Pěstounská péče - vysvětlení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7974
25.1.14 14:29

@Evulina Myslím, že děcák má dneska limit max 28 dětí. Výjimku může mít, jen pokud překročí kapacitu přijetím sourozenecké skupiny.

• načítám...
13837
25.1.14 15:15

@Evulina ty děti budou vždycky, moc bych si přála, aby „došly“, ale to se nestane.

• načítám...
13837
25.1.14 15:20

@Evulina tak bude přechodný pěstoun nějaký čas bez dítěte, nerozumím tomu, proč by se měly děti shánět. Já tedy vycházím z praxe našeho kraje a tady se to, z čeho máš obavy prostě neděje :nevim:.

• načítám...
KackaDoup
25.1.14 15:20
@micelinka píše:
@Evulina tak bude přechodný pěstoun nějaký čas bez dítěte, nerozumím tomu, proč by se měly děti shánět. Já tedy vycházím z praxe našeho kraje a tady se to, z čeho máš obavy prostě neděje :nevim:.

ona se taky ptala co stim pestounem kdyz je bez deti…jestli bere plat atd :mrgreen:

• Upravit
18304
25.1.14 15:31
@mapav píše:
@Evulina podívej se okolo sebe co se dnes děje a jak se ti co si taky říkají rodiče starají o své děti!!! nemusí být jiného etnika :zed: a bude to ještě horší to si piš, takže obavu z toho, aby se děti neoprávněně neodebíraly asi mít nemusíš, nakoukej na extrémy prezentované na netu nebo v telce i tady z poledu třeba matky snaha o senzaci a publicitu, je to jinak než jak to viděli sousedi, učitelé, rodina a sociálka. Neboj nemám dítě odebrané, ale odložené a paní matka by ti krásně vylíčila jak ji byly děti ukradeny a ona za nic nemůže :zed: nevěř všemu :roll:

Je pohodlnější tomu „radši“ nevěřit..ale lidi by se měli probudit a něco sakra dělat. Není to jen homofobní pitomost (výrok Baby), je to realita. Napsala jsem do KDU-ČSL o juvenilní justici a neberou to na lehkou váhu, o problému vědí a prý ho řeší.
A pěstouni a dočasní pěstouni by si měli sakra zjišťovat, jaké dítě jim bylo svěřeno do péče - zda ne odebrané milující rodině. Měli by se sami s původní rodinou seznámit a udělat si obrázek!!!
A pokud se tohle tady bude dít, tak to prostě musíme říkat nahlas, protože oni nám budou říkat, abychom mlčeli a o tom to celé je - utajování, strach.
A amen, už končím. Už jsem se dostala do jiného tématu, ale s pěstouny to prostě souvisí a tak právě ti by si na to vše měli dát velký pozor - aby pomáhali opravdu jen těm dětem, které pomoc potřebují.
A kdo jste tady přispívaly, mám radost, že to s dětmi opravdu myslíte nejlépe, jak umíte a tak prosím buďte do budoucna ve střehu a případným nepravostem se postavme. Když mi říkají mlč, mám sto chutí o to víc křičet!!!

• načítám...
sophinka1
25.1.14 15:36

@Evulina hele a jaké je dle tvého správné řešení?

• Upravit
KackaDoup
25.1.14 15:38
@sophinka1 píše:
@Evulina hele a jaké je dle tvého správné řešení?

ja myslim ze ji rozumim o co ji jde, vsak to sama napsala do posledniho prispevku…detailne…prosi jen at si lide na to davaji pozor…ikdyby se to delo v jednom pripade ze sta ;)

• Upravit
sophinka1
25.1.14 15:40
:nevim: mám dojem, že je proti přechodné pěstounské péči. Mě se líbí, že děti nemusí do ústavní péče a dobu po kterou třeba rodiče řeší nepříznivou situaci mohou být v jiné rodině.
@KackaDoup píše:
ja myslim ze ji rozumim o co ji jde, vsak to sama napsala do posledniho prispevku…detailne…prosi jen at si lide na to davaji pozor…ikdyby se to delo v jednom pripade ze sta ;)
  • Upravit
60142
25.1.14 15:40

@Evulina
Dej jeden jediny seriozni zdroj o juvenilni justici.
Je to homofobni hnus, nejspis od nejakych extremistickych katolickych fanatiku. Ze je to blbost, je jasne po shlednuti prvnich 3 minut videa.
Diskutovat o tom smysl nema, pokud opravdu veris, ze linky duvery slouzi pro odebirani deti a ze dite vezmou, protoze ho rodice nuti k uklidu, tezko ti to nekdo vyvrati.
Overila sis nekde ty hausnumera, kteryma tam hazi? Ne, vid? To by chtelo trochu prace. Pohodlnejsi je verit tomu, co se mi hodi.
Jako tvuj vubec prvni prispevek, taky sis informace ani nenamahala overit.
Autori videa maji doufam radost, jak jim jejich manipulace funguje.

• načítám...
18304
25.1.14 16:38
@Baba píše:
@Evulina
Dej jeden jediny seriozni zdroj o juvenilni justici.
Je to homofobni hnus, nejspis od nejakych extremistickych katolickych fanatiku. Ze je to blbost, je jasne po shlednuti prvnich 3 minut videa.
Diskutovat o tom smysl nema, pokud opravdu veris, ze linky duvery slouzi pro odebirani deti a ze dite vezmou, protoze ho rodice nuti k uklidu, tezko ti to nekdo vyvrati.
Overila sis nekde ty hausnumera, kteryma tam hazi? Ne, vid? To by chtelo trochu prace. Pohodlnejsi je verit tomu, co se mi hodi.
Jako tvuj vubec prvni prispevek, taky sis informace ani nenamahala overit.
Autori videa maji doufam radost, jak jim jejich manipulace funguje.

Mluvíš zřejmě pořád o tom samém videu, zřejmě o tomto: http://www.czechfreepress.cz/…na-deti.html Říkala jsem ti stokrát, že mi v něm také hodně věcí přijde pofidérních. Ten dokument ze Slovenska jsi viděla? Viděla jsi toto: http://www.ceskatelevize.cz/…40032/video/ ?
Vždy většinou vytrhneš jednu věc z celé věci a na jejím základě řekneš, že to vše je tudíž celé blbost.
Jen chci říct, aby si lidé dali radši pozor a byli ve střehu, ať už to pravda je či není. Každý něčemu věří. Někdo věří tomu, že nevěří - i to je víra :nevim:

• načítám...
18304
25.1.14 16:40
@sophinka1 píše: :nevim: mám dojem, že je proti přechodné pěstounské péči. Mě se líbí, že děti nemusí do ústavní péče a dobu po kterou třeba rodiče řeší nepříznivou situaci mohou být v jiné rodině.

Ale nené…jen přemýšlím o tom, aby to nemohlo být zneužito..přemýšlím nad tím krátkým časovým obdobím 1 roku.
Přemýšlím nad situací v zemích, kde už mají podobné zákony, jako nyní zde.
Pokud budou pěstouni morální a úředníci taky, nazatáhnou se do toho na prvním místě peníze, nemáme se čeho bát :pankac:

• načítám...
sophinka1
25.1.14 16:42
@Evulina píše:
Ale nené…jen přemýšlím o tom, aby to nemohlo být zneužito..přemýšlím nad tím krátkým časovým obdobím 1 roku.
Přemýšlím nad situací v zemích, kde už mají podobné zákony, jako nyní zde.
Pokud budou pěstouni morální a úředníci taky, nazatáhnou se do toho na prvním místě peníze, nemáme se čeho bát :pankac:

pořád nechápu jaký je to rozdíl (mimo výhody pro děti) Mohli by to zneužívat i v DD jak už jsem psala… Je tam zaměstnanců jak máku :nevim:. A pořád bych ráda slyšela tvoji představu správného řešení :think:

• Upravit
18304
25.1.14 16:53
@sophinka1 píše:
pořád nechápu jaký je to rozdíl (mimo výhody pro děti) Mohli by to zneužívat i v DD jak už jsem psala… Je tam zaměstnanců jak máku :nevim:. A pořád bych ráda slyšela tvoji představu správného řešení :think:

Přechodná pěstounská péče ano, ale ne striktně daný 1 rok na 1 dítě..+ dávání si pozor na to, aby se z nového systému nestal „trh“.

• načítám...
sophinka1
25.1.14 16:57

@Evulina hele ty se pořád bojíš toho, že to někdo bude dělat pro peníze… Tety v DD to nedělají z lásky k bližnímu :nevim: Navíc přechodná pěstounská péče je jen pro určitý typ dětí, nejde o děti, u kterých se situace v průběhu roku nepohne. A znovu opakuji, pokud by měl být trh z dětmi, může se to stát i v DD, mají vybudované,,byty,, pracovní smlouvy pro tety… myslíš, že jldyž nebudou mít plný počet budou hledat uměle děti? :think:

Příspěvek upraven 25.01.14 v 17:38

• Upravit
13837
25.1.14 17:36

@Evulina a trh s dětmi bych hledala spíše v novele OZ, co se týká přímé adopce.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m