Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jitukka píše:
Chci se zeptat, jak zhruba mate stare deti se kteryma jezdite do lazni??
to by mě taky zajímalo…
zítra jdeme konečně na sundání dlahy a malá bude bez „ničeho“ tak doufám, že se brzo rozchodí…tedy ona obcházela i s tou dlahou, ale do prostoru se bála, tak jsem zvědavá, za jak dlouho se rozchodí úplně…každopádně se chci zítra zeptat na lázně a budu doufat, že nám je napíše..
Do lázní je možné jet s dětmi už od 6 měsíců - nejlepší jsou Janské Lázně a Košumberk.
@pecmam to je divny, lazne si volis v zadosti ty
no tak hlavne at to klapne!
@jitukka my byli poprve v 15 mesicich a popravde mi prijde ze to bylo tak na hrane. Teda s touhle diagnozou…jako bazen mu samozrejme neublizi nikdy, ale taky PEC zazracne nevyleci a treba ani ted na podruhe (2 roky) jeste nemohl mit nektery procedury (motomed) protoze je na ne proste moc malickej. Takze za mne…pokud ma dite napr DMO tak jet co nejdrive, ale s PEC bych klidne pockala minimalne do 2, klidne i do 3 let…pokud se k tomu nepridruzi dalsi problemy jako napr u nas nebo nejde o pooperacni stav, kdy je situace samozrejme jina a je potreba (podle mne) jet co nejdriv.
Ono pro ty prcky je to dost zahul…bud se k vam zachovaji jako ze jste jeste mimino a daji vam jen par procedur a to je skoro „zbytecny“ tam travit cas, nebo budou drsni a nasekaji vam toho hodne…my meli 4 procedury denne, coz znamenalo, ze malej mel ve veku 2 roky pevnej program jak ve skole na cely dopoledne bez moznosti si pohrat, svacinku jsme davali na chodbe mezi procedurama, odpocinek az kdyz bylo hotovo. Dalsi vec je, ze (alespon Janky) jsou semeniste bacilu…ted tam uz od podzima radi ve vlnach rotaviry, ryma a kasel jsou na dennim poradku, ke konci se objevilo i par pripadu nestovic…inu dej si dohromady 200 deti…takze i tohle je podle mne potreba zvazit…poprve malej lehnul po 3 tydnech (ja hned po 3 dnech), ted podruhe vydrzel o tyden dyl. Malyho prcka bych tam asi netahala…chytne nejakej hnus a nejenze nebudete mit z procedur nic, ale marodit v laznich zavrena na pokoji je dost na prd.
@macawi, zdravím
, to je moc zajímavý pohled na lázně
,ale nepochybně realistický. Za týden se mám na pojišťovně zeptat..Zatím se snažíme sami. Je pravda, že cvičení a pohyb jsou nedílnou součástí léčby. Tak si říkám, že nás tato vada motivuje
k dobrým věcem
Hezký den všem.
Ahoj holky, tak Veru má dole dlahu, teď jí má zas pouze na spaní
operace levé nohy bude, ale nejdřív se musí zbavit ekzému…jinak na lázně jsem se ptala a doktor nám je vyloženě nedoporučil, říkal něco podobného co @macawi
Ahoj holky,
chci všem zvednout náladu.
V úterý jsme byli na kontrole s nožkou. Dceři ted byly 2 roky (PEC na pravé noze).
Vše super. Dlahu už nosit nemusíme, nožka má výborné postavení, je ohebná, lýtka stejná.
![]()
@zdenka_v to jsou krásné zprávy
super moc vám to přeji a doufám že vám v záři budu moci napsat něco podobného ![]()
Jo jo, mám radost! Víc takových zpráv!
Vždycky to nemusí mít jen špatné prognózy.
Tak jen doufám, že to tak dobře bude pokračovat i nadále.
@zdenka_v Tak to moc gratuluji k nožičce, náš malý už má na spaní samostatný sandálek, ale v noci se budí a pláče, sice je to o něco lepší než když měl DB, ale myslela jsem jak bude krásně spávat a úplně super to není. Nožku máme ohebnou, ale trochu ji dává dovnitř. Rozdíl lýtek je značně viditelný a nožku už máme o 1 cm kratší než druhou. No, zkrátka uvidíme co bude dál. Jinak nového je to, že čekám druhého chlapečka a za 14 dní jdu na ultrazvuk ve 20 týdnu těhu a doufám, že to tam znovu nebude. Pan doktor mi to minule v tomto týdnu zjistil. Tak mi držte palce, ať je vše ok. Mějte se hezky ![]()
@zdenka_v super zpráva, gratuluju…dodá to trochu optimismu
![]()
holky, já hlásím, že náš malej už má čtvrté sádry a paní doktorka je celkem spokojená. Je fakt, když je sundají, vypadá to aspoň na chviličku docela dobře
. Ale brzy se to začne vracet, protože ty šlachy jsou prostě moc krátké a táhnou to zpátky. Doktorka mi ukazovala a vysvětlovala, že ta patní kůstka je mnohem výš a i kdyby ho sádrovali do konce života, ty paty to dolů prostě nestáhne. Takže ještě páté sádry a na 99% máme nástup 1.6. do nemocnice na operaci. Maximálně se to může o týden posunout, pokud by se ukázalo, že ještě přece jen bude lepší dát ještě šesté
Uvidíme, snad to tomu drobečkovi pomůže
. Jen si nějak neumím představit, že by po té operaci měl mít sádry na 3 týdny v kuse. To dítě mi roste před očima. Za tenhle první měsíc vyrostl cca 8 cm a je schopnej přibrat 300g za týden
, to by snad ty sádry na něm musely prasknout ![]()
Jinak první fotka je ještě v porodnici a ta druhá, když nám sundaly třetí sádry ![]()
@Doxa držím palečky, ať je to tentokrát v pořádku
je fakt, že v tomhle ohledu jsem možná ráda, že má stejně špatné obě nožičky, že aspoň nebudou takové rozdíly, když nic jiného ![]()
@dendulina Díky, dám pak vědět jak jsem dopadla. Jinak náš malý měl 7 sáder a pak až operaci. Nebuj ty 3 týdny Ti utečou jako voda, mimčo si na sádry zvykne, horší je to pak s dlahama, ale každé mimi je jiné, já mám doma vzteklounka. Jinak máš pravdu v tom, že když jsou obě nožky stejné, tak je to asi lepší, já jsem musela díky té jednostranné pec cvičit půl roku Vojtovku a to bylo teprve psycho. Vše zvládnete, utíká to jako voda, vidím to sama na malém, bude mít za chvíli 18 měsíců ![]()
@zdenka_v gratulace velika ![]()
@Doxa drzim moc palce at je to ok, sama jsem si tim prosla a to zuchnuti balvanu, kdyz se ukazalo, ze napodruhy PEC nemame, muselo byt slyset hodne daleko ![]()
@dendulina neboj v pripade potreby se to da i presadrovat, nam ty sadry taky behem tech tri tydnu menili
@Doxa tak na sádry už je relativně zvyklej teď, když už s nima fungujeme čtvrtý týden, spíš mi jde o tom, že to dle mého fakt budou muset přesádrovat, protože by jim z nich fakt za 3 týdny vyrostl, nehledě na to, že nechci vidět, jak by vypadaly
Už jsem párktát měnila ten fáč, co přes to dávají, protože byl komplet pos*anej a počurávání sádry je taky oblíbený sport
Kubík je otrávenej většinou jen první den, co mu dají nové sádry. Přece jen, než to pořádně proschne, tak to studí a on je mrzutej. Navíc si i díky sádrám pořídil pěknou pupeční kýlu, jak pořád cvičí s těma nožičkama ![]()