Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@KackaDoup aha…a tomu se říká ve „velkém stylu“?!…no nic…tak to mě ta její diskuze asi minula.
jinak k tématu, jsem za tuhle diskuzi moc ráda ačkoliv se to celkem nesmyslně zvrhlo k lustraci příjmů…
…jsem ráda kvůli příspěvkům a zkušenostem uživatelek, které jsou pěstounkami ![]()
@zolycka píše:
@KackaDoup aha…a tomu se říká ve „velkém stylu“?!…no nic…tak to mě ta její diskuze asi minula.jinak k tématu, jsem za tuhle diskuzi moc ráda ačkoliv se to celkem nesmyslně zvrhlo k lustraci příjmů……jsem ráda kvůli příspěvkům a zkušenostem uživatelek, které jsou pěstounkami
ja jsem taky nesmirne rada protoze me toto tema moc zajima uz dlouho…vubec jsem nejak, ale nezachytila napadani zakladatelky..holt jsem asi pomalejsi nebo co…tak jsme se na to holt zeptala…nepochopila jsem absolutne reakci, ve ktere byla snuska nesmyslu a silenych obvineni z veci ktere me ani ve snu nenapadly…
Pestounky jsou pro me
![]()
Příspěvek upraven 22.01.14 v 20:58
@KackaDoup píše:ano, do zakladetelky, Evuline, je skvělá a úžasná, za tím si stojím, znám ji málo, tomne mrzí., ráda bych ji znala více, ale jr to úžasný člověk co zná a umí…
@Káčulaado zakladatelky? nejak nerozumim
@koprovka89 píše:
KačkaDoup - Nějak nerozumíš? A proč? Ty zakladatelku znáš nějak osobně? To jenom proto, že založila tuto kontroverzní diskuzi je hned nějaký špatný a zlý člověk, který nikomu nepomůže? Ano a to jste přesné vy tady!!! Hned děláte závěry kvůli názoru na určité téma. To jenom kvůli tomu, že někdo napíše, že díky výši příspěvků na dočasnou pěstounskou péči to bude vést jistě i ke zneužívání?? Jste fakt hrozný. Co víte o mě o mém životě? Co dělám nebo komu pomáhám? kdo mi je vděčný za život nebo důstojné umírání? Nevíte absolutně nic, protože jste zabejčené a zahleděné jen samy do sebe a svých názorů přes které nejede vlak a nedej bože, když má někdo jiný názor. Vždyť zakladatelka nakonec tak trochu otočila, protože se s vámi nechtěla dohadovat. Protože to prosté nemá cenu, jste jak stádo ovcí. Nechápu, jak jsem tady mohla vydržet tolik let![]()
![]()
. Prosím adminy o zrušení nicku, protože s takovými lidmi tady odmítám být. A škoda, že nemám takové koule jako měla chetwena, která se s emiminem rozloučila ve velkém stylu. Tak si tu žijte, fakt mé mimískové, příťové, manžové, ovulky, hleníky ani kočárkování chybět nebude
a nadále si poklepávejte po ramenou, jak jste skvělé a pozitivní, prostě sluníčkové
![]()
zakladatelka je úžasná a je mi ctí, že jsem se s ní 1× viděla, je to úžasný člověk…dobře, neznám možn a neuím tvé tráení, jen ti přiblížím maličkost…i když pro mne ne tak maličkost…
Mám 2 velké děti, úžasné, jsem tomu ráda, pak jsem se s přítelem rozhodla, že půjdeme do miminka…V PORODNICI NAM JI ZABILI…myslíš, ž e s ecítím super, že mi zabili dítě???
Díky Evulině jsem poznala spousty jiných věcí a nikdy jí neřestanu být vděčná…mmch má kámoška porodila ted doma, bylo to úžasné, plakala jsem při tom, když jsem o tom črtla…jaká nádhera…a u nás? Vše se tají…ten dense ani nerodilo, přitom se narodila zdravá holčička…běžte všichni do háje…nevíte co je bolest…nebo alespomn v tomto a Evičce děkuji z avše, moc mi se vším omáhala ![]()
@Káčulaa vzdyt v poradku, me nejak uniklo ze by proti ni nekdo neco mel…ja tedy absoltune nic nevim
tak proto ta otazka
a jak ti zabili dite? ![]()
Příspěvek upraven 22.01.14 v 21:03
Tak díky této diskuzi jsem si založila profil. Četla jsem jen pár prvních stránek a z některých z vás je mi hooodně smutno
. Jsem vysokoškolačka a má své 2 krásné děti. Uvažuju nad pěstounskou péči už dlouho. Nyní mě nadchla ta přechodná. Ale po vaších příspěvcích jsem ještě více odhodlana do toho jít. A divte se, ne pro peníze, ale protože jsem matka a těch dětiček je mi velice líto. A tím, že žiju na vesnici, určitě takových nevěřících lidí se tu časem určitě najde, že to nedělám pro peníze. Mám určitě spoustu místa v srdci na cizí dětičky. Je pro ně určitě lepší jím dát základ už jen toho, že někde to může fungovat dobře. A doufám, že ten základ aspoň některým dám. Ne je hned hodit do děcáku. Podle mě se z toho dostávaj hůř, než když jsou na přechodnou dobu umistěny v rodině, která je na to může připravit. Chápu maminky, které by nedokázali takto dítě opustit, že si na něj zvyklo.Taky mám z toho strach, ale to je dobře, tím se uklidňuji, že snad budu dobrá přechodná pěstounka. A že bych se na to chystala kvůli penězum? Nebýt této diskuze, tak ani nevím, kolik berou. A je mi upřimně líto těch, kteří přepočitávaj dítě na peníze
Ještě na vysvětlenou, je mi 26 a v práci beru něco kolem 30000 hrubého. A časem bych určitě brala víc. Ale já na to kašlu, rači dám některým dětem dobrý základ a své děti naučim, že ne vše se dá za peníze koupit a doufám, že v nich vypěstuju zdravý sociální myšlení a úctu k rodině, která funguju. Že ne všechny mají takové štěstí na maminku a tatínka, jako oni. Tak, a teď do mně
![]()
@Natulina píše:
Tak díky této diskuzi jsem si založila profil. Četla jsem jen pár prvních stránek a z některých z vás je mi hooodně smutno![]()
. Jsem vysokoškolačka a má své 2 krásné děti. Uvažuju nad pěstounskou péči už dlouho. Nyní mě nadchla ta přechodná. Ale po vaších příspěvcích jsem ještě více odhodlana do toho jít. A divte se, ne pro peníze, ale protože jsem matka a těch dětiček je mi velice líto. A tím, že žiju na vesnici, určitě takových nevěřících lidí se tu časem určitě najde, že to nedělám pro peníze. Mám určitě spoustu místa v srdci na cizí dětičky. Je pro ně určitě lepší jím dát základ už jen toho, že někde to může fungovat dobře. A doufám, že ten základ aspoň některým dám. Ne je hned hodit do děcáku. Podle mě se z toho dostávaj hůř, než když jsou na přechodnou dobu umistěny v rodině, která je na to může připravit. Chápu maminky, které by nedokázali takto dítě opustit, že si na něj zvyklo.Taky mám z toho strach, ale to je dobře, tím se uklidňuji, že snad budu dobrá přechodná pěstounka. A že bych se na to chystala kvůli penězum? Nebýt této diskuze, tak ani nevím, kolik berou. A je mi upřimně líto těch, kteří přepočitávaj dítě na peníze
![]()
Ještě na vysvětlenou, je mi 26 a v práci beru něco kolem 30000 hrubého. A časem bych určitě brala víc. Ale já na to kašlu, rači dám některým dětem dobrý základ a své děti naučim, že ne vše se dá za peníze koupit a doufám, že v nich vypěstuju zdravý sociální myšlení a úctu k rodině, která funguju. Že ne všechny mají takové štěstí na maminku a tatínka, jako oni. Tak, a teď do mně
![]()
tady ale ne vsichni psali jen o penezich…musis to brat tak, ze kazdy je holt jiny, fandim ti moc! je to tezka narocna prace
![]()
@KackaDoup píše:
@Káčulaa vzdyt v poradku, me nejak uniklo ze by proti ni nekdo neco mel…ja tedy absoltune nic nevimtak proto ta otazka
Kači v pohodě, já mám 3 děti a docela blázinec, takže nestíhám íst celou diskuzi, jen znám Evu a ta je úžasná, napsala bch dokonalá, ale nechci se tu dohadovat…a hlavně nevím, zda někdo proti ní někd něco měl, nečetla jsem to celé, ale pokud ano, tak je to dl emého…nebudu se vyjadřovat…nejsem sprostá, asi tak…Evča je super a úžasná, za tím sistojím a budu stát…
@Káčulaa píše:
Kači v pohodě, já mám 3 děti a docela blázinec, takže nestíhám íst celou diskuzi, jen znám Evu a ta je úžasná, napsala bch dokonalá, ale nechci se tu dohadovat…a hlavně nevím, zda někdo proti ní někd něco měl, nečetla jsem to celé, ale pokud ano, tak je to dl emého…nebudu se vyjadřovat…nejsem sprostá, asi tak…Evča je super a úžasná, za tím sistojím a budu stát…
Jediný, kdo to nakonec nepochopil byla koprovka.
Pevně doufám, že adminovi tu žádost napíše tučně, aby na ni s tím zrušením nezapomněl.
![]()
Co se týká zakladatelky, mám dojem, že s nikým s opozice nemá žádný problém a že jsme si nakonec všechny porozuměly.
@KackaDoup píše:
tady ale ne vsichni psali jen o penezich…musis to brat tak, ze kazdy je holt jiny, fandim ti moc! je to tezka narocna prace![]()
Jak už jsem psala, četla jsem pouze prvních pár stránek. Nezmiňuji nikoho. A díky, vím, že je to velice náročná práce, hlavně psychicky.
![]()
@KackaDoup píše:zabili mi dítě v nemocnici, ale to není diskuze pro tuto diskuzi, já jen chci, že Eva chce jen to nejlepší ro všechny.....já jsem takéotálně v čudu s penězi.....já tak každý měsíc po odečtení všeho jsem -3000, mám kliku, že mám přítele, jinak nevm, co bych dělalal
@Káčulaa vzdyt v poradku, me nejak uniklo ze by proti ni nekdo neco mel…ja tedy absoltune nic nevimtak proto ta otazka
a jak ti zabili dite?
Příspěvek upraven 22.01.14 v 21:03
@Natulina píše:
Tak díky této diskuzi jsem si založila profil. Četla jsem jen pár prvních stránek a z některých z vás je mi hooodně smutno![]()
![]()
![]()
děkuji za tvůj příspěvek, já několik let, asi 4-5 let žila s člověkem, co nechtěa nemám potřbu víc psát…jen asi l dělat, byli jsme na tom mizerně, děti mají náročné kroužky…náš vztah šel do háje, mám jiného přítele a tomu opravdu jde o práci a zabezpečení rodiny, tam to nebylo…a jak píšeš? Moje malá neumí ani pořádně komunikovat, nic, nedokážu si představit ji dát někam pryč, můj přítel je proti, že mám být s ní(myslím si to také), je jí 22 měsíců, tak…a nemám potřebu více psát, jen asi to, nechce Evu na pokoji…
@Virginia píše:
Jediný, kdo to nakonec nepochopil byla koprovka.Pevně doufám, že adminovi tu žádost napíše tučně, aby na ni s tím zrušením nezapomněl.
Co se týká zakladatelky, mám dojem, že s nikým s opozice nemá žádný problém a že jsme si nakonec všechny porozuměly.![]()
neznám koprovku, opravdu jsem to nečetla celé, mám dítě v horečkách a nemám čas…ale Evu nechte na pokoki, to je prstě anděl
@Káčulaa píše:
neznám koprovku, opravdu jsem to nečetla celé, mám dítě v horečkách a nemám čas…ale Evu nechte na pokoki, to je prstě anděl
Kači, ale tady proti Evě nikdo nic nemá bych řekla. ![]()
@Virginia píše:
Kači, ale tady proti Evě nikdo nic nemá bych řekla.
já to celé nečtla, jen část…v tom případě je to v pohodě…jen nechci, aby se do ní někdo navážel…ale děkuju
Já na jednu stranu věřím, že většina pěstounů dělá dobrou práci a dá dětem přesně to, co popisuje Sati - možnost zažít fungování rodiny včetně nákupů, péče o domácnost, vztahů. A ty peníze si 100% zaslouží. Děti v PP, které jsme měli ve škole, byly většinou „drahé“ - schopné ztratit/rozbít/zničit cokoli, ne obvykle naschvál, ale slabá pozornost, slabší IQ, ADHD nebo jiné potíže, tak nějak se to obvykle nasčítalo, a pak debatujte se sociálkou, proč má zašívanou bundu, poničenou aktovku, dvoje ztracené bačkory za měsíc…
Na druhou stranu mám trochu obavy, jakým směrem se to bude vyvíjet dál - viz třeba zde: http://panirtenka.blogspot.cz/…ti-nove.html - ta nová formulace se mi nelíbí.
V práci (školství) jsme si s kolegyněmi na toto téma říkaly, že bychom tak na 95% dětí byly bez problému schopné najít důvod či záminku, kdybychom chtěly, protože na ten normální vývoj a jiný důležitý zájem by se v případě potřeby dalo navléci prakticky cokoli od osobní msty až po nějaký politický zájem.
Doufám, že se u nás udrží relativně fungující systém zaměřený na práci s rodinou víc než na odebírání dětí a transparentnost práce sociálek a soudů na rozdíl od třeba Anglie, kde to vypadá na dobře zaběhlou a penězi kvalitně promazanou mašinérii sociálek, expertů a soudců, kde jsou jednání soudů tajná, jména znalců se nezveřejňují, mají tedy nulovou odpovědnost za posudky, zatímco rodiče mají zákaz o svých případech hovořit a pokud ho poruší, mohou být a bývají uvězněni. A ne, nepíše se o tom jen na podivných webech.
@Evulina ano i já mám podezření, že to dělají lidi pro peníze, z okolí znám pár, co si vzali dvě malé ségry, když manželům bylo kolem 45 - 50 a to tři vlastní vychovali, nechápu
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat