Pěstounská péče - vysvětlení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
13714
22.1.14 13:25
@Evulina píše:
Když tady probíráte pořád ty peníze, BAVILA BYCH SE ASI O CELKOVÉ ČÁSTCE, KTEROU PĚSTOUN DOSTANE A DOSTÁVÁ ZA TO, ŽE DÍTĚ V PĚSTOUNSKÉ PÉČI MÁ, ať už se ta částka nazývá jak chce - prostě co za to celkově dostane, pak tady dohady neberou konce…

Já bych se o ní nebavila. Doufala bych, že se co nejvíc dětí dostane ať už do přechodné anebo trvalé pěstounské péče. Že tam budou spokojené, pěstouni jim dají tu nejlepší péči co mohou a byrokracie bude přesně v té kýžené míře - neotravující, ale přiměřeně dohlížející, aby se předešlo excesům typu týraných dětí.
Mám dojem, že tu zaséváš jen semena závisti a nepřátelství a vůbec jsem nepochopila, o co ti vlastně jde.

• načítám...
8781
22.1.14 13:26
@Madla82 píše:
@AngelLilly a co když Sati nemá podepsáno prohlášení opravdu z nevědomosti? pracovala jsem s lidma a stalo se mi, že paní nechtěla podepsat, že nemají právo jí brát peníze, stalo se mi, že si to paní nepodepsala a měla to jako „spoření“ - vraceli jí daně atd. atd. tak proč rovnou uvádění v omyl…to už bych spíš řekla, že je uvádění v omyl, když na dotaz „Kolik Ti to hodí?“ někdo odpovídá, že má peníze za péči a k tomu i to, co je příspěvek na dítě - to je přeci na úhradu nákladů spojených s „provozem“, ne?

Ale vždyt jsem to tady psala :zed: Bud to nemá omylem to prohlášení nebo pracuje jinde. Já nevím. Jen jsem se jí snažila vysvětlit jak to je. Nic víc a nic mín.
Mě když by se někdo zeptal, kolik peněz jako pěstoun dostanu tak odpovím - příspěvek na potřeby dítěte je 4500-6600Kč + 8000Kč hrubého + kdyby byl rodičák, tak řeknu rodičák. Prostě já to beru jako celkovou částku, která se za to dostane. To se dá na jednu kupku a platí se z toho to co potřebuje dítě a zbytek je můj. Ono totiž ten kdo to nezná a řekne se mu, že dostaneš jen 5500kč, tak tě bude litovat, že je to hrozné a je to strašně málo, že za 5500Kč nemůžes to dítě ošatit a dát mu najíst. Ale ten člověk netuší, že na to jsou i další příspěvky.

• načítám...
KackaDoup
22.1.14 13:26
@Jura007 píše:
@Sati @VlaďkaG @Danynka75 Děvčata děkuju vám za to, že píšete takhle. Spoustu věcí by lidi měli slyšet - a často bohužel sami nechtějí. Takže za osvětu velké díky. :palec:
:pankac:
  • Upravit
koprovka89
22.1.14 13:27

Já myslím, že je to opět jedna ze zbytečných diskuzí zde na emiminu. Samé dohady, nedorozumění. Jedna napíše jedno, další něco jiného a pak se jen spekuluje a spekuluje… :roll: Pochopitelně, když se tady baví někdo o tom, kolik je příjem pěstouna, tak myslí celkovou částku, včetně příspěvku na dítě. Kdyby to pěstounka nebyla a to dítě neměla, tak ten příspěvek nemá, že? ;) takže ho samozřejmé počítám k příjmu té pěstounky. A znovu opakuji, je to záslužná činnost a ten kdo to dělá dobře by měl dostat mnohem víc. Ale proč za sebe dělat chudáka s 5500 Kč, když to není pravda? Ale co už, je mi to v podstatě jedno, i kdyby brala 100 tisíc. Já bych to nedělala :mavam:

• Upravit
colafit
22.1.14 13:27
@koprovka89 píše:
Baba - mě vysvětlení AngelLilly a její výpočet minimální částky pro pěstouna 11620 Kč zní daleko věrohodnějí. :nevim: Je to můj názor, každý ať si myslí a věří komu chce ;)

I v případě, že ti to zní věrohodněji, neznamená to, že Sati lže. Než někoho obviníš ze lži, měla by si znát situaci a ne jen posuzovat věrohodnost na základě sympatie a argumentačních schopností.

• Upravit
KackaDoup
22.1.14 13:28
@koprovka89 píše:
Jura007 - já bych jen podotkla, že Sati lže, / AngelLilly mi přijde důvěryhodnější, proto věřím jí / což se mi od pěstouna vůbec nelíbí. Doufám, že tak nevychovává své děti, ať už pěstounské, nebo vlastní :nevim:
8o
  • Upravit
18305
22.1.14 13:29

Taky si myslím, že diskuse se zbytečně vyhrocuje.

• načítám...
KackaDoup
22.1.14 13:30
@Roxie píše:
Jednak prvně chci Evulině pogratulovat, příspěvkem myslím složila zkoušku do cechu bulvárních novinářů. Jen ještě jedna maličkost - každý správný pisálek z Blesku by si ještě na netu vytáhl částky které se týkají dětí nějak postižených, přece jen jsou to o trošku větší čísla a to zvolání „… jen za to, že „budu mít doma dítě“???…“ pak vyzní ještě lépe :kytka:.

Pro doplnění - co vím, při přechodné PP žádný jednorázový příspěvek při převzetí dítěte není a částka při ukončení PP rozhodně nenáleží pěstounovi, ale dítěti (třeba na první nájem?).

A ještě se musím vrátit k tomu, co znamená „jen mít dítě doma“ :D. Například my jedno z našich pěstouňátek vozíme za jeho maminkou do 200km vzdálené věznice (Evuli, fakt nám to nikdo neproplácí a mmch. taková návštěva na nejpřísnější oddělení ženské věznice, to je Ti zážitek 8o ), v kontaktu jsme i s další biologickou maminkou, ta je teda zatím na svobodě, ale taky je to studijní materiál.
Do toho máme 8× ročně kontrolu z OSPODu a nově nám přibyla povinnost 24 hodin školení ročně. Školit se musíme oba, u nás problém - manžel dělá v třísměnném provozu a v práci mu odmítají čerpat dovolenou jen tak po dnech.
Taky podáváme písemné zprávy soudu a vím, že jak v MŠ, tak ŽŠ i u dětské lékařky jsou na nás žádány pravidelné reference.

Nelituju ani dne, svá pěstouňátka miluju :srdce:, ale pokud bych za tuhle práci nemohla pobírat plat (závratných 15.850,–) nemohla bych kdysi opustit svou dobře placenou práci a vrhnout se do těchto vod.

Hezký den, R.
:potlesk: :hug:
  • Upravit
colafit
22.1.14 13:32
@Roxie píše:
Jednak prvně chci Evulině pogratulovat, příspěvkem myslím složila zkoušku do cechu bulvárních novinářů. Jen ještě jedna maličkost - každý správný pisálek z Blesku by si ještě na netu vytáhl částky které se týkají dětí nějak postižených, přece jen jsou to o trošku větší čísla a to zvolání „… jen za to, že „budu mít doma dítě“???…“ pak vyzní ještě lépe :kytka:.

Pro doplnění - co vím, při přechodné PP žádný jednorázový příspěvek při převzetí dítěte není a částka při ukončení PP rozhodně nenáleží pěstounovi, ale dítěti (třeba na první nájem?).

A ještě se musím vrátit k tomu, co znamená „jen mít dítě doma“ :D. Například my jedno z našich pěstouňátek vozíme za jeho maminkou do 200km vzdálené věznice (Evuli, fakt nám to nikdo neproplácí a mmch. taková návštěva na nejpřísnější oddělení ženské věznice, to je Ti zážitek 8o), v kontaktu jsme i s další biologickou maminkou, ta je teda zatím na svobodě, ale taky je to studijní materiál.
Do toho máme 8× ročně kontrolu z OSPODu a nově nám přibyla povinnost 24 hodin školení ročně. Školit se musíme oba, u nás problém - manžel dělá v třísměnném provozu a v práci mu odmítají čerpat dovolenou jen tak po dnech.
Taky podáváme písemné zprávy soudu a vím, že jak v MŠ, tak ŽŠ i u dětské lékařky jsou na nás žádány pravidelné reference.

Nelituju ani dne, svá pěstouňátka miluju :srdce:, ale pokud bych za tuhle práci nemohla pobírat plat (závratných 15.850,–) nemohla bych kdysi opustit svou dobře placenou práci a vrhnout se do těchto vod.

Hezký den, R.

Takových peněz bereš a ještě takové adrenalinové zážitky. Ty pěstouni se mají, nenažranci jedni. To myslím ironicky, děkuji, že takový lidé mezi námi jsou. Já bych to nezvládla.

• Upravit
13714
22.1.14 13:32
@Jura007 píše:
Taky si myslím, že diskuse se zbytečně vyhrocuje.

Tak ještě vyjmenuj díky komu, ať to nemusím dělat já.
Není to kvůli pěstounkám, ani kvůli těm, kteří se snaží tuto životní cestu pochopit.

Je to výhradně kvůli těm, kterým jsou ty prachy solí v očích, ač by to ony samy nikdy nedělaly.

• načítám...
95
22.1.14 13:33
@Virginia píše:
Tak ještě vyjmenuj díky komu, ať to nemusím dělat já.
Není to kvůli pěstounkám, ani kvůli těm, kteří se snaží tuto životní cestu pochopit.Je to výhradně kvůli těm, kterým jsou ty prachy solí v očích, ač by to ony samy nikdy nedělaly.
:palec:
  • načítám...
koprovka89
22.1.14 13:34

No děvčata, někdo z nich lhát musí :nevim: Skáčou tady částky naprosto rozdílné. Nechápu o co Sati jde. O mámu o kterou se stará nic nebere, na dítě v pěstounské péči nic nebere, jen „plat“ 5500 Kč. Vám se to zdá normální? Podle mě prostě ještˇš nějaké peníze navíc bere a nepřiznala je :nevim:

• Upravit
KackaDoup
22.1.14 13:38
@Virginia píše:
Závist je hrozná věc totiž. :jazyk:

ja se nestacim divit, ikdyz jsem tady z emimina uz zvykla na ledacos :(

• Upravit
1273
22.1.14 13:38

@Lužnice u mě je to samé.

• načítám...
KackaDoup
22.1.14 13:39
@AninaEli píše:
@KackaDoup koprovka a dalšíPřečtěte si knížku od Míly Striové - Děti, které se rodí v srdci a pochopíte, proč jako nemusí (nemůže) do práce

nepochopila jsi, ja zasla ze to mohla napsat

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí