Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.7.15 07:47

@Doxa já jsem ztoho měla nervy od začátku těhotenství.
Mě práve řekli už v 13tt, že to vypadá na kluka tak jsem měla ještě větší strach, protože u nich je rpto riziko vyšší. Termín mám na začátku listopadu a doma mám dvou ročního draka, kteréj ma teď období vzdoru takže dává docela zabrat, doufám, že se to trochu uklidní:) a kolik je tvojemu raraskovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
1.7.15 10:06

@aaddeellkkaa :potlesk: super zprava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
1.7.15 13:09

@aaddeellkkaa Mému chlapečkovi je 19 měsíců, takže to taky bude pěkný záhul, pokud se vše zadaří a výjde, tak kluci budou od sebe o 2 roky a 14 dní. Akorát nevím jak to budu dělat s kočárkem, on se totiž ještě pořád rád vozí, sice ťape, ale ujde kousek sveze se a pak chce zase ťapat. Dvojkočárek se mi kupovat nechce a takové to stupátko nám na kočárek nejde dát žádné. Hold bude muset po svých a asi budeme muset chodit na menší prochajdy, ale třeba se ještě do těch 2 let rochodí více. Prý je nejhorší ten první rok a pak už si děti spolu vyhrají, tak jsem to aspoň slyšela. Období vzdoru už máme asi od 1,5 roku. Je to někdy síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.15 15:14

@Doxa no uvidis s tím kočárkem. Nás drak furt taky ještě jezdí v kocarku a to už mu dva jsou. Ale ujde už daleko, takže myslím, že je to o zvyků:) když bude míč vozit mladšího brasku, určité řád půjde. Nebo budeš chodit částejc a kratší trasy:)
Jj ten první rok bude asi zahul, ale my to zvladneme.
A jak je na tom malý s nozickama? A ke komu chodite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.15 15:15

@z1908 dekuju!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.15 15:15

@Shari81 děkuji;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.15 15:18

@Doxa Ježíš to je chyb, aut. oprava:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
7.7.15 08:40

Ahoj holky, tak jak se máte a co prckové? Jak zvládáte tohle vedro? Verunka minulý týden dostala opět sádry :zed: bude je mít do 16.7. a pak nevím co bude dál…ale přišla jsem na super věc. Jak lezla po zemi, tak bylo všechno od sádry :cert: koupila jsem samodržící (kohezivní) elastické obinadlo a sádry tím omotala. Vypadá to super, sádra se tím i zpevní a nic není špinavé..malá s tím leze i venku. Tak třeba to někomu z vás pomůže :-) pa a hezké léto.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
8.7.15 16:52

Ahoj devčata :) pokud mohu, přidala bych se k Vám :) Radimek se nám narodil 12.5.2015 a má PES na levé nožce.. již máme 7 sádru kterou měníme každý týden ve středu.. Dnes jsem ale byla velmi zklamaná, už jen kvůli mému drobečkovi.. Jistě vám nemusím popisovat, jak ej dítě rádo, když mu lékaři sundají sádru.. Jak se začne s úsměvem protahovat a je „šťastný“… Měli jsme mít dnes „poslední“ sádru a poté až operaci šlachy kolem 6 měsíce.. Bohužel dnes mi doktor oznámil, že sádry budeme nosit až do 6 měsíce do doby, než půjde na to naříznutí.. Je mi ho moc líto :/ Vím že si to nebude pamatovat a že ej to lepší teď než později… ale i tak mi ho je líto.. Nyní v létě v tom pařáku, kdy má ještě z toho pupeční kýlu a musí nosit pás… Nevím co bude dál :/ snad bude aspoň v roce úplně bez sádry :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.15 17:10

@Andrea.Tom ahoj, vitam té mezi nama:)
Neboj všechno zvladnes a ty naší drobecci to většinou zvládají mnohem lip než my!
A ke kterému dr. Chodite? Sádry do 6 měsíce mi přijde jako zvláštní postup? Přijde mi to dost dlouho. Na operaci šlach jsme byli v necelých třech měsících a potom na 4 týdny sádry v kuše. Poté dlahy na 23 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
8.7.15 17:50

@Andrea.Tom ahoj také mi přijde 6 měsíců sádru zvláštní naše Bára byla ve 3 měsících na protnutí achilovky pak sádra na 6 týdnu vkuse pak dlahy celodenně(botky na tyči) a cca od 10 měsíce dlahy jen na noc teď jí je 18 měsíců nožku má pěknou drží jak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
8.7.15 17:56

@aaddeellkkaa @dagvi @aaddeellkkaa no jak jsme k němu přišli říkal, že je to lehoučký PES.. že byli horší.. Je to Mudr. Koreň z Třince/Sosny.. První sádru jsme dostali ve dvou týdnech, protože jsme rodili v Ově Porubě a pak jsme měli žloutenku, tak jsme museli nechat maličkého svítit.. No a to nám říkal že 7 sáder ani cvičit pak nebudeme muset atd.. teď jsme dostali 7 sádru a tak jsem se ptala co bude přísti stredu a to rikal ze jede na dovcu tak ze mame prijit az za dva tydny.. a pak ze bude dostavat sadry az dokud nepujde na to protnuti slachy ze se to tak malym detem strasne rado vraci z5… tak já nwm :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
8.7.15 20:42

@Andrea.Tom Ahoj a vítej :mavam: sádry do 6m?? To slyším poprvé a moc se mi to teda nezdá :think: naše malá má oboustranný PEC, první sádry v měsíci, následovalo tuším 7 sáder, ve 3m tenotomie (protnutí šlach), pak dlahy, my měly dlahy dělané v Motole přímo podle odlitku nožiček-nebyly spojené tyčí. Nechceš zkusit konzultaci u jiného doktora??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
8.7.15 21:25

Tak teď když Vás „slyším“ vidím tak se mi to také nezdá :D já nemám v okolí zkušenosti s žádnou podobnou „situací“… U jiného mudr nwm.. určitě bych za to nic nedala, :/ ale absolutne nwm u ktereho a navic ty cekaci lhuty jsou strasne :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
8.7.15 21:42

Ještě bych se ráda zeptala.. jak to protínáni šlachy snášely Vaše děti a jak to probíhalo.. zda jste byli „ubytováni“ v nemocnici na noc na pozorováni nebo jiné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí