Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@AngelLilly píše:
@Virginia Chápu Tě
Já jen mohu doložit ten případ co znám. Známá by do toho nikdy nešla, kdyby měla práci. Ale jelikož žádnou neměla a seděla by doma, rozhodla se jít do přechodného pěstounství. Protože z těch 25ti tisíc jí prostě hodně peněz zbyde. A to co jí zbyde prostě používá pro své potřeby. A ano, má na to nárok, protože je to ten její plat. Ale důvod proč do toho šla byly ty peníze.
Každopádně to nic nemění na tom, že se stará zodpovědně a ráda
A to je myslím v pořádku. Ona pracuje stejně jako vychovatel v dětském domově. Tam to také ti lidé musí krom jiného dělat za/pro peníze. Nepochybuji, že kdyby měli vyšší plat, bylo by i více zájemců, což přeci neznamená, že by to byli méně kvalitní zaměstnanci, kteří to šli dělat jen kvůli penězům. Ano, je možné, že navýšení financí za dítě v pěstounské péči přiláká nové zajemce. A vy myslíte, že je to vždy ke škodě věci?
@mitulik píše:
A to je myslím v pořádku. Ona pracuje stejně jako vychovatel v dětském domově. Tam to také ti lidé musí krom jiného dělat za/pro peníze. Nepochybuji, že kdyby měli vyšší plat, bylo by i více zájemců, což přeci neznamená, že by to byli méně kvalitní zaměstnanci, kteří to šli dělat jen kvůli penězům. Ano, je možné, že navýšení financí za dítě v pěstounské péči přiláká nové zajemce. A vy myslíte, že je to vždy ke škodě věci?
Pokud se stará tak jak má, je mi jedno kolik za to kdo bere. Tu možnost stát se pěstounem má každý. ![]()
@Amaranthe píše:
Nevím no, na Slovensku pěstoun zabil 11m škvrně(v péči měl 3 klučíky…sám chlap!). Pravděpodobně s ním mrskl o zem. A to měl za sebou pěstounský kurz a psychotesty, jaktože to nezvládl??? Ani psychotesty nezabrání tomu, aby zbytečně zemřelo nevinné miminko. Jak úřady zabrání tomu, aby se to nestalo třeba u nás, když by se pěstounská péče rozrostla? Nechci všechny samozřejmě házet do jednoho pytle, ale má to i své zápory. Očividně nejdou všichni uhlídat stejně jako skuteční rodiče.
stejně jako se nezabrání tomu, aby v DD byla šikana a vychovatelky týraly děti. Excesy jsou v každém systému.
@koprovka89 píše:
Katyty - jak zaměstnání? To jako že pěstouni nemusí chodit do práce
? No to snad ne
Když tady probíráte pořád ty peníze, BAVILA BYCH SE ASI O CELKOVÉ ČÁSTCE, KTEROU PĚSTOUN DOSTANE A DOSTÁVÁ ZA TO, ŽE DÍTĚ V PĚSTOUNSKÉ PÉČI MÁ, ať už se ta částka nazývá jak chce - prostě co za to celkově dostane, pak tady dohady neberou konce…
@AngelLilly a co když Sati nemá podepsáno prohlášení opravdu z nevědomosti? pracovala jsem s lidma a stalo se mi, že paní nechtěla podepsat, že nemají právo jí brát peníze, stalo se mi, že si to paní nepodepsala a měla to jako „spoření“ - vraceli jí daně atd. atd. tak proč rovnou uvádění v omyl…to už bych spíš řekla, že je uvádění v omyl, když na dotaz „Kolik Ti to hodí?“ někdo odpovídá, že má peníze za péči a k tomu i to, co je příspěvek na dítě - to je přeci na úhradu nákladů spojených s „provozem“, ne?
@marllon píše:
- četla jsem to znovu a znovu a možná by jste si to měla přečíst i vy (všechny vaše příspěvky, které průběžně upravujete) co jste napsala (nemyslím to nijak útočně ani zle), já to pochopila zřejmě jinak, než jste to myslela vy, budiž
- nevím, ale pořád to na mě působí, že chcte slyšet jinou částku, bere 8000,– hrubého, příspěvek na dítě nepočítám, protože prostě je to příspěvek na dítě
U mého prvního příspěvku jsem umazala „příspěvek na převzetí dítěte“, jelikož to byla blbost, jak jsem uznala. Zbytek nebyl obsahově upraven.
Nechci slyšet jinou částku. Pokud mluvíme o platu, bere se 8000Kč hrubého, pokud mluvíme o celkové částce, kterou berou pěstouni, je to 8000Kč hrubého + příspěvek na dítě (4500-6600) + někteří rodičák.
Nic víc bych v tom nehledala ![]()
@KackaDoup píše:
@KackaDoup koprovka a další
Přečtěte si knížku od Míly Striové - Děti, které se rodí v srdci a pochopíte, proč jako nemusí (nemůže) do práce
@Evulina píše:
Když tady probíráte pořád ty peníze, BAVILA BYCH SE ASI O CELKOVÉ ČÁSTCE, KTEROU PĚSTOUN DOSTANE A DOSTÁVÁ ZA TO, ŽE DÍTĚ V PĚSTOUNSKÉ PÉČI MÁ, ať už se ta částka nazývá jak chce - prostě co za to celkově dostane, pak tady dohady neberou konce…
Právě naopak…celková částka je zavádějící.
@Sati píše:
Bravo - jsem lhářka roku.
Opravdu beru 5500, je to zřejmě proto, že jako zaměstnání nemám uvedeno pěstoun, ale opatrovník o osobu blízkou. Starám se totiž o svou matku. Za to nepobírám žádný plat, jen za mně platí stát sociální a zdravotní. Proto zřejmě beru jen těch 5500. Nevím, proč bych vám tu měla tvrdit něco, co není pravda. To jsem netušila, že bych na tom byla tak výrazně finančně lépe, kdybych byla jen pěstoun. Vida jak málo stačí k tomu, aby se z člověka stal veřejný lhář. Tak to potom jo, to buďte pěstouny pro prachy, fakt se to vyplatí
Myslím, že není nutné, abych dokládala výpis z účtu, co?
musíš
Fakt nechápu, o co tady všem jde, jak kdyby ti na ten účet viděli ![]()
@AngelLilly já ne, neunesla bych tu ztrátu soukromí
Jen se mi zdá, že se pěstounstvi posuzuje, jen jako citová záležitost. Prostě stejně jako i vychovatelé v DD mohou být dobří a špatní, tak je to s pěstounskymi rodiči. Nerozhoduje o tom především výše výdělku.
@AninaEli píše:
@KackaDoup koprovka a dalšíPřečtěte si knížku od Míly Striové - Děti, které se rodí v srdci a pochopíte, proč jako nemusí (nemůže) do práce
a také pochopíte, že ať je výsledná částka jakákoli, že je to částka směšná.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat