Péče o osobu s Alzheimerem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8523
16.9.19 17:10

Vždyť v Lípě je nově otevřený Alzheimer centrum. Nebylo by lepší ho dát tam? Nebyla ses tam podívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
16.9.19 18:14

Je schopen si říci co chce, ale neudělá to v jeho chování cítím že nechce být na obtíž. Při poslední návštěvě pořád opakoval to jsem dopadl co? A já nevím co mu mám říkat. Ano v Lípě je Alzheimer centrum ale chtějí 20000 měsíčně a to nedám dohromady. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.9.19 10:11
@jana79 píše:
Je schopen si říci co chce, ale neudělá to v jeho chování cítím že nechce být na obtíž. Při poslední návštěvě pořád opakoval to jsem dopadl co? A já nevím co mu mám říkat. Ano v Lípě je Alzheimer centrum ale chtějí 20000 měsíčně a to nedám dohromady. :,(

A u vás se na obtíž cítit nebude? Ač teda ty bys mu jistě nechtěla dávat najevo, že vás obtěžuje, ty se o něj starat chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
17.9.19 10:17

@Russet já doufám že ne, děti ho milujou a já taky. On celý život dřel a prostě špatně snáší že už není tolik soběstačný jako byl. Ale na první pohled je vidět že tam být nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.9.19 10:23
@jana79 píše:
@Russet já doufám že ne, děti ho milujou a já taky. On celý život dřel a prostě špatně snáší že už není tolik soběstačný jako byl. Ale na první pohled je vidět že tam být nechce.

Ale takhle se musí cítit asi každý, kdo doteď byl samostatný. Kolegyně má podobnou situaci, ráda by si vzala dědu k sobě, ale nemá prostory. Teda měla by, ale to by musely dospělé dětičky hnout zadečkem jinam. Což se jim z nějakého důvodu nechce. Takže je v domově důchodců. Jemu to ještě dost myslí, takže smutný je, ale chápe, že ani doma by to ideální nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová