Pěstounská péče - vysvětlení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
colafit
22.1.14 14:03
@koprovka89 píše:
No děvčata, někdo z nich lhát musí :nevim: Skáčou tady částky naprosto rozdílné. Nechápu o co Sati jde. O mámu o kterou se stará nic nebere, na dítě v pěstounské péči nic nebere, jen „plat“ 5500 Kč. Vám se to zdá normální? Podle mě prostě ještˇš nějaké peníze navíc bere a nepřiznala je :nevim:

Proč musí někdo lhát? Co když to je jen nedorozumění. To tě nenapadlo? :zed: :zed: :zed:

Jako protože ty bys to za ty peníze nedělala? Možne ne každý vidí svět přes peněženku. Nechápu, proč po ní tak jdeš :roll:

Příspěvek upraven 22.01.14 v 14:05

• Upravit
koprovka89
22.1.14 14:04

Sati - to fakt nemyslíš vážně 8o Já, i někteří ostatní, jsem od začátku zmiňovala kolik dostane pěstoun celkově za to, že je pěstounem. Ne jaký má plat. Opět, jak bych to řekla, neříkáš pravdu :nevim: I v úvodním příspěvku zakladatelky jsou vypsány všechny ty částky, tak je to snad pochopitelné :think:

• Upravit
7008
22.1.14 14:05
@koprovka89 píše:
Madla82 - tak každý nemůže být tak úžasně sluníčková bytůstka, jako jste tu téměř všechny na emiminu. Já vás tady moc nechápu a nerozumím vám. Jste jak nějaká sekta. Všechno si odkývete, jak jste úžasné a chápavé a nikdo tu pořádně nenapíše svůj názor, nebo se raději do diskuze nezapojí, aby nebyl za tu oponentku v opozici, velmi rýpavou a když v té opozici být chce, tak se dá za anonymní :zed: To já fakt nemám zapotřebí, už jsem dost stará na to, abych se styděla za svoje názory a pokud vám se nelíbí, vaše věc ;)

Ono v tomto případě nejde o osobní odvahu říct svůj názor, spíš o obsah těch názorů. Taky mám na věci názor, ale připadala bych si jako hokyně, kdybych po dvou příspěvcích o někom napsala, že je lhář.

• načítám...
8781
22.1.14 14:05
@colafit píše:
Ale taky jsi psala, že neuvádí všechny příjmy. Příspěvek na dítě. Sati psala, že příspěvek na dítě není pro ní, ale pro dítě. Jestli ono to není tak, že podle kamarádky soudím ostatní. Sati příspěvek používá pro potřeby dítěte, tvá kamarádka pro sebe.

Ale prosímtě. Moje kamarádka to používá tak jak se má. Dá peníze na jednu hromadu a z těch peněz platí vše co to dítě potřebuje. A nedělí to na moje a tvoje.
Takže někdy za dítě utratí více jak ty 4500 a někdy zase méně. Podlě toho co je potřeba. Nebero to tak, že to dítě má nárok jen na 4500 a když potřebuje něco navíc, tak má smůlu.
Takže nevím proč tu říkáš, že má kamarádka to používá pro sebe :nevim:

EDIT: A k těm příjmům. Pro mě jsou příjmy veškeré peníze, které se dostanou do domácnosti. A je jedno, jestli je to příspěvek na bydlení, příspěvek na péče, odměna pěstouna, normální plat, brigáda. Všecho jsou to příjmy a ze všech těchto příjmů se žije. Když to přeženu - to je jako kdybych vydělávala 10 tisíc měsíčně a hrozně brečela jak nevycházím. Ale přitom bych brala ještě od sociálky dalších 6 tisíc, ale to bych už do příjmu jakože nezapočítala.

Příspěvek upraven 22.01.14 v 14:09

• načítám...
18304
22.1.14 14:06
@koprovka89 píše:
Virgina a komu konkrétně jsou ty prachy solí v očích? Já myslím, že i kdyby brali 100 tisíc, tak jim je nikdo závidět nebude. Protože starat se o různě postižené děti, ať mentálně nebo sociálně nebo zdravotně, nebo když máš to štěstí, tak i zdravé, ale určitě jistě v nějakém směru hendikepované chce velkou dávku odvahy.Ale celkově ve mě pěstounská péče nevzbuzuje důvěru a zvláště pak ta dočasná. Už tŕeba jen to, že můžeš dítě kdykoliv vrátit. To třeba u adopce nejde. Mě třeba se líbí projekt těch sos dětských vesniček. Svůj účel to splňuje myslím úplně stejně jako pěstounská péče a možná ješté lépe.

Líp bych to nenapsala. Ano, tohle bylo to, proč jsem zakládala diskusi. Tímto ti děkuji za tento příspěvek, poněvadž zdá se, že ty moje asi mnoho lidí nechápe.. :zed:
A chtěla jsem také upozornit na problém neoprávněně odebíraných dětí biologickým rodičům, což se děje, hlavně ve Velké Británii, Norsku, ale i dalších zemích. Bohužel z mého pohledu to nepřímo se zavedením profesionální pěstounské péče hodně souvisí…Zde video z protestu (Babo, fakt homofobní pitomost)? http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
1273
22.1.14 14:07

Sati:

Vy si v Prohlášení napíšete, že budete na sebe uplatňovat slevu na dani a budete ji mít každý měsíc – budete brát 7120,– Kč. Kdybyste si ji neuplatňovala, tak byste brala jen 5500,– Kč čistého.

• načítám...
koprovka89
22.1.14 14:08

Madla82 - sirotčí důchod se na účet neplnoletého dítěte neposílá, o tom něco vím ;)

• Upravit
13714
22.1.14 14:09
@Evulina píše:
Přečti si první větu - že KDYŽ UŽ TADY VY PROBÍRÁTE PRACHY…atd…Mě jde úplně o něco jiného. O to, že to dle mého může motivovat i nevhodné adepty. Že se mi nezdá přechodná pěstounská péče jako pro děti vhodná, když kolují z rodiny do rodiny..Ale buď se špatně vyjadřuju, že to není z mých příspěvků pochopitelné, anebo vázne komunikační kanál na jiné straně..

Už jsem tu asi pětkrát psala, že je pořád lepší když budou děti v rodině, než v domově. Z tvých příspěvků mám dojem - je možné to zneužít, tak ať to radši není.

Znáš ten příběh z Bible? O Sodomě? Kde Bůh byl ochotný ušetřit celé město, kvůli pouhým deseti spravedlivým lidem.
Co tím chci ale říct? Že argument, že to někdo zneužije, že to není dobrý systém je prostě jen nějaká touha po..???..já nevím po čem. Proč nehledat to dobré a nebýt vděčný za ty, kterým to pomůže, i kdyby to měly být jen tři čtvrtiny těch, kteří pěstounskou péčí projdou. Proč si myslet, že to bude mít smysl jen pokud ten systém bude bezchybný. :nevim:

• načítám...
colafit
22.1.14 14:09
@koprovka89 píše:
Jo a pokud se nepletu, tak Sati zatajila těch 4500 - 6600 Kč. Takže prostě lhala, protože ty peníze bere, protože je pěstounka, jinak by je přece nedostávala ;),proto je měla přiznat jako to udělali ostatní, kterým v jejich práci moc fandím! :palec:

Promiň, ale ty jsi… jak daleko vidíš. Co zatajila? Vždyť hned zpočátku říkala, že to není její příjem, že to je určené pro potřeby dětí.

• Upravit
colafit
22.1.14 14:11
@Evulina píše:
Proč? Ženská na rodičáku se svým dítětem také bere jen rodičák a jen velmi slabé sociální případy i pár stovek jako přídavek na dítě. A také z toho ta matka musí zajistit veškerou péči třeba pro 3 děti, pokud už má nějaké starší a musí jí z toho zbýt i na vyžití pro sebe :nevim:

Asi proto, že o své dítě by se měli postarat rodiče. Kdežto pěstounům se platí za to, že se starají o cizí dítě, o které by se jinak musel starat stát.

• Upravit
9024
22.1.14 14:13

@Evulina Ještě jsem necetla celou diskuzi, na otazku 6 bych odpověděla NE.
A souhlasím s Tvým postrehem. Může to nabrat tento směr, který popisujes a vzhledem k tomu, ze práce neni a nezaměstnaných přibývá, je pestounstvi jedna z cest, jak si existenčně pomoct. Bohužel v Anglii uz pociťují dopady tohoto pestounství.

• načítám...
koprovka89
22.1.14 14:15

Evulina - víš ona si každá diskutérka vybere vždycky jenom to co se jí hodí, v tomto případě je nejdůležitější ze mě udělat hyenu a podstata tebou založené diskuze jde do kélu, protože teď půjde každý do mě, že jsem si dovolila napsat svůj názor :mrgreen: Já tě chápu, ty mě, tak jsem ráda, že si alespoň s někým jsme se pochopily ;) A že Sati po celou dobu mlžila trvám ;) :pankac:

• Upravit
18304
@Virginia píše:
Už jsem tu asi pětkrát psala, že je pořád lepší když budou děti v rodině, než v domově. Z tvých příspěvků mám dojem - je možné to zneužít, tak ať to radši není.Znáš ten příběh z Bible? O Sodomě? Kde Bůh byl ochotný ušetřit celé město, kvůli pouhým deseti spravedlivým lidem.
Co tím chci ale říct? Že argument, že to někdo zneužije, že to není dobrý systém je prostě jen nějaká touha po..???..já nevím po čem. Proč nehledat to dobré a nebýt vděčný za ty, kterým to pomůže, i kdyby to měly být jen tři čtvrtiny těch, kteří pěstounskou péčí projdou. Proč si myslet, že to bude mít smysl jen pokud ten systém bude bezchybný. :nevim:

Protože v zahraničí se systém profesionální péče právě zneužívá (viz můj příspěvek výše)…nechci, aby to v ČR takto skončilo, to je to, o co mi jde..

• načítám...
11530

Jasně, že máme peníze na potřebu dítěte, nikde jsem nepsala, že ne, tak mně tady nenapadej ze lži. Je to těch 6600, naše pěstouně je spotřebuje samo pro sebe, tak nevím, proč bych to měla zahrnovat do svých příjmů, můj příjem to není, pokud by měl být pro mně, tak bych ho měla jako součást platu a mohla si ho utrácet pro sebe.

• načítám...
colafit
@AngelLilly píše:
Ale prosímtě. Moje kamarádka to používá tak jak se má. Dá peníze na jednu hromadu a z těch peněz platí vše co to dítě potřebuje. A nedělí to na moje a tvoje.
Takže někdy za dítě utratí více jak ty 4500 a někdy zase méně. Podlě toho co je potřeba. Nebero to tak, že to dítě má nárok jen na 4500 a když potřebuje něco navíc, tak má smůlu.
Takže nevím proč tu říkáš, že má kamarádka to používá pro sebe :nevim:

EDIT: A k těm příjmům. Pro mě jsou příjmy veškeré peníze, které se dostanou do domácnosti. A je jedno, jestli je to příspěvek na bydlení, příspěvek na péče, odměna pěstouna, normální plat, brigáda. Všecho jsou to příjmy a ze všech těchto příjmů se žije. Když to přeženu - to je jako kdybych vydělávala 10 tisíc měsíčně a hrozně brečela jak nevycházím. Ale přitom bych brala ještě od sociálky dalších 6 tisíc, ale to bych už do příjmu jakože nezapočítala.

Příspěvek upraven 22.01.14 v 14:09

To jsi napsala ty ;), že nikdy nedá celou částku za dítě, takže to používá pro sebe. Taky jsi psala, že ona to dělá pro prachy.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m