další měsíc! ![]()
Holky, od příštího cyklu hodlám sledovat teplotu, tedy jestli mi to vydrží…
Vždyck jsem byla proti…
Byla by tu některá ochotná, která by mi řekla co a jak dělat, jak často, v jakých hodinách? ![]()
@Verůůů7 Nejlépe každé ráno po probuzení po alespoň 4 hodinách souvislého spánku (pokud lze). A každý den ve stejný čas, to je velmi důležité (jinak za každou hodinu navíc jsme odečítali desetinku, ale obvykle jsme se trefili maximálně do hodiny navíc). Je třeba mít teploměr připraven a nejdříve měřit, pak teprve vstávat. Měřila jsem vaginální teplotu. Pak si to zanes do grafu, z jedné teploty nic nepoznáš, je potřeba jich mít za sebou několik, aby byly jasně vidět tendence a změny. Doporučuji koupit si za tím účelem v lékárně teploměr.
@MaťulkaH děkuju ![]()
@Veverka X vidíš a já si říkala jestli nejsou tři folíky málo ![]()
@kajmi ježiš nestraš, já budu strašně štastná i za jedno ![]()
@Zupa Zatím jsem měla nejvíc dva. Určitě je to dost
. Držíme palce
.
@Jela píše:
@Verůůů7 muzes si stahnout do smartfonu aplikaci fertilityfriend, je to snadne, ja se rano probudim, dam si do pusy teplomer a jeste si na 5 mi M ut zdrimnu. pak zápisu teplotu do aplikace a vstanu. appka ti sama ukazuje graf i vypocita ovulku. nic neresis. ja ji mam od 2012, nemerim kazdej mesic, ale mam tam statistiky od zacatku snazeni - ono ti to pak prumeruje treba lutealni fazi a dokaze i predpokladat dalsi menstruaci. nekdy jsem byla opravdu zaskocena, protoze mi hlasilo prichod ms o 1-2 dny driv nebo pozdeji, jsem si rikala proc? (mam 27-29 dni) a opravdu tak bylo
děkuji ![]()
Holky a musí se ta bazální teplota měřit ve stejnou dobu? Jak jsem to tu teď četla, tak jsem si říkala, že bych to taky zkusila, ale budík mi dělá syn a vstává mezi 5-7hod ![]()
@kajmi Nejlepší je měřit ve stejnou dobu, pokud to nejde, tak navrhuji odečíst za každou hodinu tak jednu desetinku (funguje to, pokud je těch hodin málo). Řekni si prostě, že měříš v 5 a podle toho odčítej, pokud Tě syn nechá spát déle
.
Veverka X hele a při anovuláku ty teploty stoupají a klesají po celou dobu cyklu nebo jak?