Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Veverka X tak to by mě taky zajímalo
a jako na potvoru mám ted týden dovolenou takže času na to myslet je spoustu ![]()
Testovat budu ráno v den sestřiny svatby, takže se slavit bude tak jako tak
Navíc my se budeme brát v říjnu tak si říkám, že by to bylo úplně luxusně načasované, ale na takové happyendy moc nevěřím ![]()
@Zupa Škoda, že na to nejsou nějaké triky. Já testovat budu až po opravdu hooodně velkém zpoždění. Zatím jsem vždycky byla zklamaná, tak si chci dát víc času. A radši se vůbec nepozoruju, protože bych pozorovala jen účinky Pregnylu. Jinak já zavádím ještě Utrogestan, to je tááááková otrava, která mi to čekání rozhodně neurychluje.
Držím palce, abys měla důvody k oslavě hned dva! ![]()
Já to nechápu, asi dostávám mrchu 23 DC… a to jsem měla cykly i 48 dní… brala jsem tři měsíce Duphaston, dva utrogestan… teď už druhý neberu nic.
měla bych být ráda, že jí budu mít tak brzo a bude další kolo, ale 29.7. máme konzultaci v heliosu a já myslela, že už to vyjde tak, že mě trošku popoženou ty moje hormony splašený a takhle to prošvihneme ![]()
@šmoulililinka To mě moc mrzí
. Třeba alespoň zkontrolují, jestli nemáš zrovna náhodou ovulaci. I to by mohlo být k něčemu… A mohli by se i podívat, jak roste sliznice
. A popoženou Tě v příštím cyklu. Já vím, my pořád na něco čekáme… Na naši první konzultaci k neplodnosti jsem čekala tři měsíce a pak doktorka posunula na poslední chvíli termín tak, že jsem přišla dávno po ovulaci (která stejně nejspíš nebyla). A ještě nám řekla, že na prověření ovulace už je pozdě
.
@Veverka X píše:
A ještě nám řekla, že na prověření ovulace už je pozdě.
Tak to je k naštvání to chápu, ale co naděláš že?
Moje to byla první ovulace v životě a tak trochu naivně čekám že to vyjde
![]()
@Veverka X právě, pořád na něco člověk čeká, pořád ho něco flustruje…chtěla jsem děti brzo - > nebyl chlap… když už se našel, tak byl posera a nechtěl a teď? za tři týdny mi bude 29 let a nejde to… jo dneska to není žádnej věk, ale já to takhle nechtěla…
omlouvám se, dneska to na mě nějak padlo ![]()
@Zupa Také nám nejdříve říkala, že je šance na úspěch skoro třicet procent. Když to prvně nevyšlo, tak pak řekla, že sotva dvacet… A že se povede až tak v 5. nebo 6. cyklu s vyvolanou ovulací. Já samozřejmě vím, že se nedá zaručit, že se nám to povede, ale já bych chtěla upřímnost od začátku. Pak jsem si připadala jako blbec. ![]()
Ale jak píšeš, tak co naděláme. Jinak je má doktorka skvělá, jen ty informace mi občas podává trochu zvláštně
.
A kolikátý den cyklu teď máš? Kolik Ti zbývá ještě toho čekání?
@šmoulililinka To se neomlouvej, já to mám podobné. Chtěla jsem děti brzy ve 24, ale nebyly podmínky… A chlap to pořád oddaloval, vlastně všechny zásadní věci. Vztah nevydržel a v tom dalším jsme prostě oba potřebovali trochu času na vzájemné poznávání (rok a půl
). Jsem ještě skoro o dva roky starší než Ty. A jsem naštvaná sama na sebe, že jsme se začali snažit pozdě. A že jsem se o PCO dozvěděla až při snažení. ![]()
Ale upřímně… Co jsem mohla udělat jinak? Byla jsem mladá a nevěděla, že toho prvního kluka mám opustit, že to nikam nepovede. ![]()
neboj, nejprve se ti musí srovnat cyklus, máš velmi krátkou luteální fázi a případné vajucho by nemělo šanci na uhnízdění. Ani braní duphastonu to neprodloužíš?
Na každého to jednou, či dvakrát v měsíci padne. Je to normální. Od toho jsme tu, abychom se podpořily… A nevěš hlavu, mě bude 29 letos taky a taky se nám nedaří ![]()
@Verůů7 já to brala, ale na to, aby se mi cyklus zkrátil
jenže on se mi zkrátil zjevně na moc málo… předtím jsem mívala cyklus od 35 do cca 48 dní… a najednou minule 27 a teď 23… jinak si nedovedu tu růžovou vysvětlit, podle mě to je rozjíždějící se mrcha prostě
@Veverka X je to strašný, já furt přemlouvala chlapa se slovy „nebude to hned, jak si myslíš“ a jak je vidno, měla jsem pravdu… on v pořádku a já problém, už se snažím i měsíc držet lepší stravu a pohyb, ale nehubnu… jsem naštvaná na sebe, že to nejde.
@šmoulililinka Já se s manželem chtěla snažit trochu dříve, ale chápu, že jsme si dali nějaký čas… Ale kdybychom to věděli, tak začneme opravdu hned.
Spíš jsem na sebe naštvaná, že jsem si ten život neuspořádala lépe… No jo, ale jak jsem měla vědět, že ten první „nebude připravený“ na nic nikdy
. Z dnešního pohledu bych chlapovi na „přípravu“ nedala víc jak dva roky. Asi naivita mládí. A od mládí nás všude strašili, že je snadné otěhotnět, jak je to velký risk. Člověk si z toho prostě odnese dojem, že bude těhotný raz dva… To je ten dnešní pohled, že těhotenstvím v mládí si žena zkazí život, ale holky, já to opravdu teď vidím jinak… Dítě je prostě dar, i když přijde brzy.
@Veverka X je to tak… dle měření BT moje luteální fáze trvala dva dny… tak s takovou teda fakt neotěhotním nikdy
tak až koncem srpna nebo kdy bude další mrcha ![]()
@šmoulililinka Tak si říkám, jestli by Ti na tohle také nepomohl Utrogestan. Mně ho doktorka předepisuje na každý stimulovaný cyklus. Ani mi přesně neřekla, proč je to podle ní nutné
. Uvidíš, co Ti 29.7. poradí
. Určitě navrhnou nějaký postup.
@Veverka X já doufám, potřebuju se něčeho „chytit“, abych byla pozitivnější.
@Veverka X dneska jsem 21DC takže a mám testovat nějaký 32-35DC já vím že by to bylo štěstí hned na první pokus ale i tak věřím ![]()