Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.4.15 12:07

Gratuluji k chlapečkovi @dendulina a neboj vše zvládnete. Nás čeká za dva měsíce kontrola, minulá před měsícem dopadla dobře, obě nožičky pěkně volné a ohebné, pan doktor byl spokojený. Jáchymek bude mít v květnu 18 měsíců a botičky nosí na noční spaní. Holky, ale řeknu vám, že si s chozením dává docela na čas, od 7 měsíců obchází nábytek, ale sám kdepak :) Venku je na něj docela podívaná, když ho vyndam z kočárku a on chodí po kolínkách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.4.15 12:13

@dendulina Moc gratuluji. Neboj, vše bude dobré. Jen to chce opravdu více trpělivosti, ale hlavní je, že to lze dát do pořádku (narozdíl od jiných nemocí a vad).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
22.4.15 12:20

@chemická myška neboj začne :lol: chodit, Bára chodí od roku teď má 16 měsíců a kolikrát si říkám že nebylo jak když lezla jenom po čtyřech nebo ležela na zádech :lol: protože ta naše opice je zdrhač vybere si směr a jde hlava nehlava a to nemluvím že hravě vyleze na parapet okna. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
22.4.15 12:21

@dendulina gratuluji k mrňouskovi :kytka: a neboj, všechno zvládnete, chce to čas a hodně trpělivosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
22.4.15 12:23

@chemická myška klíííd, Veru stojí a obchází od 10m, taky bude mít v květnu 18m a chůze nehrozí..má čas, není kam spěchat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
22.4.15 16:32

@macawi ahoj. a myslis, ze kdyz nam nedelali velkou operaci, ale jen tenotomii na jedne nozcicce, tak mame take narok na lazne? ale uz nam to delali pred rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.4.15 17:04

Zdravím a trochu odbočím od tématu i když @dendulina samozřejmě gratuluji :kytka:
Moc ráda bych se zeptala @macavi ve kterých lázních jste byli?
Lázně nám dnes dr. doporučila. Ani jsem nemusela moc usilovat, když viděla jak
malá špatně chodí, hned nás poslala na rhb a napsala lázně.
Jinak, dlaha kterou jme si vyzvedli vypadá dobře, lehoučká, pod kolínko, proti botkám na tyči komfort :) Doufám že bude dobře sloužit. Musíme se do toho teď pořádně obout a nožičku rozhýbat. Malá chodí opravdu hrozně :roll: ale fyzický důvod aby špatně chodila
prý není, jenom si odvykla nožku používat. Takže tak, čekají nás další kroky na naší cestě. Přeju všem krásný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.4.15 17:48

@dendulina moc gratuluji k chlapečkovi! vůbec se toho neboj…ono to na začátku vždycky vypadá strašidelně, ale pak budeš nadšená, jak se nožičky s každou sádrou zlepšují!
jinak my jsme byli včera u doktora a moc mě nepotěšil, tajně jsem si myslela, že bychom už mohli s dlahama pomalu končit, doteď nás všude jen chválili, jak se nožičky krásně zlepšují a Mařík mi včera řekl, že mám dlahy dávat i na denní spaní (malá je už dva měsíce nosí jen na noc, teď je jí půl roku) a víc nožky protahovat, protože jsou trochu zatuhlé…:( takže žádný posun dopředu, spíš krok zpět, ale není to tragédie, jen jsem na chvíli pozapomněla, že je to běh na dlouhou trať…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.15 21:57

Děvčátka je to boj, ale bobšíci jsou šikovní a zvládnou to :kytka: Holky co máte dětičky už větší chodící, dáváte do botiček nějaké vložky? Minule v ortoped. centru mi pan doktor říkal, že se dělají do botiček speciální vložky podle nožiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.15 22:01

@Shari81 @dagvi I jo, já jsem ráda, že mi ještě nikam neuteče, ale těch gatěk co už takhle prošoupal :lol: Je mu fuk jestli je na štěrku, nebo na betonu, nebo někde… klekne ručičky hore a jde po kolenách :lol: srandovní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
22.4.15 22:34

@chemická myška :mrgreen: šikulka malej, Veru by taky už asi ráda chodila, ale se sádrou to nejde..doma se staví a obchází-podle toho taky ta sádra vypadá…bude jí mít do 30.4. a pak dostane gumoplastovou dlahu a pevno…no a někdy v květnu jí budou operovat i tu levou nožičku :zed: tak snad to pak už bude dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
22.4.15 22:36

@markét1982 :hug: hodně s malou cvič, protahuj..já koupila takový míček s „bodlinkama“ a tím jsem jí nožky masírovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
22.4.15 23:20

@markét1982 no, nás varovali už podle ultrazvuků, že to bez operace nepůjde. Pravá nožička by se možná nechala ukecat, ale levá je fakt hodně :( V úterý jdeme do Motola, tak uvidíme, co nám na to řeknou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
23.4.15 07:34

@dendulina tak moc držím palce, aby to byla ta lepší varianta :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
23.4.15 11:36

@z1908 @pecmam po tenotomii nevim, to je opravdu malickatej zakrok, ale zkus se zeptat za to nic nedas :nevim: bude spis zalezet na vstricnosti ortopeda pripadne rhb doktora jestli ti napise doporuceni
my jezdime do Janskych lazni, jeste si maminky chvali Kosumberk
nas malej tu nozku taky flakal, ale s tim ti lazne moc nepomuzou, to musis ty…porad upozornovat, pripominat…ja tu za nim cely dny beham po chodbach a pripominam mu, ze na odrazedle se musi odrazet obema nozickama…fyziologicky taky nema duvod si tu levou vozit, to je v hlave, takze pripominat pripominat donekonecna opravovat nez si to doopravdy zafixuje…to holt musi maminka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí