PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7281
14.7.15 08:53

Se klepu na konzultaci u dr :D ještě 15 dní :D jsem fakt zvědavá, jestli nás trošku pošťouchnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
14.7.15 08:55

@MaťulkaH L-thyroxin beru také, ale asi to u mě na ovulaci nemá vliv :?. Nebo zatím jsem ho nevypozorovala…

Také to holkám v okolí přeji, ale není to snadné, protože děti už mají i ty kamarádky, které se začaly snažit až po nás. A i u nás v okolí je taková ta klasika „povedlo se nám to napoprvé“. Kéž bych měla trik, jak se s tímhle vyrovnávat a jak na to nemyslet.

V tom všem snažení se pomalu ztrácí lehkost a užívání si života. Bojuju, ale dobrá nálada prostě nevyhraje každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
14.7.15 09:30

@šmoulililinka To je jasné, také jsem byla nedočkavá a hodně si od konzultace slibovala :). A skutečně se u nás od té doby něco děje a něco zkouší.

Těch 15 dní určitě rychle uteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
14.7.15 09:41

@Veverka X Nevím, jestli má vliv na ovulaci, ale aspoň na tu MS :mrgreen:
Když jsme se začli snažit, tak jsem počítala s tím, že to bude trvat a bez nějakých hormonálních tabletek to nepůjde. Jenže když tabletky nestačili a hned mě všude tlačili do IVF, tak jsem z toho začla mít trošku deprese a do toho buch - kamarádka těhotná (neplánovaně, prý nehoda…) takže ještě horší, byla jsem protivná i sama sobě… Pak jsem si uvědomila, že s tím stejně nic nezmůžu a naštěstí jsem to nějak z té hlavy dostala (asi i díky nové práci) a je mi fajn :) Na otázky typu „Tak co, kdy budete mít dítě?“ odpovídám, že nevím, že mám ještě čas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
14.7.15 09:43

Holky takže na utz „hrozen“ folíkulů je prostě jasný PCO? jak tedy vypadá utz u lidí zdravých? :) a teď nemyslím přímo těsně před ovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
14.7.15 09:49

@šmoulililinka Když si zadáš do vyhledávání obrázků přes google PCOS, tak tam jsou i z UTZ. Tady jsem stáhla jeden na porovnání, ale ne z UTZ, ale je to tam hezky popsané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
14.7.15 09:52

@šmoulililinka Já bych přímo neřekla, že mám „hrozen“ folikulů, přesto mi doktorka tvrdí, že mám PCO. Ultrazvuk jsem viděla, ale tohle jsem opravdu nepozorovala (trochu jí podezřívám, že jako PCO prostě hodnotí především fakt, že nemám ovulaci, mám špatnou pleť a rozházené hormony). Popros svojí doktorku, ať Ti to ukáže a vysvětlí ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
14.7.15 09:58

@Veverka X Ono k diagnostikování PCO prý nemusíš mít úplně všechny příznaky… Někomu se to pozná jen na UTZ, ale přitom má třeba normálně MS a otěhotní, někomu zase třeba jen z krve apod. Je to souhrn příznaků a k potvrzení je nemusíš mít všechny, je to hrozně individuální…
Já jsem třeba před vyvolávačkou měla vaječníky skoro normální, až mi dr. říkal, že kdybych to už neměla tolikrát potvrzené, tak by tomu ani nevěřil… No a pak když jsem brala ten Clostík, tak jsem měla taky jeden folikul vedle druhýho, klasickej „náhrdelník“… Takže ono se to možná i mění podle části cyklu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281

@MaťulkaH ahaaa… no tak já když jsem se na ten utz dívala, tak jsem fakt viděla kuličky stejné velikosti.

@Veverka X jasný, no musím se pozeptat. Člověk zabíjí čas sledováním kravin než se dostane na tu konzultaci :D

totiž furt si říkám prostě, jestli se snažit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281

Nebo jinak, snažit se snažíme… ale spíš jestli doufat a věřit i tento měsíc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
14.7.15 10:11

@šmoulililinka Já bych doufala i tenhle měsíc, člověk musí prostě věřit pořád :hug:. Sama se snažím věřit a být pozitivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
14.7.15 18:16

@kajmi ahoj, já byla včera na folikulometrii byl to 13 DC a bylo to úplně akorát, prý tam mám 3 pěkné folíky a dnes v noci by mohli začít praskat takže se pro jistotu budeme snažit až do pondělí :lol:

Nabízel mi i injekci na prasknutí, ale úspěch prý zaručit nemůže tak to zatím zkusíme bez ní, jsem ale každopádně zvědavá co z toho bude, protože by to byla moje úplně první ovulace :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
14.7.15 20:50

Upřimně, já vždy za radu hlavně na to nemyslet skoro vraždila. Jak chcete na to nemyslet, když musíte brát léky, doplňky stravy, chodit na utz, plánovat sex a pod. :pocitac:
Ale za 2roky léčby bych folíky zpočítala na jedné ruce. Pak jsem měla poslední měsíc dobrat léky a injekce co jsem doma měla s tím, že jsme se stejně už s dr. domlouvali na IVF. Takže jsem na to opravdu už nemyslela a je z toho syn :)
Teď jsem před rokem vysadila HA kterou jsem brala na úpravu cyklu a MS mi chodila v rozmezí 30-40dnů. Když jsem poprvé přišla k dr. tak jsem prý měla i ovulku, ale pak jsem se tím zase začala zabývat příští návštěvu už ovulka nebyla a pomalu vymizela i ms :( Tak jsem tam přestala chodit a vůbec jsem to neřešila, ani sem jsem nechodila, nic nebrala a MS je už po třetí 28dc a co víc bez bolestná.
Zítra se tedy objednám na 10dc jestli nejsou anovulační. Jen doufám, že mě tím plánováním mrcha zase neuteče… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
14.7.15 20:56

@Zupa Vždycky když to vypadalo na ovulku, tak jsem si raději injekci píchala.
:nevim: Za ty dva roky jich bylo přesně 6. Snad ti to vyjde :hug: Jen aby ze 3 foliku nebyla trojčata :D

Příspěvek upraven 14.07.15 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
14.7.15 21:15

@Zupa Tak to jsou krásné zprávy! :potlesk: Držím palce, ať se zadaří! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí