Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6419
8.6.15 13:23

Ahoj holky, tak jsme dnes byli opět na kontrole. 2.7. jde malá opět pod CA a budou sádrovat obě nožičky-budou je vytáčet úplně ven-a opět budeme doufat, že to zabere :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
8.6.15 13:56

@Shari81 Přeji hodně štěstí a zabrat to musííííí!!!
Holky chci se ještě zeptat, jaké kupujete dětem boty na doma, ven atd. My měli capáčky pegres ty byly perfektní, ale malému se v tom hodně potily nohy, teď máme na doma snadálky od DPK, ale připadá mi ta podrážka tvrdší. Navíc malý už má jednu nožku přes 1 cm kratší, takže pravou má skoro u špice bot a u levé zbývá kusanec. Zítra chci jít pokupovat botky, tak proto se ptám jaké botičky se vám na doma a ven osvědčily. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
8.6.15 15:20

@Doxa já na doma koupila Nolen a čekám na doručení…na ven má sandálky Superfit, hodně si prý chválí Santé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
8.6.15 16:22

@Doxa doma nosíme kotníčkové papučky nebo lítá bosky a ven jsme koupili Santé sandálky v lékarně ale byl to boj Baru má docela hubené kotníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.6.15 16:44

Shari81 Taky jsme dnes byli u Maříka, na 10:00, ale na řadu jsme přišli až okolo 11:00 (čekali jsme v zadní ordinaci). Držim vám palce, snad budete mít tento zákrok už poslední.

My jsme dopadli docela dobře. Dlahy už nemáme dávat na žádnou nohu - až mě to samotnou překvapilo, máme hodně protahovat. V září kontrola. Říkal, že kdyby se mu nohy začali vtáčet dovnitř, tak by dostal v září ortézu na přednoží (jestli jsem dobře rozuměla), máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
8.6.15 16:49

@nunihor my byli na 10,45, na sádrovnu nás vzali v 11,30 a doktor přišel až v 12,30 :zed: :zed: :zed: malá úplně vzteklá, hladová, unavená, je zvyklá v 12 obědvat a jít spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.6.15 17:00

Shari81 Vždycky je to u něj o čekání :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
8.6.15 19:27

@nunihor právě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
8.6.15 20:24

@Shari81 chjo, to je mi lito…budu moc drzet palce :hug: Kolik uz je vlastne male?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
9.6.15 08:47

@Shari81 To mě mrzí, už jsem doufala, že máte vyhráno :,( na jak dlouho dostane malá ty sádry a to je bude mít zase až ke kyčlím? přijde mi, že už je dost velká na to, aby byla zase nehybná…ale asi to nejde jinak. tak se držte, holky, myslím na vás!
@nunihor skvělá zpráva! jak je malá/malý stará/ý? jsem zvědavá, jak dlouho budeme mít ty dlahy my…teď máme režim dlahy na 14 hodin denně plus hodně protahovat, na konci července na kontrolu. taky by mě zajímalo, jestli už nám konečně nechá udělat ty plastové dlahy na suchý zip, protože to věčné zavazování obvazem je pěkná otrava :(
jinak to čekání u Maříka je fakt někdy na palici… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
9.6.15 09:04

@markét1982 bohužel vyhráno nemáme :,( bude mít sádry na 2 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
9.6.15 09:33

@Shari81 tak kéž by tohle už byl ten poslední krok… už jste si užili víc než dost! držím vám palce, hlavně ať to malá dobře snáší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.6.15 10:11

Markét1982 Matyášek má zítra 7 měsíců. Narodil se s PEC na obou nožkách (na jedné 3× sádrování, na druhé 4× sádrování) - bez tento., po sádrách došlo k uvolnění :-) Nejprve dlažky na obou nohách po celý den i noc, později jenom na noc a na delší odpolední spaní. Cca v 5 měsících dlažka už jenom na jednu nohu a nyní úplně bez dlažek. Uvidíme, jak to půjde dál. Na začátku to tedy vypadalo docela děsivě :-( Taky cvičíme Vojtovku, ale moc nám to nejde - už si s ním na rehabilitaci neví moc rady, strašně u toho řve a brání se, takže s ním moc nejde cvičit :-) Ptala jsem se Maříka, do jaké míry je ta Vojtovka důležitá. Říkal, že nohy mu to určitě nevyléčí, spíš jde o takový protahování. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
9.6.15 10:53

@markét1982 díky, pořád doufám a věřím…
@nunihor tak to jste měli celkem dobrý průběh léčby, jsem ráda, že aspoň někdo se vyhnul operacím, přeji Vám už jen zdravé nožičky a žádné komplikace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
9.6.15 15:26

@nunihor teda, tak to máte super! :D asi jste měli jen nějakou lehčí formu, protože ještě jsem neslyšela o nikom, koho by minula tenotomie :potlesk: s tou Vojtovkou jsme na tom podobně, taky cvičíme a já už jsem někdy na pokraji sil…na rehabce mi říkali, že jediná výhoda je, že malá je taková drobná, jinak bych ji už asi neudržela. ale nechápu teda, proč to cvičit a tak se s tím trápit, když to na ty nožky nemá nijak zvlášť velký vliv :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí