Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky macawi je moc drahá
, já myslím že by úplně stačilo občas doma neuklidit
a to by byl panečku terén
aspoň i nás by to byly hračky, kostky, mezi tím nějaký svršek
to by nožky trénovaly, ale uznávám že tahle varianta je hezčí
Jinak nám cvičitelka hodně doporučuje i sešikmenou plochu. Asi něco takového vyrobíme až se vrátíme domů.. ![]()
@markét1982 Ahojky, termín máme na 5.11. ale nevím, Veru se včera opět spustila rýma a furt bolí uši, doktorka říkala, že to má zarudlé z té rýmy, tak uvidíme…
@pecmam no vida jak z nas ty nase deticky vyzdimou to nejlepsi
ja doted mela se sitim zkusenost akorat ze skoly, kde jsem za stupovani ponozek dostala 3 a tak jsem si rekla, ze svadlenka ze mne asi nebude…a ejhle…najednou siju veverky
![]()
@macawi tak to by měla vidět i ta učitelka co ti dala tu trojku
podívej jaký máš úspěch
![]()
Ahoj holky,
známá bude podávat sadu oblečení 0-12m bez ťapiček, je to tak na malý letní nebo velký podzimní/zimní dítě. Kdybyste o někom věděly, kdo by měl zájem a měl mrňouska s PEC, dejte vědět, jsou to krásný a pratický věci- hlavně overálky…
jinak koberec je krásný..asi bych se do toho nepustila…
Ahoj holky, tak zdravotní obuv SCHEIN u Maříka neprošla - říkal, že by to VZP neschválila.
Poradily byste mi, prosim, jaky kocarek je co do velikosti vhodny pro mimco s PEC - kvuli dlaham? Jde mi tedy predevsim o korbicku a jeji rozmery…Byly byste tak hodne a zmerily mi vase korby, abych mela predstavu?
Dekuji
Ahoj,
vejde se Ti snad do každé korbičky - pokud budeš mít snowboard, tak tyč je široká jako rozpětí ramen+ nožky přečuhují tak 5 cm max po každé straně. A nastálo má myslím ty dlahy první 4-6 měsíců…už si to nepamatuju. takže bych se být Tebou nebála. Myslím, že my všichni tady už máme sporťáky a dlahy jen na spaní…horší je to v autosedačce- tam je to o fous, případně se tam musí nožky trochu porovnat…
Ahoj holky, tak nevím, jestli vás tím potěším, konkrétně @markét1982, ale bohužel mám druhé mimčo opět s PEC
Jsme asi úkaz nebo co, i dr. se divil. A to nemáme žádné genetické zatížení, prostě nic - začal s tím první syn a teď i druhý. Už má skoro 7 měsíců, operaci jsme se hned v pěti týdnech samozřejmě nevyhnuli a dlahy nosí už „jen“ 16 hodin. Ach jo, a to jsem se fakt těšila, jak si druhé mimčo budu ňuchat bez nějakých sáder a dlah…
Prvnímu jsou zítra 3 roky, od září je bez dlahy. Byli jsme tento týden na kontrole a dr. mluvil najednou o cvičení a tejpech a najednou začal říkat, jak může přijít další operace a že někdy se tomu prostě nelze vyhnout…a to za celou dobu tří let říkal, jak je to perfektní, krásné, cvičení vůbec netřeba a tejpy? Na ty někdo věří?
A to jsem se na to opravdu každou kontrolu ptala, zda by to nebylo dobré. No šla jsem od něj jak zmlácená a do teď to sotva rozdejchávám
Jako kdybych toho neměla málo - druhý syn se narodil předčasně, takže 4× denně Vojtovka…a to jsem se těšila, jak mi „odpadne“ jedna starost s prvním synem a naopak mi ještě přibylo ![]()
Moc se omlouvám za delší story, ale nějak to asi muselo ven ![]()
@lulii teda ty nám dáváš, holka…nejsi třeba prťavka, že se Ti tam ti prckové nevešli a všelijak se pokroutili?
to je fakt strašný a držím palce abys to dál zvládala. Upřímně- jsem ráda, že náš Máťa je druhý dítě a po PEC a 6ti prstech jsme se rozhodli už radši další nemít…Ovšem to s prvorozeným je pro nás všechny tady, co si myslí, že je vše OK, fakt blbá zpráva. Já to vůbec nechápu, jak mohlo být všechno v pořádku a najednou, když už si člověk myslí, že je konec, tak tohle? Ke komu chodíš, smím-li se zeptat? To přece nemůže být tak zlý, když to doteď bylo v pořádku. Mimochodem kolega má taky prcka s PEC ( a pak, že 1 dítě z 1000), jsou mu 2,taky všechno OK a začali mu teď hrozit další tenotomií…
hele fakt držím palce, drž se!
@milu79 @lulii naše Barunka má taky nohu teď momentálně v pořádku jsme po jedné tenotomii ve třech měsících teď jí budou v prosinci 2 roky a nožka se jeví jako v pořádku, ale doktor mě upozorňoval že určitě bude potřeba dřív nebo později další tenotomie že achilovka ten růst nestíhá takže jí bude potřeba protáhnou. Dokud poroste je to prostě sázka do loterie až přestane růst tak to bude ok.
Dobrý den maminky, chtěla jsem se zeptat. Naše malá ma 9 týdnů a máme artrogrypozu- jsou to taky vtočené nožky dovnitř- a k tomu ještě špatný pohyb ručiček. Ručičky se zpraví samy ale na nožkách máme 8 sádry a 23.11 jdem do Brna k panu profesoru Poulovi protnout Achylovky. potřebovala bych vědět jak to tam chodí, za jak dlouho po operaci uvidím malou a jak děti zvládaly býd tak dlouho bez jídla- naše malá pije co 3h tak nevím jak to dáme. Děkuji za informace
@nick- Reny Dceři dělal tenotomii Dr. Ondruš v lokální anestezii, takže mohla jíst ve čtyři, v 8 šla na sál a za půl hodiny už se cpala na pokoji. Ráno před operací se dala utišit jen houpáním v autosedačce a to byla bez jídla jen 3 hodiny. Kdyby nejedla už od půlnoci, tak nevím jak bych ji uklidnila. Bylo jí 6 týdnů. Včera jsme byli na sundání sádry a čekáme na dlahy.