Pěstounská péče - vysvětlení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
colafit
22.1.14 14:24

@AngelLilly v příspěvku pro Sati jsi popsala podstatu nedorozumění.

• Upravit
18304
22.1.14 14:25
@koprovka89 píše:
Evulina - víš ona si každá diskutérka vybere vždycky jenom to co se jí hodí, v tomto případě je nejdůležitější ze mě udělat hyenu a podstata tebou založené diskuze jde do kélu, protože teď půjde každý do mě, že jsem si dovolila napsat svůj názor :mrgreen: Já tě chápu, ty mě, tak jsem ráda, že si alespoň s někým jsme se pochopily ;) A že Sati po celou dobu mlžila trvám ;) :pankac:

Ono já teď koukám na ten můj zakládající příspěvek a je možné, že podstata, oč mi jde a proč jsem diskusi zakládala, nebyl možná pochopen. Hlavně jak jsem tam vypsala konkrétně ty částky - mohlo to na někoho působit tak, že závidím nebo tak něco :nevim:. Vypsala jsem je tam proto, že ne každý je zná, chtěla jsem to uchopit tak nějak „komplexně“.

Přitom mi jde pouze a jen o toto:

1. Aby se pěstouny stávali co nejvíce jen ti, kterým jde v první řadě o ty děti a ne o to, že nebudou muset být na pracáku a budou pobírat nějaký příjem
  1. Aby přechodná pěstounská péče pouze na 1 rok citově neublížila dětem více, než ústavní výchova nebo sos vesničky, jak tady zmínila Koprovka
  1. Aby tedy byl dohled nad pěstouny opravdu promyšlený a i přísný, kvůli tomu, aby péče o ty děti byla co nejlepší, což říkáte, že je, tak v tom případě je to v pořádku :pankac:
  1. Ještě jsem zapomněla zmínit, že dle novely občanského zákoníku platného od ledna 2014 lze generovat z prostředkování adopce (nevím, zda i PP) zisk - co když to bude nahrávat státním či nestátním institucím, aby se zprostředkovávalo adopcí co nejvíc a nezašlo to časem tak daleko, jako např v Anglii či Norsku, že se budou odebírat děti biologickým rodičům neoprávněně a najednou tu budeme mít trh s dětmi? Ono postupné změny, byť k horšímu, člověk ne vždy dostatečně postřehne.. :nevim:
  • načítám...
7974
22.1.14 14:26

@Virginia Nemyslím, že horuje pro ukončení pěstounů. Spíš se jí asi nelíbí, že nevidí kontrolní mechanizmy a pojistky proti známým problémům čistě pěstounského systému.

• načítám...
colafit
22.1.14 14:28
@koprovka89 píše:
Sati - proboha nerozděluj pořeby dítěte a plat!!! 8o vy snad doma nedáváte veškeré příjmy na jednu hromadu a z toho pak všechno platíte? To když vyčerpáš 4500 kč na potřeby dítěte, tak už mu nic nekoupíš, nedáš najíst??!! Určité ne. Proto otázka byla, kolik dostane pěstoun, když má dítě v pěstounské péči. Někdo píše 25 tisíc, někdo psal 15 tisíc, dále tady byla částka 11620 Kč a ty tvrdíš 5500 Kč. Přijde mi to nepravděpodobné /když se ti nelíbí slovo lež, podle mě to lež je :nevim: /,že by tebe takhle šidili :think:

Dovolila bych si poznamenat, že Sati začala o svém platu mluvit v návaznosti na otázku (tuším, že od tebe), zda nebyla motivována penězi. Sati psala, že ne, protože 5,5tis fakt není motivace. Pak psala, že ten příspěvek si dítě spotřebuje samo, takže to do platu nepočítá, není pro ní. Průměrně inteligentní člověk z toho dovodí, že těch 4,5 tis nezvýšili její motivaci pro pěstounství, protože je ona nespotřebovává.

• Upravit
18304
22.1.14 14:28
@Virginia píše:
To vůbec není o tvém názoru. To je o tom, že se tu dlouhodobě projevuješ jako omezená a závistivá osoba. Srovnávat sos vesnice s pěstounskou péčí je mimo mísu, stejně tak tvrdit, že mohou adoptovat. Ty děti prostě nejsou právně volné, a proto, že je nemůže nikdo adoptovat, mají být v děcáku?? :nevim:
Netvrdím, že tento systém je bezchybný, je to pořád lepší než aby ty děcka byla v domovech.
A to, jak stát tento systém uchopí, my bohužel neovlivníme. Zneužité už bylo kde co, to nemusíme chodit do systému pěstounské péče, stačí se podívat, jak pěkně se přizpůsobila naše menšina.

Možná zaryju hluboko - ale v sos vesničce se chovají k dětem nějak hnusně? Já se ptám, nevím, nebyla jsem tam..
Ale prostě mi připadá, že PŘECHODNÉ pěstounství, byť by byl přechodný pěstoun sebelepší, nakonec dítěti může ublížit více, než sos vesnička proto, že prostě to dítě se musí nejvýš po roce s tím pěstounem rozloučit. Co když naváží opravdu hluboký citový vztah? V duši dítěte pak musí zůstat hluboká rána :nevim:

• načítám...
koprovka89
22.1.14 14:29

Sati - ne 89 fakt není ročník mého narození. :mrgreen:  ;)

• Upravit
colafit
22.1.14 14:29
@kotyk píše:
@Virginia Nemyslím, že horuje pro ukončení pěstounů. Spíš se jí asi nelíbí, že nevidí kontrolní mechanizmy a pojistky proti známým problémům čistě pěstounského systému.

to, že je nevidí a neúčastní se jich, neznamená, že neexistují.

• Upravit
colafit
22.1.14 14:31
  • Upravit
13714
22.1.14 14:31
@Evulina píše:
Ono já teď koukám na ten můj zakládající příspěvek a je možné, že podstata, oč mi jde a proč jsem diskusi zakládala, nebyl možná pochopen. Hlavně jak jsem tam vypsala konkrétně ty částky - mohlo to na někoho působit tak, že závidím nebo tak něco :nevim:. Vypsala jsem je tam proto, že ne každý je zná, chtěla jsem to uchopit tak nějak „komplexně“.

1. Aby se pěstouny stávali co nejvíce jen ti, kterým jde v první řadě o ty děti a ne o to, že nebudou muset být na pracáku a budou pobírat nějaký příjem
  1. Aby přechodná pěstounská péče pouze na 1 rok citově neublížila dětem více, než ústavní výchova nebo sos vesničky, jak tady zmínila Koprovka
  1. Aby tedy byl dohled nad pěstouny opravdu promyšlený a i přísný, kvůli tomu, aby péče o ty děti byla co nejlepší, což říkáte, že je, tak v tom případě je to v pořádku :pankac:
  1. Ještě jsem zapomněla zmínit, že dle novely občanského zákoníku platného od ledna 2014 lze generovat z prostředkování adopce (nevím, zda i PP) zisk - co když to bude nahrávat státním či nestátním institucím, aby se zprostředkovávalo adopcí co nejvíc a nezašlo to časem tak daleko, jako např v Anglii či Norsku, že se budou odebírat děti biologickým rodičům neoprávněně a najednou tu budeme mít trh s dětmi? Ono postupné změny, byť k horšímu, člověk ne vždy dostatečně postřehne.. :nevim:

POkud jsi myslela toto, tak je zbytečné s tím chodit na emimino. Najdi si svého poslance, nebo předsedu nějakého poslaneckého výboru pro děcka nebo jak se to jmenuje a zkus zapříst debatu.
Napiš někam do tv ať natočí reportáž, já fakt nevím, kudy by to šlo.
Napsat to sem, s takovými horentními (pro většinu matek) sumami k tomu může vést jen k tomu, co jsme tu právě teď viděli.

• načítám...
13714
22.1.14 14:33
@colafit píše:
A tady to máme černé na bílémPříspěvek upraven 22.01.14 v 14:31
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale pani, tý pani přece vůbec nejde o prachy, kde žiješ. :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
11530
22.1.14 14:33

Jasně že na to většinou doplácíme ze svého platu, příspěvek mnohdy nestačí na všechno - většinou, taky je to třeba dáno tím, že dojíždí do školy - to máš hned 2000 ( výhoda pro ty, co mají školu v místě ), oblečení, boty, brýle léky. Každý měsíc je jiný, jednou musíš nakoupit boty, jindy zimní bundu, to je individuální. Maličké děti mají zase plínky. Na mladší seženeš onošené na skoro dospělé ne. Náš má třeba nohu 46, to už mu nekoupím boty kdekoliv. Taky si chce občas zajít na zábavu, nemůžu ho v 17 držet doma jak malé děcko.

• načítám...
colafit
22.1.14 14:34
@Evulina píše:

A mohu se zeptat, když šlo o diskusi o těchto otázkách a ne o penězích, proč tu padlo několik příspěvků typu proč matky biologických dětí nemají takovou podporu, proč obdobné příspěvky nemají lidé starající se o nemohoucí, atd.?

Z toho mi přijde, že ti spíš leží v žaludku ty peníze než kontrolní mechanizmy pěstounů. Omlouvám se, pokud to tak není.

• Upravit
koprovka89
22.1.14 14:34

Colafit - ne, já jsem fakt o penězích nezačala, stačí si přečíst diskuzi. ;) Peníze mě opravdu nijak zvlášť neberou, protože lidský život si za ně nekoupíš :(. A to je jediné, co mě v životě zajímá, že pokud nejde o život, jde o hov-no.

• Upravit
colafit
22.1.14 14:35
@Virginia píše: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale pani, tý pani přece vůbec nejde o prachy, kde žiješ. :lol: :lol: :lol:

ona koprovka se dlouhodobě profiluje jako velice inteligentní, nezištná a přející osoba :mrgreen:

• Upravit
7974
22.1.14 14:37
@colafit píše:
to, že je nevidí a neúčastní se jich, neznamená, že neexistují.

To určitě, ale pak se nesmíme divit, že si lidé myslí, že pěstouni prostě vyfasujou děcko, seberou škváru a čauves. A prezentace na ÚP, jak je to úžasná práce, ten všeobecnej pohled taky zrovna nevylepšila.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m