Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Gratuluji k chlapečkovi @dendulina a neboj vše zvládnete. Nás čeká za dva měsíce kontrola, minulá před měsícem dopadla dobře, obě nožičky pěkně volné a ohebné, pan doktor byl spokojený. Jáchymek bude mít v květnu 18 měsíců a botičky nosí na noční spaní. Holky, ale řeknu vám, že si s chozením dává docela na čas, od 7 měsíců obchází nábytek, ale sám kdepak
Venku je na něj docela podívaná, když ho vyndam z kočárku a on chodí po kolínkách ![]()
@dendulina Moc gratuluji. Neboj, vše bude dobré. Jen to chce opravdu více trpělivosti, ale hlavní je, že to lze dát do pořádku (narozdíl od jiných nemocí a vad).
@chemická myška neboj začne
chodit, Bára chodí od roku teď má 16 měsíců a kolikrát si říkám že nebylo jak když lezla jenom po čtyřech nebo ležela na zádech
protože ta naše opice je zdrhač vybere si směr a jde hlava nehlava a to nemluvím že hravě vyleze na parapet okna.
![]()
@dendulina gratuluji k mrňouskovi
a neboj, všechno zvládnete, chce to čas a hodně trpělivosti ![]()
@chemická myška klíííd, Veru stojí a obchází od 10m, taky bude mít v květnu 18m a chůze nehrozí..má čas, není kam spěchat ![]()
@macawi ahoj. a myslis, ze kdyz nam nedelali velkou operaci, ale jen tenotomii na jedne nozcicce, tak mame take narok na lazne? ale uz nam to delali pred rokem.
Zdravím a trochu odbočím od tématu i když @dendulina samozřejmě gratuluji ![]()
Moc ráda bych se zeptala @macavi ve kterých lázních jste byli?
Lázně nám dnes dr. doporučila. Ani jsem nemusela moc usilovat, když viděla jak
malá špatně chodí, hned nás poslala na rhb a napsala lázně.
Jinak, dlaha kterou jme si vyzvedli vypadá dobře, lehoučká, pod kolínko, proti botkám na tyči komfort
Doufám že bude dobře sloužit. Musíme se do toho teď pořádně obout a nožičku rozhýbat. Malá chodí opravdu hrozně
ale fyzický důvod aby špatně chodila
prý není, jenom si odvykla nožku používat. Takže tak, čekají nás další kroky na naší cestě. Přeju všem krásný den ![]()
@dendulina moc gratuluji k chlapečkovi! vůbec se toho neboj…ono to na začátku vždycky vypadá strašidelně, ale pak budeš nadšená, jak se nožičky s každou sádrou zlepšují!
jinak my jsme byli včera u doktora a moc mě nepotěšil, tajně jsem si myslela, že bychom už mohli s dlahama pomalu končit, doteď nás všude jen chválili, jak se nožičky krásně zlepšují a Mařík mi včera řekl, že mám dlahy dávat i na denní spaní (malá je už dva měsíce nosí jen na noc, teď je jí půl roku) a víc nožky protahovat, protože jsou trochu zatuhlé…:( takže žádný posun dopředu, spíš krok zpět, ale není to tragédie, jen jsem na chvíli pozapomněla, že je to běh na dlouhou trať…
Děvčátka je to boj, ale bobšíci jsou šikovní a zvládnou to
Holky co máte dětičky už větší chodící, dáváte do botiček nějaké vložky? Minule v ortoped. centru mi pan doktor říkal, že se dělají do botiček speciální vložky podle nožiček.
@Shari81 @dagvi I jo, já jsem ráda, že mi ještě nikam neuteče, ale těch gatěk co už takhle prošoupal
Je mu fuk jestli je na štěrku, nebo na betonu, nebo někde… klekne ručičky hore a jde po kolenách
srandovní
@chemická myška
šikulka malej, Veru by taky už asi ráda chodila, ale se sádrou to nejde..doma se staví a obchází-podle toho taky ta sádra vypadá…bude jí mít do 30.4. a pak dostane gumoplastovou dlahu a pevno…no a někdy v květnu jí budou operovat i tu levou nožičku
tak snad to pak už bude dobrý..
@markét1982
hodně s malou cvič, protahuj..já koupila takový míček s „bodlinkama“ a tím jsem jí nožky masírovala…
@markét1982 no, nás varovali už podle ultrazvuků, že to bez operace nepůjde. Pravá nožička by se možná nechala ukecat, ale levá je fakt hodně
V úterý jdeme do Motola, tak uvidíme, co nám na to řeknou ![]()
@dendulina tak moc držím palce, aby to byla ta lepší varianta
![]()
@z1908 @pecmam po tenotomii nevim, to je opravdu malickatej zakrok, ale zkus se zeptat za to nic nedas
bude spis zalezet na vstricnosti ortopeda pripadne rhb doktora jestli ti napise doporuceni
my jezdime do Janskych lazni, jeste si maminky chvali Kosumberk
nas malej tu nozku taky flakal, ale s tim ti lazne moc nepomuzou, to musis ty…porad upozornovat, pripominat…ja tu za nim cely dny beham po chodbach a pripominam mu, ze na odrazedle se musi odrazet obema nozickama…fyziologicky taky nema duvod si tu levou vozit, to je v hlave, takze pripominat pripominat donekonecna opravovat nez si to doopravdy zafixuje…to holt musi maminka ![]()