Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2505
30.7.15 06:08

@dendulina Děkuji moc za reakci ;) krásný chlapeček ;) :srdce:

Takže se dělají na míru? :) vypadá to docela jednoduše. takové botičky a máte je i spojené tou tyčí? nebo se to nějak spojuje zvlášť :) Ale moc děkuji za reakci aspoň ted vím jak to vypadá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
30.7.15 07:04

@Andrea.Tom Děkuju, je to zlatíčko, aspoň teda většinou :lol: Právě, že tyhle nejsou spojené tyčí. Jsou dělané úplně na míru podle sádrového odlitku nožiček. Pak se ještě individuálně upravují právě vlepením různých těch výplní. Nevím, jak se k nim doktorka dopracovala, když jinak jede Ponsetiho metodu :nevim:…s tou právě pak souvisí ty tyčí spojené JM dlahy (John Mitchell) nebo Dennis Brown - to jsou vyloženě ty botičky spojené tyčí (http://www.achilleus.cz/…100029/dlahy). Neumím posoudit, co je lepší. Už jsem si sama udělala zkušenost, že každý doktor jede něco jiného. My můžeme jen doufat, že to našem broučkům pomůže :palec:
Držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
30.7.15 07:44

Ahoj,
my máme John Mitchellovy http://www.c-prodirect.co.uk/ - takže ty s tyčí, oproti DB dlahám mají nacvakávací botky a našima pojišťovnama jsou hodnoceny jako nadstandard - takže se doplácí 4000 ve formě spozorského daru nemocnici.Na dlahy má prcek nárok 1× za 6 měsíců- ne dříve, tzn. nedej si dát tu plně první velikost tak, aby přesně seděly na nožku- radši větší, my máme OZP takže jsme ještě čekali na schválení poukazu - dost dlouho- takže nám dlahy měnili oproti vratné záloze- 8500. Je to standard na Ponsetiho metodu. jinak v tom odkazu na Achileus najdeš dost informací ale stránky nejsou přehledné, takže musíš hledat. Je tam i brožura přesně vysvětlující co a jak- dělaná pro doktory - napasovaná na černoušky - ale ta rotace kostí je tam dobře vysvětlená. taky existuje FB fórum ale s tím nemám zkušenosti, tak nevím. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
30.7.15 08:48

Moc děkuji děvčata :) prostuduji to ;) ty bez té tyče s emi tedy líbí! :) že není omezen v pohybu má to prostě jako botky :) to ej super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
30.7.15 10:29

@Andrea.Tom řekla bych, že je to málokdy o tom, co nám se líbí, ale spíš co se líbí konkrétnímu doktorovi :roll: Ale je fakt, že si nestěžuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
31.7.15 17:30

Tak jsme dnes byli po operaci na kontrole, dali nám novou sádru radši :) a zkontrolovali to :) vše v pořádku :) 21.8 máme jít na sundání sádry a dostaneme dlažky :) spojené tyčí, už je tam pro nás mají připravené :)) tak jsem ráda :) už se těším na to, jak se bude malý „rochnit“ ve vodičce :) pěkně postupně ale přeci :) Jen jsem se chtěla ještě zeptat, zda máte někdo zkušenost s proplácením jízdného do nemocnice na sádry.. někde jsem to četla a nevím kde, ale sestřička říkala, že by nám to napsala i zpětně :) Tak jen jestli to RBP proplácí, kolik když tak a jestli to může být i zpětně, nebo berou jen aktuální… Děkuji moc zatím :) Přeji krásný víkend ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
3.8.15 14:32

Dámy? :) asi nemáte zkušenosti s nošením dětí s nožkama v těch botičkách spojené tyčí v Manduce aj. :)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
3.8.15 15:06

@Andrea.Tom technicky to není možné- uvidíš sama. Ze začátku ty dlahy bude muset mít celý den. Jediná možnost je až bude větší a dlahy bude mít jenom na spaní - pak by to šlo ale zase bude větší a ty nebudeš zvyklá, takže i kdybys s nošením chtěla začít tak by Tě asi bolela záda. Já Manducu prakticky hned po nasazení dlah prodala - fakt to roztažení kyčlí do manducy je obrovský a ta tyčka je nastavená na rozpětí ramen. Co se nám ale dost oplatilo je lehátko-jak na sádry - s polštářkem pod sádru, tak pak s dlahama- byl v něm klidnej, bvšude viděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
3.8.15 15:37

@Andrea.Tom přesně jak píše @milu79 technicky je to nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
3.8.15 17:06

@milu79 @dagvi děkuji :D já po napsání příspěvku jsem si také uvědomila, že je to blbost :D a lehátko máme :d je v něm skoro celý den :D ale děkuji :) mohlo mě to napadnout no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
3.8.15 21:40

Holky, lehátko myslíte takové to houpátko nebo co? :mavam: To teda našeho mladého dvakrát neoslovilo. Jinak na té FB stránce některé maminy propagují nošení o třeba v šátku a klidně i se sádrama, viděla jsem fotky i DB nebo JM dlahama. Nějak si to ale taky neumím představit. Jinak já se ptala naší rehabilitační na nošení a ona říkala, že to obecně moc nedoporučuje a když tak maximálně na krátké nošení kolem hodinky, víc ne :think:

Jinak se přiznám, že teď malinko flákám cvičení :oops:. Rozjel se mi o víkendu v puse zánět. Už mám měsíc otevřenej zub, každý týden mi čistí kanálky a pořád odkládala antibiotika kvůli kojení. V sobotu mě to začalo bolet (klasika, v den, kdy s tím nejde nic dělat), v neděli se mi udělal váček přes půl horního patra, brečela jsem bolestí, byla naprosto paralizovaná. Dneska jsem konečně byla na zubním, tam mi to rozřezala, ale ani to nemohla celé důkladně pročistit, protože jsem řvala bolestí a málem až vyskočila ze sedačky. Kromě toho mi vyskakuje čelist, a po minulé zkušenosti, kdy mi to nemohla narvat zpátky už měla docela strach :mrgreen: No, prošla jsem si peklem a ještě není vyhráno. Snad mi ale antibiotika brzo zaberou :zed:

@Andrea.Tom ptala ses na proplácení cest do nemocnice, zkušenost nemám. Hlavně autem bych to asi neukecala a v Praze zaplať pánbůh dostali rozum a od 1.7. je cestování MHD s prckem do 3 let zdarma :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
3.8.15 23:07

@dendulina jaj, se zuby jsem si také prošla dost dobrým peklem :D co se dá dělat no :D Ale jinak na bolest zubů je skvělý hřebíček /nechat vyluhovat a „kloktat“ jako ústní vodu a nebo si ten vyluhovaný hřebíček „nacpat“ k tomu zubu k dásním :) To pomáhá :) vlastní zkušenost ;)

My jsme měli od jak živa autobus v Třinci zadarmo s kočárkem do 3 let, ale, teď nechci být hrubá, ale je a bylo to tak, že naše „menšina“ toho začala využívat.. Dítě velké, že se skoro ani do kočárku nevešlo, ale co by neudělali pro jízdu zadarmo ;) :D

jinak, já se sádrou dala malého párkrát do BABY VAKU, ale jen k doktorce a z5 abych netahala kočárek :) máme ji pod schody :D a nedá se říci že by se mu tam nějak líbilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
4.8.15 08:22

Sádru jsme polohovali do polohy výšší než srdce, takže nošení v šátku je tak akorát o tom, aby se s nožičkou něco stalo-aspoň podle mě…lehátko jsem myslela klasika- ne houpací - dítko tak připoutáš a můžeš ho nosit po pokoji kde chceš a ono může čumákovat a mít nožičku nahoře a je spokojený -taky to jde do určitýho věku, kvůli polohování nožek si ani moc neužil dětskou sedačku-fakt jsem to dost řešila…
co se týká cesťáků - musí Ti to napsat dětská doktorka, upřímně ta naše nám to ani nenabídla a já to zjistila až pozdě když to dávala nějakýmu nedonošeňátku (8mi měsíčnímu…), který jezdilo jen 1× měsíčně do PHY…celkem jsem byla naštvaná ale pak jsem si řekla, že to nemá smysl řešit, že my sádrovali „jen“5× + 2 návštěvy extra…pak se to nějak posílá na pojišťovnu…pokud jezdíš někam dál tak to zkus ale co nejdřív, záleží i na ochotě tý dětský…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
4.8.15 08:42

@milu79 aha aha a detskou myslis tu co máme? :) mi to také nikdo nenabidl, ale slysela jsem o tom nekde a když jsem se zeptala sestra na ortopedii rikala, že mi to určitě klidně napíše i zpětně, ale že si mám zavolat na pojišťovnu :) tak jsem se snažila dovolat, ale pokaždé mi to nevyšlo :D my tam byli asi na 9sáder a jsem z t+šína takže do třince to je aspoň cesta :D tak to zkusim a dam vam vedet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
4.8.15 08:54

Ty jo, tak s tím lehátkem jsem úplně mimo, vůbec netuším o co jde :nevim: :oops:. Ale tak polohování už řešit nemusím, máme jen AFO dlažky a stěma se mládě pere v pohodě :lol:

@Andrea.Tom hřebíčkovou fintu znám a většinou mi taky pomáhala, jako že nacpat hřebíček k zubu nebo ho jakože žvýkat. Ale teď mám fakt nateklou polovinu horního patra a mám to plný hnisu nebo jinýho sajrajtu. Umírám bolestí i když se toho dotkne jídlo nebo přejedu jazykem, nemluvě o tom, jak mi to včera řezala :zed: :zed: Takže teď už fakt jen sázím na ty antibiotika a snad se to brzy poddá. Jako, myslela jsem, že už jsem v životě se zubama něco zažila, ale tohle předčilo všechno, dokonce i porod byl procházka růžovým sadem v porovnání s tímhle :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí