Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@nunihor tu znacku neznam.
ale ted me tak napadlo, nemame treba narok od pojistovny na prispevek na zdravotni obuv pro deti, kdyz maji vadu nozicek?
@z1908 Dočetla jsem se, že tyto boty jsou přímo vhodné pro děti s onemocněním Pes Equinovarus
@nunihor píše:
Ahoj holky, chci se zeptat na boty značky SCHEIN. Chci poprosit Doc. Maříka, aby mi napsal poukaz. Prý pojišťovna proplácí 2000Kč. Nevíte, jaké má na tyto boty názor?
také neznám, ale budu ráda, pokud se pak podělíš o Maříkův přístup k napsání poukazu…marně jsem se ho snažila přesvědčit, aby malé napsal lázně ![]()
Ahoj holky,
tak jsme v úterý byly na kontrole v roce a Chomiak konstatoval, že je to krása, že se to vyvíjí velmi příznivě. Tak jsem moc ráda a mrzí mě, když tu čtu, jaké máte komplikace. Držím palce. Upřímně- s tím poukazem- nedostala bych ho ani z Chomiaka, i poukaz na nové dlahy tlačil přes Bulovku a ještě blbě. Podle mě jim za to pojišťovny sráží body, tak se tomu snaží vyhnout, co to jde. Ale držím palce. Předpokládám, že Ti řekne, že boty ničemu nepomůžou, že když se pata nevyvíjí a nedrží tak, jak má, tak botama se to nevylepší..a to upozorňuju, že ho neznám…je to jenom doktorstvo všeobecně. S naším šestým prstíkem máme taky počkat, protože je ještě moc maličkej a zastavil by se mu vývoj, ten podrůstající máme protahovat…hlavně že má na zdi fotku s Ronaldem s mistrovství světa v Brazílii…no aspoň si toho podrůstajícího prostředníčku konečně všimnul, ale glosa" my mu ho pak narovnáme" mi taky moc nepřidala. Chápete to? ![]()
Máme nárok 2× ročně na zdravotní obuv. Poukaz napíše ortoped. My bereme DZO. Máme to nejblíž. Ale je více výrobců zdravotní obuvi. Doplácíme 500kč na pár. Boty jsou individuální, zhotovené podle měření na každou nohu zvlášť. Vzor i barvu si můžeme vybrat. Je to vlastně velmi jednoduché
Ale píšu jen pro toho kdo by neměl zkušenost
Ahoj všem ![]()
@pecmam bezva. diky za info. tak ja se na to zeptam Frydrychove. Plati to i na boty Sante? co je DZO?
To co zde píšete, že by vám na botky nenapsal lékař poukaz? Tak to nechápu
, nicméně nárok na ně máte. Jinak o lázně jsme museli také bojovat, ale když dr. viděla jak malá po operaci špatně chodí, napsala je hned. ![]()
@z1908 zdravím, DZO- dětská zdravotní obuv. Jsou ze Zlína a jak píšu, máme je nejblíž. www.dzo.cz. Určitě bude ve vaší blízkosti dodavatel zdravotní obuvi, chce to zjistit.
Ahoj ![]()
@pecmam sama se o nicem nezminila a me to nenapadlo…moje chyba, jsem hloupa. kazdopadne diky moc za info
@pecmam tak jsem hledala něco v okolí Prahy a nic jsem nenašla, žádnou firmu, co by vyráběla individuální botičky
takže si budeme buď muset udělat výlet do Zlína, nebo malé nějak změřit nohu a doufat, že to bude OK…
@Shari81 na tech strankach dzo.cz pisou, ze maji pobocku i v praze
@z1908 fááákt? Tak to blbě koukám, dnes mám asi nějaký „mimo“ den
mrknu ještě jednou ![]()
@Shari81 DZO maji prodejnu a pobocku v Letnanech, je to tam trosku zastrcene, ale urcite to najdes. Jeste jsou boticky Orco, ty najdes napr. primo na Bulovce ve zdravotnich potrebach Eliska (taky delaji boticky na miru). Scheiny maji primo antivarozni boticky, ale nejsou na miru. Na troje vyse zminene lze uplatnit poukaz od pojistovny, na ostatni myslim ne, protoze se jedna jen o „zdravou“ obuv, ne „zdravotnickou“.
jinak poukaz se mi tedy nepodarilo vymamit ani z ortopeda (Chomiak, Frydrychova) ani z protetika (doktor z Metisu)…vsichni svorne tvrdili, ze je ta bota zbytecne tezka, tvrda a ja nevim cosi, takze v laznich nam udelali podle sadroveho odlitku nozicek takovy malinky celkem mekky ortezky (jen jakoby zpevneni kotnicku z nejakyho ohebnyho plastu), ktery proste vkladame do beznych boticek. Nevim, jeste se zkusim pozeptat rehab doktorky co si mysli o tech zdravotnich botach, jestli jako udelaji vic uzitku nez skody a pak pripadne nekomu vic dupnout na krk, ale oni ortopedi fakt neradi predepisuji lazne, poukazy a pod…pojistovny je dusi ![]()
@macawi tak uvidime. ja se pujdu ptat frydrychove. ale nemyslim si, ze by to nepsali jen kvuli pojistovnam. jsem presvedcena, ze pokud by to pomohlo nasim detem, tak to predepisou…snad nejsem presvedcena hloupe..
@macawi to zase věc. Zdravotní obuv není pro děti s pec vhodná, protože je moc tvrdá
. Co k tomu říct. Tady v léčebně, pokud má dítko problém s nohama, tak ji má. U postižených dětí jsou eqinovarky dost časté. Dám názor k dobru. U nás na rhb mi jednou řekli, že zdravé dítě by mělo mít určitou část dne pevnou kvalitní obuv, určitou část dne něco pohodlného a stejnou část být bosé. Pokud májí nohy zdravotní problém, měla by se část kdy je na noze pevná, zdravotní obuv prodloužit, ale také by pak dítě mělo být bosé, nebo v něčem pohodlném. Jsem laik, ale umrtvit nohy na celý den v něčem tvrdém jako dobré nevnímám, ale nedat jim přes den možnost aby si zkusily jaké to je být ve správném postavení také ne. Třeba malá chodí úplně nejhůř bosá..
Můžou být lehčí vady které se bez zdravotní obuvi i bez lázní obejdou. Já pro nás obojí považuji za důležité. Naštěstí naše dr. už taky
Zdravím ![]()