Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2865
30.3.15 12:00

@dendulina já mám Dorjan Danny Sport kolekce 2010 Bára se do hluboké korby vlezla i s dlahama a obě holky v ní jezdily téměř do roku, záleží jaké máš požadavky a kolik jsi do něj ochotná investovat. Já věděla že budu kupovat později i golfáč kvůli autu tak jsem do kočárku nechtěla investovat horentní sumy já chtěla pouze nafukovací kola a zbytek jsem moc neřešila bydlíme ve městě takže žádný náročný terén váhu kočárku jsem neřešila nikde do kopce ho netahám a k bytu ho dovezl vždy výtah to je těžko radit každý ti bude tvrdit že ten co má je nejlepší a nevyměnil by ho já jsem s Dorjanem spokojená když srovnám poměr výkon x cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
30.3.15 13:25

Záleží na tom, kdy máš termín..ale to už je někdy teď, ne? je duben, takže se dá předpokládat, že na zimu už bude ve sportovním, takže velikost korbičky moc řešit nemusíš. jestli upínací sedačku-zase záleží na tom, jak jsi zvyklá courat po obchoďácích, kam dojedeš autem a čučet do výloh:-) já bych ji bývala použila jen asi 3× pro každý dítě a to většinou jen na kontrolu kyčlí. Co se týká 3 a 4 kolky- slyšela jsem že 3 kolky jsou blbý na eskalátory ale zase- jen z doslechu. Já bydlím na venkově, takže mám velmi čtyřkolku, velmi sportovní X-lander a spokojená jsem taky. Pokud bys kupovala nový, radši kupuj v Čechách a v obchodě, kde půjčují nový za opravovaný, mám dost známých, co opravovali a někteří i vícekrát. Já mám už prověřený, použitý po 1 dítěti:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
30.3.15 14:13

Já mám casualplay. Nacvaqkávací autosedačku využívám hodně. Jsme z vesnice a ke každému doktoru jezdíme autem. Jezdíme do Brna do dětské kde je parkováni katastrofa, takže to že nemusím x km takhat malehé jen na rukách mě potěšilo. Korbu jsem využila zatím jen párkrát, protože mám na dvorek a po dědině starou 4kolku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
30.3.15 14:24

@Shari81 Předem gratuluji k zvládnutému výkonu nožičky a doufám, že bojujete statečně. Musí to být náročné, teď když už jsou ty naše čiperky více pohyblivé a všechno si uvědomují. Držím pěstičky a podej zprávu jak zvládáte po pár dnech výkonu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
30.3.15 14:34

@dendulina Ahoj, tak já mám kočárek jedo bartatina alu plus 2013, jsem s ním velmi spokojená. Malého jsem v něm vozila do 11 měsíců a úplně v pohodě. Navíc v boudě je větrací okénko a malý až byl větší, tak jsem mu ho vždy otevřela a ležel na bříšku a tím okénkem čumákoval ven. Je to kočárek na 4 pevných kolech, nechávám si ho ještě pro další mimi, akorát co mi nevyhovovalo byla sportovní verze, protože kočárek je na řemíncích a krásně houpe, ale jakmile jsem tam dala sport. verzi a malý byl obrácený tělem ke mně, tak ty řemínky se nahly a klouzal dolů. Pokud byl obrácený tak, že viděl ven a ne mě, tak to bylo v pohodě, ale stejně jsem si koupila sporťák jiný. Já teď kdybych řešila první mimi, tak si koupím hluboký kočárek po nějakém miminku a sporťák bych si koupila úplně nový. Já mám teda oba kočárky úplně nové, ale mám to jen, protože chceme ještě jedno mimčo. JInak se na to jedo mrkni, teď už se to na řemíncích nevyrábí a mají nové typy a co jsem viděla v obchodě, tak jsou ty kočárky krásné. Prý už se děti nekloužou dopředu jak s těmi řemínky. Jinak existuje ještě jedo fyn a ten má přední kolečka otáčecí, s tím ale zkušenost nemám, mně se do lesa osvědčila pevná kola a hlavně ve sněhu jsem projela, to co kočárky s otáčecími kolečky vůbec nezvládly. Je to na Tobě. Tak dobré vybírání a pak dej vědět, co jsi vybrala. Jinak k těm x landerům, už tady dvě maminky kdysi řešily, že se jim tam dítka s dlahami brzy nevešly, ale nemáms tím zkušenost, tak pa pa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
30.3.15 15:54

@zdenka_v ano, bylo zřetelné, že noha není v pořádku
@dendulina mám Depemo Apollon trojkombinaci a spokojenost, korba velká, malá se v pohodě vešla, v 7 měsících jsem jí dala do sporťáku. Pravda, že sporťák je užší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
30.3.15 15:56

@Doxa ahojky :mavam: no malá to zvládá v rámci možností docela dobře. Už se přetáčí a leze. Praskla nám levá sádra, tak jsem kouila sádrový obvaz a zpevnila jí to :-) noci jsou horší, rostou jí zuby a asi jí to ještě bolí, tak docela hodně pláče, ale pouze na večer když má jít spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.15 11:56

Bylo nam na utz ve 20tt vysloveno podezreni na pes equinovarus u prave nozky, prosim, mate nekdo zkusenosti, muze se to jeste na kontrolnim utz za 2 tydny ukazat jako negativni, jako ze nozka budev poradku? Treba si s ni tam jen tak krouti? Mam jit na odber plod.vody? Kdyz by to bylo pozivni, co nas ceka? :,(

• Citovat
  • Upravit
2865
4.4.15 18:21

Milá anonymní nám se dcera s touto vadou narodila aniž by to bylo zjištěno v těhotenství není to žádná tragedie nožku vám dají na ortopedii dopořádku jenom vás to bude stát trošku více práce a hlavně trpělivosti stačí si pročíst tuto diskuzi a uvidíš. Ničeho se neboj i když se vada prokáže věř že se rodí děti s daleko více nemocné než s PEC. Rozhodně ti nikdo nebude nabízet ukončení těhotenství tato vada je léčitelná můžu tě ujistit že na naši dceři nikdo nepozná že nemá pravou nožku úplně v pořádku chodí normálně, běhá jezdí na odrážedle, bude se učit lyžovat jako její starší sestra prostě žádné omezení nijak ji neulevujeme :mavam: Odběr plodové vody rozhodnutí je na tobě těžko říct ale pokud se jeví miminko jako zdravé zvážila bych jestli je to opravdu nutné na odběr jít:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
5.4.15 12:33

Muzu rict, ze nam na utz nikdo nic nerekl. Rekli na. To az v porodnici. Ja to beru tak, ze jsou to jen trochu krive nozicky. Dostali jsme sadry na 10 tydnu, ted cekame jen na specialni boticky. Beru to proste tak, ze jsou mnohem a mnohem horsi veci tez toto,,postizeni". Sice je to nekdy trosku boj a urcite to budou jeste nervy, ale bude behat a skakat jako jine,,normalni" deticky :). Takze se nicehi neboj :) da se to zvladnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.15 19:31

Dekuji moc, zatim to nejak nedavam, nemuzu se s tim smirit, stale doufam, ze na kontrolnim utz to bude dobre, i kdyz tusim, ze si to jen namlouvam. Musim to nejak vstrebat, vim, ze to neni tragedie, jen to musim prijmout…

• Citovat
  • Upravit
1768
6.4.15 12:16
@Anonymní píše:
Bylo nam na utz ve 20tt vysloveno podezreni na pes equinovarus u prave nozky, prosim, mate nekdo zkusenosti, muze se to jeste na kontrolnim utz za 2 tydny ukazat jako negativni, jako ze nozka budev poradku? Treba si s ni tam jen tak krouti? Mam jit na odber plod.vody? Kdyz by to bylo pozivni, co nas ceka? :,(

ahojky, vím přesně jak se cítíš :hug: Taky mi ve 20.tt oznámili podezření a hned druhý den mi ho potvrdili. Bylo to ještě zpestřené tím, že jsem tou dobou fungovala v zahraničí 900km od manžela. Na té kontrole jsem to moc nevnímala, vlastně jsem té PA ani pořádně nerozuměla. Druhý den mi to už doktorka pořádně vysvětlila, já pak začala googlovat a bylo mi teda pěkně mizerně a to máme obě nožičky :nevim: O pár ní později mi to potvrdili už v ČR a řekli mi rovnou, že to v žádném případě u nás není jen polohová vada, že je vidět zkrácení šlach atd :zed: Vzhledem k tomu, že jsme o miminko bojovali 3 roky a že nám hrozí ještě mnohem větší průšvih, zpracovala jsem si to tak, že PEC bude prostě vykoupením za to, že ten větší průšvih nenastane. Den před vánoci jsem měla schůzku s genetičkou v Gennetu, rozebíraly jsme možnosti, pak mě hned poslala ke gynekologovi a z minuty na minutu jsem se rozhodla tu plodovku podstoupit. Pan doktor mi sice v první chvíli řekl, že jeho syn měl PEC před (35) lety taky a že se s tím pohodě poprali. Pak ale přiznal, že tak zlé to nebylo. Moje rozhodnutí tak bylo okamžité dané asi tím, že obě ty nožičky na UTZ vypadaly dost strašidelně a já v tu chvíli chtěla mít jistotu, že nehrozí větší postižení, takže jsem si ten odběr nechala udělat okamžitě.
Pokud ti řekli, že je „jen“ podezření na jednu nožku, tak bych se asi na plodovku vykašlala i kdyby ti to příště potvrdili. Uvidíš, co ti řeknou, ale pořád existuje i procento případů, kdy se to po porodu neprojeví. Nechci ti vlévat falešnou naději do žil. Každopádně to určitě není největší problém, který může miminko mít :think: Teď mám 4 týdny do TP a mám docela strach z toho, co uvidím. Asi to obrečím, asi mě náprava bude bolet i za malého, ale vím, že to zvládneme. Drž se!!! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
6.4.15 13:08
@Anonymní píše:
Bylo nam na utz ve 20tt vysloveno podezreni na pes equinovarus u prave nozky, prosim, mate nekdo zkusenosti, muze se to jeste na kontrolnim utz za 2 tydny ukazat jako negativni, jako ze nozka budev poradku? Treba si s ni tam jen tak krouti? Mam jit na odber plod.vody? Kdyz by to bylo pozivni, co nas ceka? :,(

ahoj, me to rekli ve 20tt na ultrazvuku. s tim, ze mame obe nozky. odber plodove vody jsem odmitla. pro me osobne by to uz stejne nic nezmenilo a ja to vnimam jako riziko. cekaji vas sadry na nozicku a specialni boticky. maximalne vetsi perace nozky. nic strasnyho. da se to uplne v pohode zvladnout. sice to nese nejaka omezeni, ale urcite to nevidim jako nejakou tragedii. spravi se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.4.15 14:49

Zdravím Anonymní :) a souhlasím s předchozími příspěvky. Je to vada která se dá opravit. A to je nejdůležitější. Někdy je to delší cesta, někdy to jde rychleji, ale vaše dítě je zdravé, jen bude dobré hned po narození s nápravou nožiček začít ;),ale to zvládnete.
Jestli to jde tak si užijte těhotenství a plodovou vodu zvažte. Mám dceru 2r.,pec na pravé
noze.Do narození jsem to nevěděla, na plodovce jsem nebyla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.15 21:08

Moc dekuji vsem za uklidneni, i kdyz to zatim moc nepomaha. Cele dny nedokazu myslet na nic jineho. Tusim, vim, ze se to na utz potvrdi a doufam, ze to do porodu nejak vstrebam a prijmu a pak uz budeme s prckem bojovat. Zvladneme to…
Preji vam a vasim detickam jen to dobre, hlavne zdravi a zdrave nozicky☺

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí