Pěstounská péče - vysvětlení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
colafit
22.1.14 14:37
@koprovka89 píše:
Colafit - ne, já jsem fakt o penězích nezačala, stačí si přečíst diskuzi. ;) Peníze mě opravdu nijak zvlášť neberou, protože lidský život si za ně nekoupíš :(. A to je jediné, co mě v životě zajímá, že pokud nejde o život, jde o hov-no.

Co si děláš legraci, že jo? Tvůj druhý příspěvek v této diskusi (citovala jsem výše)

• Upravit
11530

@Evulina ale to může navázat i s tetou v SOS vesničce, nemyslíš? Víš co, já si myslím, že těch přechodek zas tolik nebude, oni potřebují hlavně umístit do rodin ty rodinné skupiny dětí z DD, které doposud nikdo nechtěl. Přechodky budou u miminek, ale tam se snaží dostat je co nejdříve do rodin - o miminka je totiž největší zájem. I když je fakt, že pěstounská rodina pro dvojčátka, z nichž jedno bylo slepé se hledala docela dlouho i přesto, že to byly miminka.

• načítám...
koprovka89

Virgina, colafit - teď to asi nechápu, co to znamená příspěvek upraven v tolik a tolik? Já když si to po sobě pak čtu, tak tam objevím nějakou hrubku, tak to opravím. To je ono? Jinak nemám potŕebu nic opravovat. Proč bych to proboha délala? 8o Nejsme snad někde na základce 8o

• Upravit
colafit
22.1.14 14:39
@kotyk píše:
To určitě, ale pak se nesmíme divit, že si lidé myslí, že pěstouni prostě vyfasujou děcko, seberou škváru a čauves. A prezentace na ÚP, jak je to úžasná práce, ten všeobecnej pohled taky zrovna nevylepšila.

Souhlasím, mělo by to být lépe komunikováno, i proto, aby pěstouni měli uznání a ne odpor, jak to popsala Sati.

Osobně jsem ráda za tuto diskusi, zvlášť příspěvky pěstounek, mi přinesly mnoho nových poznatků.

• Upravit
13714
22.1.14 14:39
@Evulina píše:
Možná zaryju hluboko - ale v sos vesničce se chovají k dětem nějak hnusně? Já se ptám, nevím, nebyla jsem tam..
Ale prostě mi připadá, že PŘECHODNÉ pěstounství, byť by byl přechodný pěstoun sebelepší, nakonec dítěti může ublížit více, než sos vesnička proto, že prostě to dítě se musí nejvýš po roce s tím pěstounem rozloučit. Co když naváží opravdu hluboký citový vztah? V duši dítěte pak musí zůstat hluboká rána :nevim:

Nejsem naprosto přesně informována o druzích náhradní rodinné péče. Mám dojem, že v sos vesničkách jsou jen ženy, bez mužů, že to úplně není rodinná péče, sos vesničky jsou nestátní neziskové organizace.
Přechodné pěstounství se mi zdá dobré v případě, že dítě odeberou z rodiny, z nějakého opravdu vážného důvodu, a s tím vědomím bude chvíli v jiné rodině.
Tady se ovšem téměř strhnul boj proti trvalému pěstounství, což mi přijde nefér.

Tudíž - přechodné pěstounství jako akutní řešení náhle vzniklé situace - ano, trvalé pěstounství jako alternativa pobytu v DD - ano, protože ty děti nejsou právně volné. Sos vesnice - a tak jo, lepší než nic. Chci věřit, že jsou kontrolní mechanismy, jak zabránit nějkému obchodu s dětmi. Protože - jak jinak to řešit? Pořád si myslím, že je dětem lépe v klasické rodině.

• načítám...
colafit
22.1.14 14:40
@Virginia
@koprovka89 píše:
Colafit - ne, já jsem fakt o penězích nezačala, stačí si přečíst diskuzi. ;) Peníze mě opravdu nijak zvlášť neberou, protože lidský život si za ně nekoupíš :(. A to je jediné, co mě v životě zajímá, že pokud nejde o život, jde o hov-no.

vidíš to?

• Upravit
koprovka89
22.1.14 14:40

Colafit - ano, když se začalo mluvit o penězích, připojila jsem se. To je snad normální, když se diskutuje, ale ty jsi psala, že jsem s tím začala, což rozhodně není pravda :think:

• Upravit
18304
22.1.14 14:41
@Virginia píše:
POkud jsi myslela toto, tak je zbytečné s tím chodit na emimino. Najdi si svého poslance, nebo předsedu nějakého poslaneckého výboru pro děcka nebo jak se to jmenuje a zkus zapříst debatu.
Napiš někam do tv ať natočí reportáž, já fakt nevím, kudy by to šlo.
Napsat to sem, s takovými horentními (pro většinu matek) sumami k tomu může vést jen k tomu, co jsme tu právě teď viděli.

Uf, no jo, asi máš pravdu.
Chtěla jsem znát i jiné názory. Chtěla jsem posoudit vhodnost přechodné pěstounské péče pro citový vývoj dítěte. A chtěla mj. upozornit na násilné odebírání dětí v zahraničí, kde je do toho všeho statut profesionální pěstounské péče také zapleten (krom soudů, zprostředkovatelů adopce a asi i učitelů, linek důvěry atd… :think: )
Tímto vám všem tady děkuji za jakékoli příspěvky a doufám, že poctivých pěstounů, kterým jde hlavně o děti, bude ta většina a že pokud by se tady měly začít odebírat děti i za blbosti z biolog. rodin, všichni se postavíme jednotně proti tomu :kytka:

• načítám...
colafit
22.1.14 14:41
@Virginia píše:
Tudíž - přechodné pěstounství jako akutní řešení náhle vzniklé situace - ano, trvalé pěstounství jako alternativa pobytu v DD - ano, protože ty děti nejsou právně volné. Sos vesnice - a tak jo, lepší než nic. Chci věřit, že jsou kontrolní mechanismy, jak zabránit nějkému obchodu s dětmi. Protože - jak jinak to řešit? Pořád si myslím, že je dětem lépe v klasické rodině.

Pod to se mohu podepsat.

• Upravit
KackaDoup
22.1.14 14:42

:lol: a potom kdo tady vlastne porad dokola lze

• Upravit
koprovka89
22.1.14 14:44

Hele colafit, nech toho, vůbec nic o mě, o mé rodině o mém životě nevíš. Peníze mě fakt nezajímají, protože mi maminku ani tatínka nevrátí. Díky nim mám peněz hromadu a co jsou mi platné, když oni jsou po smrti! takže se uklidni. Já jsem tady pouze napsla svůj názor, že si myslím, že pěstouni to částečně dělají i pro reníze a hotovo. Ne-ser se do něčeho o čem nic nevíš ty paní dokonalá!

• Upravit
KackaDoup
22.1.14 14:45
:( :roll:

Příspěvek upraven 22.01.14 v 14:45

• Upravit
11530
22.1.14 14:45

Co se týče násilného odebírání, myslím, že tady je sociálka více než benevolentní. Náš starší se dostal do DD až poté, co šla maminka sedět, než se jim to podařilo, tak mu stihla porodit 6 sourozenců ;), no a mladšího si maminka šla před 12 lety něco vyřídit, kluka dala k sousedce a vyřizuje dodneška. Nenašla ji ani policie, nikdo netuší, kde je :nevim: A pokud už dítě odeberou, nejprve hledají někoho v rámci rodiny, kdo by se ho ujal, teprve pak jej nabídnou pěstounům.

• načítám...
18304
22.1.14 14:46
@Virginia píše:
Nejsem naprosto přesně informována o druzích náhradní rodinné péče. Mám dojem, že v sos vesničkách jsou jen ženy, bez mužů, že to úplně není rodinná péče, sos vesničky jsou nestátní neziskové organizace.
Přechodné pěstounství se mi zdá dobré v případě, že dítě odeberou z rodiny, z nějakého opravdu vážného důvodu, a s tím vědomím bude chvíli v jiné rodině.
Tady se ovšem téměř strhnul boj proti trvalému pěstounství, což mi přijde nefér.Tudíž - přechodné pěstounství jako akutní řešení náhle vzniklé situace - ano, trvalé pěstounství jako alternativa pobytu v DD - ano, protože ty děti nejsou právně volné. Sos vesnice - a tak jo, lepší než nic. Chci věřit, že jsou kontrolní mechanismy, jak zabránit nějkému obchodu s dětmi. Protože - jak jinak to řešit? Pořád si myslím, že je dětem lépe v klasické rodině.

Mě se tomu právě taky nechtělo věřit a stále nechce, že tyto mechanizmy někde v zahraničí nefungují :,(.
A stále čekám netrpělivě na Babu, až mi vyvrátí, že juvenilní justice (ano, dobře přímo tento terminus technicus neexistuje, tak říkejme raději neoprávněné odebírání dětí z biologických rodin) je fakt. Budu opravdu velice ráda, pokud zjistím, že jde o homofobní pitomost.

• načítám...
9024
22.1.14 14:49
@Evulina píše:
Ono já teď koukám na ten můj zakládající příspěvek a je možné, že podstata, oč mi jde a proč jsem diskusi zakládala, nebyl možná pochopen. Hlavně jak jsem tam vypsala konkrétně ty částky - mohlo to na někoho působit tak, že závidím nebo tak něco :nevim:. Vypsala jsem je tam proto, že ne každý je zná, chtěla jsem to uchopit tak nějak „komplexně“.

Přitom mi jde pouze a jen o toto:

1. Aby se pěstouny stávali co nejvíce jen ti, kterým jde v první řadě o ty děti a ne o to, že nebudou muset být na pracáku a budou pobírat nějaký příjem
  1. Aby přechodná pěstounská péče pouze na 1 rok citově neublížila dětem více, než ústavní výchova nebo sos vesničky, jak tady zmínila Koprovka
  1. Aby tedy byl dohled nad pěstouny opravdu promyšlený a i přísný, kvůli tomu, aby péče o ty děti byla co nejlepší, což říkáte, že je, tak v tom případě je to v pořádku :pankac:
  1. Ještě jsem zapomněla zmínit, že dle novely občanského zákoníku platného od ledna 2014 lze generovat z prostředkování adopce (nevím, zda i PP) zisk - co když to bude nahrávat státním či nestátním institucím, aby se zprostředkovávalo adopcí co nejvíc a nezašlo to časem tak daleko, jako např v Anglii či Norsku, že se budou odebírat děti biologickým rodičům neoprávněně a najednou tu budeme mít trh s dětmi? Ono postupné změny, byť k horšímu, člověk ne vždy dostatečně postřehne.. :nevim:

To je velka pravda. Navíc mám zkušenosti z hudebniho školství, kde o ty děti v prvé rade nejde, ale o vysledky a obavám se, ze takto to bude i v dalších odvětvích. Tím, ze pestouni jsou na tom okat materiálně lepe, degraduje se tak klasická rodina. Vše souvisi se vším. A kdyz uz v jiných statech dochází k úředním krádežím schopných dětí, tak proc by se časem něco podobného kvůli penězům nedělo i u nás. Navíc nechápu, proc stat materiálně víc nepodporuje rodiny s autíky, kdy matka do práce nastoupit nemůže. Autista vyžaduje 24 hodinovou peci a velmi špatně se adaptuje na jiné prostředí.
Já Evulinu velmi dobře chápu, ze jí jde o děti, které se mohou velmi snadno stat zdrojem peněz. Nemohou se bránit a půjdou z rodiny do rodiny. Tyto děti jsou dlouhodobe traumatizovany.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m