Pěstounská péče - vysvětlení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
18305
22.1.14 13:39

@koprovka89 Sati jde (podle mého názoru) o to, že byla veřejně označena za lhářku. A že se jí to nelíbí. No já jsem se ozval taky, když o mně jistí lidi toto prohlašovali. Ale bylo mně to prd platné - až čas mně dal za pravdu…
Mimochodem, příspěvky Sati tady sleduju už skoro pět let a mám z nich pocit, že jsou abych tak řekl „konzistentní“ - čili že to má v hlavě dobře srovnané. A z jiných zdrojů vím, že ve více oborech je ochotná dělat něco zadarmo. Ať si každý sáhne do svědomí, jestli v čase tržní ekonomiky uvažuje a jedná taky tak.
A k tomu, že tu skáčou rozdílné cifry - občan má něco uloženo jako povinnost a na něco má jen právo. I po finanční stránce. Záleží na něm, jestli to právo využije.
A nezlobte se na mě, jdu se vyspat na noční směnu. Dobrou…

• načítám...
1273
22.1.14 13:39

u mě je to samé

@Lužnice Já to klidně napíšu. Já mám 8000 odměnu a 4.500 dostávám na malou. Někomu se to může zdát jako moc. Ale já jsem kvůli PP musela opustit svoji mnohem líp placenou práci a jinou už bohužel nemám. Mám z domu průchoďák, protože 8× do roka mi přijde nehlášená kontrola z úřadu, pokud by měli rodiče zájem se s malou stýkat, musela bych do svojí rodiny „přibrat“ vlastně i je. Od ledna 2013 máme povinné školení. Není to moc populární, ale zkuste si někdo spočítat, když už tu mluvíme o práci, kolik pěstouni dostanou na hodinu… Je to práce na 24 hodin denně a 7 dnů v týdnu.

Příspěvek upraven 22.01.14 v 13:40

• načítám...
8781
22.1.14 13:40
@koprovka89 píše:
No děvčata, někdo z nich lhát musí :nevim: Skáčou tady částky naprosto rozdílné. Nechápu o co Sati jde. O mámu o kterou se stará nic nebere, na dítě v pěstounské péči nic nebere, jen „plat“ 5500 Kč. Vám se to zdá normální? Podle mě prostě ještˇš nějaké peníze navíc bere a nepřiznala je :nevim:

ALe ona nelže. Ona se chtěla bavit asi jen o svém platu, který dostává za to, že dělá pěstounku. A tam prostě dostává tech 8000Kč hrubýho.
Příspěvky na potreby dítěte (4500-6600) do toho prostě nepočítá.
Já to třeba počítám do celkového příjmu, protože to všechno se dostává kvůli tomu, že jsi pěstoun a to vše používáš. Ale každý to bere jinak a uvádí to jinak ;)

• načítám...
60142
22.1.14 13:40
@koprovka89 píše:
No děvčata, někdo z nich lhát musí :nevim: Skáčou tady částky naprosto rozdílné. Nechápu o co Sati jde. O mámu o kterou se stará nic nebere, na dítě v pěstounské péči nic nebere, jen „plat“ 5500 Kč. Vám se to zdá normální? Podle mě prostě ještˇš nějaké peníze navíc bere a nepřiznala je :nevim:

nechapu, o co jde tobe. Sati nelhala, mela by ses ji omluvit.

• načítám...
KackaDoup
22.1.14 13:41
@Virginia píše:
Já bych se o ní nebavila. Doufala bych, že se co nejvíc dětí dostane ať už do přechodné anebo trvalé pěstounské péče. Že tam budou spokojené, pěstouni jim dají tu nejlepší péči co mohou a byrokracie bude přesně v té kýžené míře - neotravující, ale přiměřeně dohlížející, aby se předešlo excesům typu týraných dětí.
Mám dojem, že tu zaséváš jen semena závisti a nepřátelství a vůbec jsem nepochopila, o co ti vlastně jde.

kdyz jsem vstoupila do teto diskuse mylne jsem se domnivala ze bude o necem jine,,,ze se to zvrhne jen na prachy tak z toho je me zle…jsme vdecna za vsechny skutecne pestounky ketre tady napsaly spousty veci, ktere mi otevrely oci, dekuji jim.Me zajimaly jine aspekty teto prace, zvlaste pak toho noveho zpusobu kratkodobeho pestounstvi, protoze to ja bych nedala :oops: ;)

• Upravit
13714
22.1.14 13:42
@KackaDoup píše:
ja se nestacim divit, ikdyz jsem tady z emimina uz zvykla na ledacos :(

Mě už nepřekvapí nic. A už vůbec nechápu, proč by měla nějaká pěstounka skládat účty paní K., která se tu projevuje nonstop jako píp píp píp, která by to stejně nikdy nedělala a proto vlastně ani nepotřebuje zjistit, jak by na tom asi tak byla. :jazyk:

• načítám...
KackaDoup
22.1.14 13:43
@koprovka89 píše:

a vis ze me to vubec nezajima :roll: :zed:

• Upravit
koprovka89
22.1.14 13:44

Virgina a komu konkrétně jsou ty prachy solí v očích? Já myslím, že i kdyby brali 100 tisíc, tak jim je nikdo závidět nebude. Protože starat se o různě postižené děti, ať mentálně nebo sociálně nebo zdravotně, nebo když máš to štěstí, tak i zdravé, ale určitě jistě v nějakém směru hendikepované chce velkou dávku odvahy.Ale celkově ve mě pěstounská péče nevzbuzuje důvěru a zvláště pak ta dočasná. Už tŕeba jen to, že můžeš dítě kdykoliv vrátit. To třeba u adopce nejde. Mě třeba se líbí projekt těch sos dětských vesniček. Svůj účel to splňuje myslím úplně stejně jako pěstounská péče a možná ješté lépe.

• Upravit
13714
22.1.14 13:45
@KackaDoup píše:
kdyz jsem vstoupila do teto diskuse mylne jsem se domnivala ze bude o necem jine,,,ze se to zvrhne jen na prachy tak z toho je me zle…jsme vdecna za vsechny skutecne pestounky ketre tady napsaly spousty veci, ktere mi otevrely oci, dekuji jim.Me zajimaly jine aspekty teto prace, zvlaste pak toho noveho zpusobu kratkodobeho pestounstvi, protoze to ja bych nedala :oops: ;)

Já jo a ráda. Mám totiž názor, že pomohu, i když mě to třeba psychicky poškodí, že tím, že budu plakat nad tím, že jsou ty děti samy, ničemu nepomůžu. Bohužel, rodina je proti, tak jsem se realizovala na opačném konci věkového spektra. :D

• načítám...
KackaDoup
22.1.14 13:45

Prachy prachy :poblion:

• Upravit
11530
22.1.14 13:47

@koprovka89 proč bych měla ještě něco brát? Mám odměnu pěstouna - plat, za péči o matku od státu nedostávám nic, pobírá ho ona. Nějaké část mi z toho dává, ne celou, to by pak neměla na léky. Kluk pobírá sirotčí důchod, to je jeho příjem ne můj. A pak má plat manžel. Ten chodí do práce a za práci pobírá mzdu. CO je na tom nepochopitelného? Ještě dostáváme příspěvek 110 Kč jako dorovnání do částky, kterou by jsme dostávali na péči o dítě. Na přídavky nárok nemáme, příspěvky na bydlení nebereme. Já fakt nevím o co ti jde? :nevim: Plat pěstouna je přece veřejná věc, tak nevím co tu pořád řešíme :nevim: taky bych mohla začít šťárat do toho jak vysokou máš mateřskou a kolik vydělá manžel, ale to fakt nevím proč bych měla dělat. Mi je totiž na rozdíl od tebe naprosto fuk, jaké příjmy tvoje rodina má.

• načítám...
95
22.1.14 13:48
@koprovka89 píše:
Virgina a komu konkrétně jsou ty prachy solí v očích? Já myslím, že i kdyby brali 100 tisíc, tak jim je nikdo závidět nebude. Protože starat se o různě postižené děti, ať mentálně nebo sociálně nebo zdravotně, nebo když máš to štěstí, tak i zdravé, ale určitě jistě v nějakém směru hendikepované chce velkou dávku odvahy.Ale celkově ve mě pěstounská péče nevzbuzuje důvěru a zvláště pak ta dočasná. Už tŕeba jen to, že můžeš dítě kdykoliv vrátit. To třeba u adopce nejde. Mě třeba se líbí projekt těch sos dětských vesniček. Svůj účel to splňuje myslím úplně stejně jako pěstounská péče a možná ješté lépe.
:zed: ta poslední věta stojí za to
  • načítám...
KackaDoup
22.1.14 13:49
@koprovka89 píše:
Virgina a komu konkrétně jsou ty prachy solí v očích? Já myslím, že i kdyby brali 100 tisíc, tak jim je nikdo závidět nebude. Protože starat se o různě postižené děti, ať mentálně nebo sociálně nebo zdravotně, nebo když máš to štěstí, tak i zdravé, ale určitě jistě v nějakém směru hendikepované chce velkou dávku odvahy.Ale celkově ve mě pěstounská péče nevzbuzuje důvěru a zvláště pak ta dočasná. Už tŕeba jen to, že můžeš dítě kdykoliv vrátit. To třeba u adopce nejde. Mě třeba se líbí projekt těch sos dětských vesniček. Svůj účel to splňuje myslím úplně stejně jako pěstounská péče a možná ješté lépe.

ach boze ty si protirecis

• Upravit
koprovka89
22.1.14 13:49

Jo a pokud se nepletu, tak Sati zatajila těch 4500 - 6600 Kč. Takže prostě lhala, protože ty peníze bere, protože je pěstounka, jinak by je přece nedostávala ;),proto je měla přiznat jako to udělali ostatní, kterým v jejich práci moc fandím! :palec:

• Upravit
5
22.1.14 13:50
@koprovka89 píše:
Mě třeba se líbí projekt těch sos dětských vesniček. Svůj účel to splňuje myslím úplně stejně jako pěstounská péče a možná ješté lépe.

Mýlíš se. Ale to je naprosto pochopitelné, vždyť o systému náhradní rodinné péče evidentně nic nevíš…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m